Formigues

  • En Miquelet i les formigues – Joaquim Carbó; Montse Tobella (il). Baula, 2014.

En Miquelet, volta pels camins de la masia dels avis i descobreix una petita pila de terra que sembla un volcà en miniatura. Pel forat, el cràter, es mouen unes formigues… Quina descoberta!

  • La gran guerra: formigues i vespes de Miguel Àngel Sayrach publicat per Flor edicions, 2012.

Aventura en format còmic. Pertany a la col·lecció Bibi i Tobi, dues formigues creades que sovint hauran de fer servir l’enginy i la intel·ligència per lluitar contra el país veí de les vespes. En aquest episodi, les formigues han tingut una gran collita i el govern ha llicenciat l’exèrcit i ha atorgat tres dies de festa nacional. Espies de les vespes porten la notícia al seu país, que posa en marxa un formidable exèrcit per atacar-los i quedar-se la collita. Només Bibi i Tobi podran trobar les claus per contenir la invasió i retornar la llibertat al país de les formigues.

 

  • El cuento de la hormiguita que quería mover las montañas de Michael Escoffier i il·lustracions de Kris Di Giacomo publicat per Kókinos, 2012.

Una nena li demana a la seva mare que li expliqui un conte, però que no sigui de formiguetes i encara menys de les que volen moure muntanyes. Prefereix que hi hagi un drac maleducat que llenci foc pels queixals . De sobte, la nena es transforma en la narradora de la història però la formigueta, la que volia moure muntanyes reapareixerà i la mare, enlloc d’explicar el conte es quedarà adormida…

  • La formiga Piga va a la biblioteca d’Emili Teixidor i il·lustracions de Gabriela Rubio publicat per Cruïlla, 2012.

Una nova aventura de la Formiga Piga que va a veure el Mussol Tot Sol, el bibliotecari. Li explica que la Reina ha de reposar després d’una malaltia que ha passat, i que vol uns quants llibres per llegir. El Mussol porta la Piga per les diferents sales de la biblioteca i li parla dels llibres que els lectors llegeixen des de fa molts i molts anys.

Amb la mateixa protagonista, la formiga Piga, teniu un munt de llibres per triar diferents aventures: La botiga de la formiga Piga, L’amiga més amiga de la formiga Piga, Petits contes d’intriga de la formiga Piga, La formiga Piga lliga

  • La formiga valenta de Gemma Armengol i il·lustracions d’Òscar Julve publicat per Ànimallibres, 2010.

Arriba l’hivern al jardi i les formigues es tanquen dins el formiguer amb un tap de terra i el rebost ben ple; no en sortiran fins a la primavera. Aquest és el primer hivern per a la formiga Sandra. – Què passa allà fora? pregunta tota encuriosida. – L’hivern és molt perillós li diuen les altres formigues. Però la formiga Sandra és tan curiosa que no fa cas del que li diuen les amigues i surt del formiguer malgrat els perills de l’hivern. Tot és blanc i fa molt de fred!

  • Un niu de formigues de Jordi de Manuel i il·lustracions de Glòria Falcón publicat per Ànimallibres, 2008.

A en Roc li han regalat un llibre. A la coberta hi ha un dibuix, però quan comença a passar fulls, només hi veu fileres de formigues disfressades de lletres que omplen les pàgines.

  • Una formiga original de Mariasun Landa i il·lustracions de Pep i Marc Brocal publicat per Bromera, 2005.

Hi havia una vegada una formiga que no s’agradava gens… però gens ni mica. Així que va decidir fer-se la cirurgia estètica, però el resultat no li agradarà a tothom…

  • Alatorta de Jannell Cannon publicat per Joventut, 2000.

Molt per sota de l’immens dosser del bosc s’estén un món ombrívol que molts insectes consideren la seva llar. A la capa gruixuda de fulles i branques caigudes, formigues talla-fulles s’escarrassen de sol a sol mentre grans escarbats esperen l’inici de la seva recerca nocturna de menjar. Un d’aquests escarbats mentre fugia com un esperitat de la llengua d’un garipau es torçà una de les delicades ales allargades. Des d’aleshores tots l’anomenaven Alatorta

CONTES AMB ALTRES INSECTES COM A PROTAGONISTES

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s