Números

Unes recomanacions…

Comptar és la proposta de Coco Books, a càrrec d’Aino-Maija Metsola, 2015.

Un llibre de primers conceptes molt innovador per la  seva estètica gràfica i coloraines. Més de 25 solapes gruixudes, ideals per als dits més menuts, queamaguen tota mena de sorpreses! Pots comptar conills de color rosa, ratolins famolencs, molinets de vent, papallones d’ales virolades, mitjans de transport….

 

La guerra de los números de Juan Darién publicat per OQO, 2009.

En el món dels números ha esclatat la guerra. El número ú, tip de que ningú no li fes cas, accepta el regal del malvat rei menys qui li proporciona els plànols per a la construcció d’una arma que serà el terror per a la resta de números, el signe menys.

Els exèrcits de números ú, seguint les ordres del rei menys, ataquen amb les seves armes a la resta de números convertint-los en els seus esclaus. Però la força d’algun dels números farà que trenquin les seves cadenes però, aconseguiran frenar la revolució?

Libro de contar de Pep Bruno i il·lustracions de Mariona Cabassa, publicat per OQO, 2007.

Hay muchas formas de contar. Se pueden contar las nubes acostado en la hierba; se pueden contar las hormigas que salen del hormiguero, sentado junto a un amigo; se pueden contar las amapolas del campo mientras paseas… o se puede contar un cuento al tiempo que contamos los personajes que lo van haciendo… Pero, al llegar al número doce, sale la luna, todos tenemos que irnos a la cama, y ¡empieza la cuenta atrás!

Un bonic conte per aprendre les hores a través dels números:

Mentre es refreda el pastís de Claudia Rueda publicat per Serres, 2005.

És nit de festa i els pollets aniran tard a dormir. La mare gallina ha fet un pastís deliciós. Mentre es refreda, la mare gallina i els seus pollets preparen la festa… i al llegir-lo us submergireu en el món dels números.

Voleu descobrir un enigma matemàtic? Doncs llegiu el conte: L’ogre, el llop, la nena i el pastís de Philippe Corentin publicat per Corimbo, 2004.

Un ogre que ha tingut molt bon dia retorna al seu castell amb un llop, una nena i un deliciós pastís. A l’arribar al riu sorgeix el problema: la seva barqueta és molt petita i sols hi caben dos passatgers… si vol arribar al seu castell amb tot el seu botí haurà de rumiar bé com traspassar el riu perquè la nena no es mengi el pastís, el llop no es mengi la nena… ¿Com ho farà?

Números pares, impares e idiotas de Juan José Millàs publicat per SM, 2001.

En el regne dels numeros senars s’ha infiltrat un numero parell. El zero cansat de no ser res s’escapa del sistema métric decimal. Un matemàtic pervers gaudeix utilitzant la resta per anul·lar les seves víctimes numèriques fins a convertir-los en números negatius…

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s