0 a 3 anys

Llibres amb imatges, solapes i pàgines de cartró perquè els més menuts descobreixin la màgia de la lectura i el seu entorn a través dels llibres…

Què treballem amb aquests llibres?

  • Desenvolupament de la psicomotricitat fina.
  • Aprenenatge de vocabulari.
  • Estimulació de la observació.
  • Estimulació del desenvolupament cognitiu…

On és en Gran? de Màriam Ben-Arab publicat per La Galera, 2019.

Aprendre els contraris sense paraules, sense text. Uns contes de cartró molt visuals en què la il·lustració dona peu a què els adults expliquin el conte.

En Petit és un monstre que es pregunta on deu ser en Gran, el seu millor amic. Mentre mira de trobar-lo, coneix un munt de monstres, i no n’hi ha cap d’igual: n’hi ha un que té la cua llarga i un altre que la té ben curta, un monstre que parla pels descosits i un que sempre està callat… i fins i tot un que va net i polit i un altre que fa una mica de pudor!

 

–> ESCOLTA EL PROGRAMA ESPECIAL CARTRONETS (desembre 2019) on parlem de tots aquests llibres!

La Baba és una mussola encarregada de la nit i de protegir a tots els nens i nenes del món mentre dormen. Però hi ha un problema, molts d’aquests nens no volen anar a dormir i tots ells per raons molt diverses. I, això, desgasta també a les seves mares i pares. La Baba ens explicarà un secret infalible per aconseguir una son dolça i serena a través de la respiració i la consciència del propi cos.

I tot plegat acompanyat per les cançons del grup musical Xiula.

“Què faig?” és un poemari que ens presenta 14 animals il·lustrats que realitzen accions quotidianes. Cada un d’ells ve acompanyat d’un petit poema d’entre dos i quatre versos, en lletra de pal, que descriu de manera rimada i musical aquestes accions.

–> ESCOLTA EL PROGRAMA ESPECIAL CARTRONETS (octubre 2019) on parlem de tots aquests llibres!

Els colors del senyor Bear de Virginie Aracli publicat per Combel, 2018.

De quin color són les coses en anglès?

Un imaginari ‘pop’ amb un disseny modern i més de 120 paraules il·lustrades de l’univers particular de la il·lustradora Virginie Aracil classificades per colors.

Concert de l’orinal de Guido Van Genetchen publicat per Baula, 2018.

Presentem la primera orquestra de la història que interpreta música d’orinal. Sí, ho has sentit bé: música d’orinal! Per llegir aquest llibre, hauràs de parar bé l’orella (i tapar-te el nas!).

Un llibre meravellós per fer divertit l’ús de l’orinal! Amb música de debò per a petits concertistes.

Enfeinossets de Agat Kvólak publicat per Combel, 2018.

Un llibre amb pàgines de cartró per acostar les professions als més menuts dela família: mariner, directora d’orquestra, bibliotecari, farmacèutica, mecànic, astronàuta, bomber o fotògrafa són algunes de les professions dels ossets d’aquest llibre…

L’ofici que més m’agrada de Carles Ballesteros publicat per Combel, 2018.

Què t’agradaria ser quan siguis gran?

A partir d’un joc d’endevinalles, aquest llibre ens presenta oficis i professions. Observa les imatges, aixeca les solapes i endevina què vol ser de gran cadascun dels nens i nenes.

I la teva casa, Tomasa? de Mar Benegas publicat per Combel, 2018.

L’amic de Tomasa surt a buscar el camí que el portarà a casa seva. Però no en sap l’adreça! No passa res! Anirà de casa en casa fins a trobar-la: Toc-toc! Quina sorpresa l’espera rere cada porta? Ep, recorda que has de trucar abans d’entrar!

El meu dia d’Aleksandra Mizielinska i Daniel Mizielinski publicat per Maeva Young.

Es tracta d’un diccionari visual il·lustrat presentat en lletra de pal. Un llibre per apropar l’entorn més proper als més menuts amb els que poden practicar la lectura els desxifradors del codi lector.

Conté més de dues-centes paraules il·lustrades que expliquen un dia de la vida d’un nen.
Des del matí fins a la nit.
Des del coixí sota el cap fins a la lluna a la finestra.
Des del moment de despertar-se fins al de quedar-se adormit.

Resultat d'imatges de cuando seamos grandesCuando seamos grandes. de Jean Leroy i il.lustracions de Matthieu Maudet publicat per Oceano Travesía, 2017.

Tres personatges considerats “bons” manifesten desitjos  poc amables en contra d’un dels seus companys, a qui tradicionalment se l’ha considerat el “dolent”. Tres porquets i una caputxeta vermella. I un llop que a l’escoltar-los, es posa a plorar. No és just que els seus companys li vulguin mal! Un conte que recupera a personatges molt coneguts de la literatura clàssica infantil per tal de crear una història nova situada en un context quotidià, on es destaca la necessitat de conviure amb pau amb tothom. 

Des de l’editorial Combel ens suggereixen 4 títols (2017):

Al bosc i A la granja.  Dos llibres de cartró de la col·lecció Puzles mòbils. Amb dibuixos de Nastja Holtfreter. El primer ens explica coses que passen als boscos: Per què és tan estrany, el mussol? On és el nas de l’eriçó? Els animals del bosc estan tots barrejats!

 

I al segon trobarem coses que passen a les granges: Per què és tan estrany, el bec de la gallina? Els animals de la granja estan tots barrejats! Dos llibre amb peces mòbils perquè els més petits juguin a construir i endevinar l’animal de cada pàgina.

Una història de formes.  De Sebastià Serra. Una col·lecció de llibres tot cartró amb encaixos sobre els conceptes bàsics i un passeig pels escenaris de la història que captivarà els més petits. Les formes es presenten de forma innovadora amb unes il·lustracions que recreen l’edat mitjana.

 

Una història de contraris.  De Roger Zanni. De la mateixa col·lecció de llibres tot cartró amb encaixos sobre els conceptes bàsics i un passeig pels escenaris de la història. Els contraris es presenten de forma innovadora amb unes il·lustracions que recreen l’època victoriana.

 

Comencem amb un llibre per als més petits de la família publicat pel Cep i la Nansa edicions. Bona nit Lluna és el segon títol de la col·lecció Olivia de Núria Albertí i il·lustracions de Mercè Galí, 2017.
Un llibre amb pàgines de cartró per desenvolupar la psicomotricitat fina dels més petits que ens presenta tot un seguit de poemes i cançons per anar a dormir. El llibre inclou un enllaç per descarregar les cançons.

L’editorial Brúixola ens presenta dos llibres, 2017:

El menjar: nyam-nyam o eeecs? de Leslie Patricelli de la col.lecció Els meus llibres MIM, uns llibrets durs molt simpàtics perquè l’infant identifiqui les rutines principals del seu dia a dia: «Alguns menjars són “nyam-nyam” i d’ altres són “eeecs”… Descobreix-los!

Com adormir el teu lleó de Jane Clarke. Segur que al teu lleó li passa el mateix que al Lleonet: encara que estigui molt cansat, no vol anar a dormir! No et preocupis! En Guillem sap molt bé què ha de fer. Obre el llibre i descobreix-ho.

En forma d’Ingrid Chabbert i Marjorie Béal és un títol de la col·lecció Posa-hi el dit amb la que els més petits gaudiran de la lectura amb un llibre de pàgines de cartró que facilita la psicomotricitat fina i l’aprenentatge de les formes ja que es poden resseguir amb facilitat com indica el nom de la col·lecció: posant el dit!

Per als més petitons de la casa des d’Oceano Travesía arriba El conejo en la Luna d’Emilio Ángel Lome i Daniela Martagón a les il·lustracions.

Un llibre de pàgines de cartró que narra la història d’un conill molt pressumit que un dia es veu reflectit en un mirall i es va quedar molt, molt quiet…

Els meus primers Haikús de Nuria Albertí i Mercè Galí publicat pel Cep i la Nansa edicions.

L’editorial vilanovina ens presenta una  nova col·lecció Olivia amb aquest primer títol. L’Haiku és una de les formes de poesia tradicional japonesa més estesa. La Núria Albertí utilitza aquest gènere literari per apropar la poesía als més petits de la família.

Atenció desxifradors del codi lector que aquest llibre es presenta en lletra de pal…

Dues propostes de l’Editorial Joventut: Juguem a fet i amagar iVull fer la migdiada, ambdós de Julia Donaldson i Axel Scheffler. En el primer cas, al cor del Bosc de la Gla, la Porqueta i la Gallina estan jugant però la Gallina està molt ben amagada. I en el segontítol, la Conilla no pot fer la migdiada, voleu esbrinar qui no la deixa dormir?
En tots dos casos haureu d’aixecar les solapes! Dins de la col.leccióContes del Bosc de la Gla i enquadernats en cartoné plastificat, aporten divertit textos rimats ideals per llegir en veu alta als més petits i com a gran introducció a la lectura. El joc d’aixecar les sopales atrapa l’atenció dels petits lectora i les rimes i les il.lustracions estimulen la imaginació dels infants, que després de diverses lectures començaran a avançar-se al que apareixerà a sota.

Comencem amb la proposta d’Animallibres: Descobreixo la granja a càrrec deCarine Hinder i Jerôme Pelissier. A la granja hi ha moltes coses per descobrir…Si obriu les solapes de cada pàgina hi trbareu una esscena divertida i aprendreu paraules noves. Dins de la col.lecció Descobreixo.

De la mateixa editorial, i signat per Carine Fontaine i il.lustracions de Fabien Öckto Lambert,  I jo, on faig la caca?  Tothom fa les seves necessitats, però on? A l’orinal? Estira les pestanyes i descobreix les caquetes dels amics que t’envolten. Amb orinal o sense, és molt divertit! Dins de la col.lecció Llibres de cartró.

Comencem les novetats d’avui amb la proposta de Barcanova Editorial, dins de la col.lecció El petit univers,  per a lectors de fins a 3 anys, amb il.lustracions de Sandra Aguilar: Els tres óssos. Tres plats de sopa, tres llits, tres óssos i una nena una mica entremaliada. Tres mides diferents i quatre personatges per a una petita-mitjana-gran història!Resultat d'imatges de Descobreixo la llar d'infants

Animallibres publica Descobreixo la llar d’infants, de Carine Hinder i Jérôme Pelissier. A la llar d’infants hi ha moltes coses per descobrir… Obriu la solapa de cada pàgina, on trobareu una escena divertida i aprendreu paraules noves!

 i Descobreixo la ciutat, de Carine Hinder iJerome Pelissier. A la ciutat hi ha moltes coses per descobrir… Què amaga l’autobús? I el camió? Què amaga l’aparador del forn? I la porta? Haureu d’obrir la solapa de cada pàgina i hi trobareu una escena divertida al mateix temps que aprendreu paraules noves!

Marc Clamens i Laurence Jammes són els autors d’ Un dia amb el Cotó i la Mel, publicat per Combel.  Mel i Cotó, els protagonistes d’aquesta història, són dos hàmsters que ensenyaran als més petits els seus hàbits de cada dia. Un llibre amb mecanismes mòbils per conèixer de més a prop i de forma lúdica els hàbits d’un dels animals domèstics més populars.

De la mateixa editorial i dins de la col.lecció Diversió Pop-up, un nou títol: Xip-xap. Al fons marí s’hi amaguen tot d’animals meravellosos. Els voleu conèixer? Només cal que tingueu ganes de jugar al joc de les endevinalles i, sense por, obriu les solapes d’aquest llibre per descobrir-los. A cada doble pàgina hi trobareu un text i un animal en pop-up. Els autors són en Jonathan Litton i l’Elle Ward.