Cocodrils a la vista!

Els cocodrils són els protagonistes de la setmana al MCG… Recordeu que podeu escoltar el programa tots els diumenges de 10h a 11h a Ràdio Cubelles i els dilluns de 19h a 20h, a través d’internet a «La ràdio a la carta» sempre que vulgueu i tantes vegades com us vingui de gust. A més també el podreu descarregar!

Aquí us deixo unes quantes recomanacions amb els cocodrils com a protagonistes:

  • Una bici para el cocodrilo de David Martín del Campo i il·lustracinos de Gerardo Cunillé, publicat per Alfaguara, 2011.

Què faries i un dia rebs un regal d’aniversari molt estrany i simplement no saps que fer amb ell? Doncs això és el que li va passar al cocodril protagonista d’aquest conte. Li regalen un objecte ben misteriós que va passant d’animal en animal i cadascú li troba una funció diferent. Fins que el regal arriba a les mans adequades i saben qué fer amb tant misteriós artefacte: és una bicicleta!!

  • Lágrimas de cocodrilo d’André François publicat per Faktoria K de liros, 2007.

Aquest conte ens intenta explicar el significat de aquesta dita popular amb un llibre en el que la lectura comença d’una manera força engrescadora i és que ens trobem davant del repte d’obrir una caixa que ha viatjat via postal i que ens avisa del seu fràgil contingut…

Per saber què són les llàgrimes de cocodril ens haurem de fer amb un d’aquests animals, que com en el cas anterior es convertirà en una exòtica mascota que ens pot portar a l’escola, es rentarà les dents…

“Es fácil atrapar un cocodrilo; sólo necesitas una LARGA CAJA DE MADERA y te embarcas para Egipto”

  • ¡Me comería a un niño! de Sylviane Donnio publicat per Alfaguara, 2004.

Cada matí la mare cocodril porta uns deliciosos plàtans per esmorzar a l’Aquiles, i cada matí li diu meravellada: Que gran que t’estàs fent! que guapo que ets i quines dents més precioses tens! “és veritat” pensa l’Aquiles… Però un matí, l’Aquiles no vol menjar res. La mare cocodril tota preocupada li pregunta:
– ¿Segur que no vols menjar res? ¿No vols un deliciós plàtan? – No gràcies mare- li contesta l’Aquiles. Avui, preferiria menjar-me un nen.
– Però que dius! exclama la mare cocodril, si a les plataneres creixen plàtans, no nens!
– Sí, ja ho sé, però jo el que vull és menjar-me un nen!

  • Jo, cocodril de Fred Marcellino publicat per Juventud, 2000.

Ah! Quin cocodril mér feliç que er jo abans! Tot el dia rebolcant-me en les llotoses aigües verdes, dormisquejant sota el sol en les ribes fangoses… Espantant qualsevol bestiola imprudent que se m’acostés. La vida del cocodril havia estat perfecta fins que un día, exactament el 17 d’agost de 1799 algú va decidir anar a Egipte, on ell vivia… En Napoleó! Ja sabeu, aquell francès que es creia que el món era seu… Voleu saber què va passar? com va decidir acabar amb la felicitat del nostre protagonista?

Un conte carregat d’humor que segur que us agradarà…

  • Paraula de cocodril d’Iván Suarez publicat per OQO, 2005.

Un dia, en Bamako es va allunyar de la tribu perseguint un ocell. A la vora del riu es va trobar amb un vell cocodril. L’animal, que estava esgotat i famolenc, li va demanar ajuda per tornar a l’aigua, i en Bamako, bondadós i confiat, la hi donà. Aquest és l’inici d’una vella història africana, amb un final difícil d’imaginar i que no descobriràs fins l’última pàgina. Un llibre, en resum, ple de «dents» i de sobresalts, amb personatges i situacions que et faran pensar i tremolar.

Per al bons lectors amb bon sentit de l’humor:

  • Un cocodril sota el llit de Mariasun Landa publicat per Cruïlla, 2004.

En JJ, en Joan Josep, és el protagonista d’aquesta història. Un bon dia es troba un cocodril enorme sota el llit, menjant-se les seves sabatilles. Aaaah! Quin esglai! El primer que fa es trucar al zoo, després el visita un metge, fins i tot parla amb un farmacèutic. Tot per descobrir que pateix una malaltia anomenada Cocodrilitis… Una malaltia de la que se sent avergonyit i de la que se’n adonat que és més habitual del que es pensava.

Si voleu saber quina mena de símptomes té un cocodrilític, correu a la biblioteca, agafeu aquest llibre i prepareu-vos a tenir un atac… Ei, però de riure!

  • El cocodril adaptació de Teresa Duran publicat per La Galera, 1999.

Quin Xipolleig! Quants esquitxos! Cop de cua va, cop de cua ve, així és la cerimònia nupcial dels cocodrils de riu. Ho sabies? Si algú s’apropava a la parella quedaria ben esatxigat amb aquesta xarbotada!

Una nit, un ratolí xafarder veu com, xino-xano, al calr de la lluna, la femella de cocodril s’endinsa per les clarianes que hi ha més amunt del riu, hi fa un sot, i hi enterra una niada de més de quaranta ous!

Amb aquest llibre aprendràs un munt de coses sobre la vida dels cocodrils: com neixen, com viuen… I per saber moltes coses dels cocodrils, no dubteu de mirar aquests altres títols:

  • El cocodril de Montse Ganges publicat per Combel, 2011.
  • El cocodril de Sylvaine Peyrols publicat per Cruïlla saber, 2005.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s