Lletra de pal

Pels desxifradors del codi lector…

uuuhh-un-fantasmaUuuuhh! un fantasma! de Ricardo Alcántara i Montse Tobella publicat per Animallibres, 2022.

avui plou i en Blai no pot sortir a jugar al jardí. Quin rotllo! De cop i volta, sent una veu molt lletja: Uhhh! No pot ser, és un fantasma? Sí, sí, porta un llençol blanc i sembla que busca algú. Què pot fer? Amagar-se? Escapar-se corrent? Potser aquest fantasma només vol jugar…

El gat amb botes, en l’adaptació d’Enric Gomà i il.lustracions de Christian Inaraja de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2017.

Coneixes la història sobre un moliner que deixa en herència als seus tres fills un molí, un ase i un gat? Aquest conte presenta l’adaptació del clàssic de Charles Perrault.

Els contes clàssics de sempre adaptats per als primers lectors i per als que encara no llegeixen, amb el text pensat per a la seva edat i il.lustracions que propicien un toc d’humor per entrar de manera distesa al món de les històries fantàstiques. La col·lecció compta amb dotze títols fins ara. Tots ells es presenten en lletra de pal i text en rodolins per afavorir la lectura.

Tots els títols publicats fins ara… Tota la informació clicant la imatge a la web de Publicacións de l’Abadia de Montserrat.

Troba, troba, trobadora, de Bel Olid i Emma Schmid publicat per Combel, 2017.
Dins de la col.lecció Cavall, que té com a objectiu acompanyar els nens i nenes de 3 a 6 anys en les seves primeres lectures. La narració, escrita en lletra de pal, comença així:

”Un bon dia, passejant, vaig trobar-me una pedreta. Era llisa, era suau, era petita i discreta.Vaig trobar-me un pardal, o potser era una oreneta que volia fer-se un niu. Vaig quedar sense pedreta”.

Aquest conte s’inclou dins la renovada Col·lecció Cavall que segons explica la web de l’editorial és:

Una col·lecció que recupera l’esperit de la col·lecció d’èxit El cavall volador amb una proposta nova de títols independents per als que inicien el seu camí lector.
Amb la intenció d’acompanyar els nens i nenes de 3 a 6 anys en els seus primers passos, els contes de la col·lecció Cavall els donaran la possibilitat de descobrir a poc a poc els mecanismes de la lectura per tal que, gràcies a la seva intuïció i coneixements previs, puguin seguir el fil de cada història.
En definitiva, uns contes que els ajudaran a desenvolupar la seva imaginació i a obrir-se camí en el món de les paraules.

La Col·lecció Cavall està formada per contes distribuits en tres diferents nivells lectors: Arri, arri tatanet (les històries tenen molt poc text i la il·lustració té una importància màxima per a la comprensió de l’argument. Llibre de tot cartró amb lletra de pal), Trot (una primera lectura en companyia d’un adult serà suficient per tal que més tard puguin llegir el conte tot sols. Llibres de cartoné amb lletra de pal) i Galop (per llegir acompanyats d’un adult i que l’infant descobreixi poc a poc la història fins llegir-la autònomament. Llibres de cartoné amb lletra de pal.). Cada un d’ells amb contes de diferents autors i il·lustradors. Amb històries que tenen com a objectiu ajudar en el procés de l’aprenentatge lector dels infants.

Aquests són els títols publicats fins ara… Tota la informació clicant la imatge a la web de Combel.