Dracs

El drac (que no era verd), de Paula Carbonell i Oliveiro Dumas publicat per Edicions La Fragatina, 2016.

En Flavio és un drac que diu ser blau, molt blau segons ell. Si li dius que és verd respon molt ofès: «Els dracs verds són molt comuns». Però el seu amic no ho veu tan clar. Més aviat el veu blanc, verd, taronja, morat… En Flavio és blau perquè ell ha decidit ser blau. De quin color el veus tu? El que sí sabem és que molts nens aprendran o repassaran els colors d’una forma molt divertida.

Un dragón llamado Zipo, signat per Elena Queralt de Narval Editores, 2016.

En Zipo, és un drac una mica especial que no té molts amics, perquè sempre s’espanta una mica al principi, encara que quan el coneixes te n’adones que no n’hi ha per tant. Té uns gustos una mica rars i aquest fet fa que se senti una mica diferent a la resta…a part de ser un drac, que ja és una diferència important, clar! Li agrada molt tombar-se d’esquena i rascar-se el cap amb herba seca i si troba una caca li encanta arrebossar-se amb ella i sentir-se ben perfumat. Vols conèixer a en Zipo?

Dracs! Peix, Susana; Serra, Sebastià (il). Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2015. (Cercavila, 2).b5c26648fa

Totes les bèsties allà reunides es miraven les unes a les altres emocionades. Com cada vespre, eren dins el cràter del volcà. Feia molts mesos que observaven com es covava aquell ou amb la calor de la lava. Per fi, i coincidint amb el solstici d’estiu, eclosionava. Però, què era aquella bestiola? No tenia escates ni urpes i les seves ales eren diminutes! 

-Sóc en Tro, i sóc un draaac! – va cridar de sobte. Un drac de festa major!

Una aventura per conèixer de prop el món dels dracs de la cercavila i descobrir el més gran dels seus secrets!

 • Més! de Emily Gravett publicat per Cruïlla, 2012.

Mare, m’expliques un conte? Com cada nit la mare d’en Cuallarga li explica el conte del drac de Sant Jordi: Cuallarga, el drac, és tot vermell, ferotge i decidit. I mai, mai, mai, mai… No s’ha ficat dins d’un llit!
Al vespre quan tothom dorm, s’arrossega fent soroll per la torre, després baixa caqp al pont, i les cuque de llum de por fa córrer!
Si, de sobte, li agafa gana, cel enllà emprèn el vol, a buscar princesses grassones i sanes per cruspirse-les ell, tot sol! Al matí, molt cansat, torna cap al seu forat…

Però el petit Cuallarga mai en te prou, sempre en vol més i més… Més! Crida a la seva mare… No us podeu imaginar com finalitza aquesta història… Les flames que surten de la seva boca han traspassat el llibre!!

 • Tot el que volies saber dels dracs & dragones de Bet Capdevila publicat per Cromosoma, 2012.

Què fareu si un dia us trobeu un drac o una dragona? Segurament marxareu cames ajudeu-me, oi?  Quina por, tenir al davant una bèstia gegant llançant foc per la boca! Però penseu-hi un moment: si correu, amb una sola passa us atraparà; si us llanceu a l’aigua, també es capbussarà. i si us enfileu a un arbre molt alt, es posarà a volar…

Un consell: si un dia us trobeu un drac o una dragona, quedeu-vos ben quiets i pregunteu-li com es diu. Potser heu tingut la sort de topar amb el drac presumit, la dragona despistada o el drac informàtic, o potser amb el dracus pedorrus, més conegut com el drac tirapets…

 • Ha nascut un drac de Montse Balada i Susana Peix amb il·lustracions de Lorena Torres publicat pel Cep i la Nansa edicions, 2009.

El dia que la Tulita es va trobar aquell ou, mai s’hagués imaginat el que descobriria… la seva àvia era una experta draconòloga!! i aquell ou que ella havia trobat tot just abans de la Festa Major era un Ou de drac!

 • El rei Jan i el drac de Peter Bently i il·lustracions de Helen Oxenbury publicat per Joventut, 2011.

El Jan, el Biel i el Marc, els protagonistes d’aquest conte construeixen una cabana, un castell inexpugnable per al rei Jan i els seus soldats.

 • Aquesta nit – va dir el rei Jan- dormirem tots dins del castell.

Però van venir uns gegants que es es van endur els Biel i el Marc, els valents soldats del rei… I quan tot era fosc i negre…

 • Un drac! un drac! auxili!! va cirdar el rei Jan
 • Júkiti-Túkiti-Tá de Antonio Mugica i il·lustracions de Hemann Mejía publicat per Multiple Personality Entertainment, 2010.

En un pueblo muy pequeño vivia un rey en su castillo. el rey tenía un convenio con el dragón amarillo… «Mi reino alimentará bien al dragón con mil galletas, cien tortas y un bombón. Así la bestia estará contenta y evitaremos cualquier afrenta».  Por eso el pueblo con alegría, preparaba las mil ciento una chucherías. Un día una viejecita se equivocó, y a las tortas, sal en vez de azúcar echó. Cuando el gran dragón amarillo comió un bocado, de la cresta a los tobillos, se puso morado. Se enfureció tanto que no pudo ni hablar, y muy indignado se fue del lugar… El pueblo temía lo que pudiera pasar. Una horrible carta del monstruo no se hizo esperar: «Si no encuentran la forma de devolverme mi color natural, me comeré un niño cada día, hasta que no queden más…».

Voleu saber què van fer per aconseguir-ho?

 • La princesa drac, adaptació de David Wiesner i Kim Kahng publicat per Juventut, 2006.

La princesa Margaret és transformada per la seva madrastra en un terrible drac. Només el seu germà, que es troba en terres llunyanes, pot desfer el malefici, si aconsegueix arribar a temps i vèncer el drac.

 • El Petit drac Coco de Ingo Siegner publicat per La Galera.

Les històries d’“El petit Drac Coco” són històries d’aventures sobre l’amistat, el coratge i la confiança en un mateix, que esdevenen emocionants sense necessitat de molta acció. Ens ofereixen trames interessants amb l’accent ben posat a les escenes que més ho necessiten i un repertori de personatges que afavoreix la identificació del petit lector amb ells i es converteixen en els seus amics… Hi ha un munt d’aventures amb aquest protagonista: El petit drac coco i les seves aventures, el del cavaller negre, fa la volta al món…

 • El Drac Simó i els esternuts de Mercè Arànega publicat per Edebé, 2010.

El Drac Simó és un petit drac volador que escup foc per la boca, però no fa por. Té un gran cor i sempre està disposat a ajudar els seus amics.

Del mateix protagonista podeu trobar altres contes com ara: El drac Simó i el el llac de xocolata, i el llop que no fa por, i la fada llaminera… un munt de contes per triar!

 • Tres contes de dracs, d’Anna Gasol, cada conte està il·lustrat per un il·lustrador diferent: Mariona Cabassa, Valentí Gubianes i Carles Arbat, publicat per Baula, 2011.

El primer conte és el de La llegenda de Sant Jordi i el drac, amb una adaptació de la versió catalana. El segon, es el conte del Drac de Banyoles: Sant Merno és un personatge llegendari sinó real. La seva imatge es venera en una ermita del Pla de l’Estany, on es troba l’urna que conté les seves relíquies… i el tercer conte que trobareu en aquest llibre és La Cuca Fera: la tradició popular diu que una mena de tortuga marina monstruosa va quedar embarrancada a la desembocadura de l’Ebre. els pescadors de Tortosa van qudar tan impressionats que la van reproduir per passejar-la a les processons del Corpus…

Un Pop-up!

 • Dragones de Anne-Sophie Baumann i il·lustracions de Niocolas Duffaut publicat per SM, 2010.

Ja sabeu que els pop-up són una de les meves debilitats… aquí una nova mostra de la bellesa d’aquest tipus de llibres, obre les pàgines i deixa’t seduir per la màgia del paper!

 • El Drac i el cavaller desmemoriat de Marta Romera Colomé i il·lustracions de Mercè Canals editat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2010.

Els dracs sempre són molt empipadors… Tot s’ho mengen, tot ho cremen i tot ho fan malbé… En Soler de Vilardell va aconseguir una espasa que podia acabar amb el drac: una espasa constel·lada. Aquestes espases tenen una fórmula de protecció que els cavallers que les porten han d’aprendre’s de memòria. I això de la memòria, no li anava gaire bé a en Soler de Vilardell…

Altres llibres amb dracs com a protagonistes…

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s