Cançons contades

Al mercat editorial trobem alguns exemples de cançons que ham passat al format àlbum presentats com a cançons il·lustrades o en forma de conte… Aquí en teniu uns quants!

El cep i la nansa ha publica la cançó T’estimo bastant dels Xiula en format àlbum il·lustrat per Rebeca Lucianni amb text de Rikki Arjuna.

La Martina, la protagonista de la història, té un estimòmetre que medeix el grau d’amor de les persones i les sever relacions. A mesura que creix i les relacions es tornen més complexes l’estimòmetre deixa de funcionar. Finalment, la Martina entén que l’amor és una emoció més complexa o diferent del que ens expliquen les pel·lícules i alguns missatges de la societat.

A principis de 2019 va néixer una nova editorial dedicada a la literatura infantil: Nanit!

Una editorial catalana que neix de dues mares: la Núria Puyuelo i la Laia Figueras dues apassionades de la literatura infantil que han creat en poc temps un catàleg de cançons contades.

Bon dia del grup Els pets I·llustrats per Marta Montañà i Compta amb mi de Txarango il·lustrat per Valentí Gubianes van ser els dos primers títols. Una gran aposta d’entrada!

Explica el despertar d’un poble i us convida a viure l’aventura d’un “Bon dia!”

De fet van venir a presentar-los en persona quan va sortir el tercer títol de la col·lecció: Ara som gegants de Joan Dausà i il·lustracions de Jorgina Juvé.

El valent no és aquell que no té por sinó el que la intenta vèncer

Podeu escoltar l’entrevista que vam fer a les autores en aquest enllaç:

ESCOLTA L’ENTREVISTA A LA NÚRIA I LA LAIA

El format àlbum està molt ben cuidat: el disseny, guardes, gramatge de paper, impressió… al final del conte inclou la lletra de la cançó, informació del grup i al final, com que des de Nanit, estan convençudes que els contes tenen vida més enllà de les seves pàgines. Ofereixen unes activitats a partir de la lectura per gaudir en família, que us podeu descarregar des de la seva web.

Aquests són tots els títols de la col·lecció fins ara…

Cobertes llibres

També podem trobar contes cantats com:

La sinfonia de los animales de Dan Brown publicat per Baobab. coberta llibre

La sinfonía de los animales, magistralmente ilustrada por Susan Batori, es una experiencia de lectura infantil única en la que el juguetón Maestro Mouse, siempre batuta en mano, nos acompaña en las aventuras de un grupo de amigos, desde guepardos y canguros hasta elefantes y ballenas azules. Cada página es una nueva historia con un mensaje positivo, fábulas para aprender el valor de la amistad. El libro aborda temas como la compasión, la paciencia, el respeto, o la confianza en uno mismo. La historia combina animales entrañables con enigmas, pistas y acertijos ocultos entre las páginas, para que los padres también puedan disfrutar de esta experiencia interactiva compartida. 

El libro tiene una aplicación móvil asociada mediante la cual pueden descargarse las piezas musicales de una manera muy sencilla. La herramienta reproduce instantáneamente la sinfonía apropiada en cada página, cuando la cámara de un dispositivo móvil se coloca sobre ella.