Mort

Cartas desde mi cielo de Dawn McNiff i Patricia Metola publicat per SM,2019.cubierta libro

Inés está triste porque su perro Alfi se ha muerto. Pero un día recibe una carta desde el cielo de los perros y descubre que Alfi no está tan mal allí.

coberta llibre

Gràcies, Teixó de Susan Varley publicat per Cuatro Azules, 2017.

Parlar de la mort als infants és un tema complicat i que generalment s’evita. Aquest conte tracta el tema de la pèrdua a través d’una història dolça on els animalons (amb trets humans) recorden l’ésser que els ha deixat, en aquest cas el senyor Teixó, per totes aquelles coses boniques que van viure amb ell. L’editorial explica això a la psinopsis:

Teixó era ja molt vell i sabia que aviat hauria de morir-se, però no sentia por, al cap i a la fi morir
significava simplement abandonar un cos que ja no funcionava tan bé com quan era jove. El que el preocupava en realitat era com se sentirien els seus amics quan ell ja no sigués.
Quan el Teixó s’acomiada, allunyant-se cau a baix, els seus amics se senten molt tristos. L’única cosa que els consola és recordar aquelles coses que Teixó els va ensenyar quan encara vivia.
Un bell llibre per explicar la mort a petits i grans, on animals humanitzats ajuden al lector a comprendre que la mort és part de la vida i que no importa morir quan s’ha viscut intensament, amb la satisfacció de les coses ben fetes. També ens parla de la generositat i la saviesa de les persones majors, que tenen molt per ensenyar-nos abans de marxar.

Més enllà del bosc, amb text d’Àngels Consuegra Manzanares i il.lustracions deM. Carmen Fortuño Alós, publicat per Comanegra, 2015.
Tots els animals del bosc gaudeixen d’aquest indret tan especial en companyia dels seus amics. En Ratlletes és un alegre ós rentador que se sent realment feliç de compartir el dia a dia amb el gran ós bru, l’esquirol, el conill o el castor. El temps porta una primavera florida, un estiu calorós, una tardor de preparatius i, finalment, les primeres neus de l’hivern. Un dia el fred és tan intens que en Ratlletes s’adorm entre la neu, mentre els floquets el van cobrint lentament i el seu cor comença a bategar cada vegada més a poc a poc, fins que s’atura per sempre. Una història sobre l’absència dels éssers estimats explicada a través de l’enyor i el record dels moments feliços que tots els animals del bosc guarden d’en Ratlletes.

 

cubierta libroCarme Solé Vedrell és l’autora de La luna de Juan, editat per Kalandraka. Juan, ajudat per la seva amiga la Lluna, haurà d’arriscar-se per recuperar a salut del seu pare. Estem davant d’un llibre que dóna resposta als temors de la infantesa i als reptes que planteja la vida: la soledat, la tristesa, les malalties, la mort….

Saltironets. Susana Peix i Jordi Sunyer. Vilanova i la Geltrú: El cep i la Nansa edicions, 2013.

coberta_SaltironetsLa Saltironets era una nena que somiava arribar fins a la Lluna per regalar-li els seus contes. Estava convençuda que si saltava prou amunt aconseguiria arribar-hi i per això anava saltironejant a tot arreu… Tant va saltar i saltar que un dia va tocar un núvol, un núvol blanc i esponjós que la va acollir amb els seus braços oberts la la va llançar més amunt encara. I tot saltironejant va arribar fins a la casa de la Lluna.

No és fàcil petit esquirol. Elisa Ramón i Rosa Osuna. Pontevedra: Kalandraka, 2003.

El protagonista d’aquest conte és un petit esquirol que se sent molt trist per la mort de la seva mare. Està trist perquè la troba a faltar i pensa que no la tornarà a veure mai més

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s