Pirates

El Petit Saül

Ashley Spires Signa El petit Saül, publicat per Takatuka, 2017

El petit Saül no és un pirata com els altres. És més aviat baixet, li agrada regalar galetes i testos amb flors, s’ha tatuat un conill al braç i fa un pastís de pinya deliciós. El Petit Saül està fet per cantar cançons marineres, no per brandar una espasa. La resta de pirates d’El Calamar Rovellat no trigaran a adonar-se que el Petit Saül és diferent. Serà capaç de demostrar la seva vàlua com a pirata o els seus companys de vaixell el llançaran per la borda? Un conte sobre un petit pirata que s’atreveix a ser diferent!

Resultat d'imatges de els pirates ja no són els que eren

Mia Cassany i Patricia Geis signen Els pirates ja no són el que eren, de l’editorial Mosquito Books., 2016.

“Abans els pirates, amb el pegat a l’ull, no hi guipaven gaire i es clavaven moltes trompades amb els cocos que hi havia a les illes. Ara els pirates fan servir ulleres molt boniques, de colors, i no es perden ni un detall. Abans els pirates, amb la seva pota de pal, sempre arribaven els últims. Ara amb l’skate o la bici, corren  més que el vent”. Avui dia és tan fàcil ser pirata! Amb el mòbil i les banbes guais, la vida de pirata és molt millor.

Bilomba a la vista! de Jordi Fenosa publicat per Animallibres, 2016.

En Bernat Tustat, botànic i naturalista, vol arribar fins al mític País dels Bilombos. Està convençut que en aquest lloc perdut en les profunditats de la selva trobarà proves de l’existència d’una fruita llegendària, la bilomba, cosa que ningú ha aconseguit fins ara. Per això, aviat s’embarca en la Trumfa Marinera, un veler pirata amb la tripulació més poca-solta que ha navegat mai en cap vaixell.

Dracs!El tresor del capità Viral de Marta Plans i Òscar Julve publicat pel Cep i la Nansa edicions, 2016.

El Capità Viral, en Grip i en Picorna són tres pirates violents, bruts i barbuts.
En Joan, a qui han tingut en vetlla tota la nit, vol explicar-li al pare què ha passat:
–Els pirates, aquesta nit, estaven carregant uns cofres molt pesats, plens de monedes d’or i de pedres precioses, amb robins, sars, ametistes…
–Va prou, deixa de queixar-te. Acaba’t el suc de taronja. I treu-te el dit del nas!
Un conte de pirates molt divertit que explica l’estima que es tenen els dits i el nas dels més petits!

Un cop de mà a en Polly, de Tom Easton i Mike Gordon publicat per Picarona, 2016.

Al petit Polly li encanta ser un lloro pirata. Tots els pirates tenen un bon lloc per a dormir, però ningú no s’adona que en Polly no té un lloc on descansar. Podrà servir allò que hauria pogut ser una catàstrofe per tal que la tripulació s’adoni que tots han de ser més amables i considerats? Llegeix les divertides històries d’uns intrèpids pirates que, durant el curs de ls seves aventures, aprenen a comportar-se i a tenir bones maneres.

La co.leció El pirata Pol, de Rose Impey i Nathan Reed està publicat per Baula, 2015 surt amb 8 títols:

El Pirata Pol i  la gran persecució, El Pirata Pol i el monstre de la neu, El Pirata Pol i l’atac d’El Barret Negre, El Pirata Pol i la gran fortuna, El Pirata Pol i el missatge en una ampolla , El Pirata Pol i el mapa del tresor, El Pirata Pol i el cofre d’ossos i El Pirata Pol i el rescat valent.

Arengades salades! El Pirata Pol vol ser un pirata de debò. Al costat de l’àvia Peg, el lloro Pierre i el gos Babord, viu unes aventures extraordinàries.

El pirata que no sabia dir la R, Núria Picornell, Oskar Barón, Edicions del Pirata, Llibre Infantil, Tresor del PirataEl pirata que no sabia dir la R, de Núria Picornell i Oskar Barón són els autors publicat per Edicions el Pirata, 2015.

Hi havia una vegada un capità pirata d’aquells que amb una mirada et fan tremolar. Només hi havia un petit problema i és que no sabia dir la “r” i en comptes de dir embarcació deia “embagcació”, borda deia “bogda”, grumet deia “ggumet”i princesa deia “pgincesa”… i tota la tripulació del vaixell, quan el sentien parlar, reien per sota el nas…Voleu saber com acaba l’aventura del pirata?

El capità Jan i els pirates, de Peter Bently i  il.lustracions d’Helen Oxenbury, publicat per Editorial Joventut, 2015.

Narra una nova història d’en Jan, en Biel i en Marc. Gràcies a les il·lustracions podrem indinsar-nos en la imaginació d’aquests tres nens, que fan que un dia de platja en família es converteixi en una aventura pirata d’allò més divertida. Tot comença quan tres mariners del bo i millor construeixen vora mar un galió. La vela major hissada i la bandera onejant, milles i milles lluny, solcant el més remot oceà, neveguen els dos bucaners i el murri del seu capità. Àlbum il.lustrat on en cada pàgina la imaginació i el joc dels infants  fan que un dia de platja en família esdevingui una història valenta, arriscada i trepidant.

El pirata Malapota, de Margarita del Mazo i il.ustracions de Guridi,  Ediciones Jaguar, 2015.

Ens proposa , que com a a bon pirata que és fa coses de pirates, és clar. Té cara d’anguila i és un sapastre dins l’ofici. A la seva família tots havien sigut pirates cèlebres. En Malapota tenia tot el necessari per ser pirata: del seu avi va heretar el vaixell, de la seva àvia la bandera i el seu pare, un lloro. Com a bon pirata, menjava amb les mans, no es rentava ni es pentinava des que era petit i, per descomptat, no sabia llegir ni escriure. Però al pobre tot li surt…diguem que no gaire bé, que és el que passa a vegades quan s’és mal educat i cridaner i quan no se sap conviure ni compartir, encara que…potser una bona companyia pugui solucionar-ho!

El tesoro de Barracuda (The treasure of Barracuda) de Llanos Campos i il·lustracions de Júlia Sardà publicat per SM, 2014.

Chispas, és un grumet d’onze anys que en aquest llibre explica les aventures que viu a bord del vaixell Cruz del Sur, capitanejat pel capità Barracuda i que va a la recerca del tresor del llegendari  Phineas Johnson Krane. El pirata Krane havia deixat enterrat un llibre on donava les pistes del lloc on era amagat el tresor i per això la tripulació del Cruz del Sur decideix aprendre a llegir. Aconseguiran trobar el tresor??

¡Es un libro! Lane Smith. Barcelona: Océano, 2011.

I ara un llibre molt divertit on tot i que els pirates no són els protagonistes, hi tenen el seu espai. El vols trobar?

En aquests moments on les noves tecnologies ens envaeixen l’editorial Océano travesia ha publicat un llibre ben divertit que ens planteja una dualitat molt patent en la nostra societat.
Un conte de preguntes i respostes, els seus protagonistes, un ruc i un mico, acompanyats d’un petit ratolí s’emboliquen en una conversa no apta per a persones sense sentit de l’humor:

 • Que tienes ahí?
 • Es un libro.
 • ¿Cómo ajustas la página?
 • No funciona asi. Paso las páginas. Es un libro.
 • ¿Sirve como blog?
 • No. Es un libro

i així una pregunta rere l’altra un altiu ruc anirà descobrint que allò que té el mico entre les mans és un gran descobriment…

Un conte on fins i tot els pirates hi tenen cabuda amb una bona dosi d’humor que us farà passar una bona estona.

 • Pirates a la vista! Núria Albertí. Barcelona: Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2010.

T’agraden els pirates oi? Vaixells, espases, mapes del tresor, calaveres, lloros… En aquest llibre els vaixells volen per l’espai, els lloros porten el timó, les potes de pal serveixen de flauta i les sirenes canten!

Un munt d’històries i caçons que et portaran per mars i oceans solcant les ones dalt d’un vaixell pirata…

 • El Pirata Barbamec de Ricardo Alcántara publicat per La Galera.
  Els pirates solquen les ones a la recerca d’aventures… i tresors. Només un pirata odia l’aigua i no pot ni veure els tresors! Es diu Barbamec… i és un pirata sense barba! T’ho imagines?

Viu les aventures d’aquest pirata a través dels seus contes i és que el vaixell pirata Huracà no s’està gaires dies amarrat al port… ja se sap que als pirates els agrada viure envoltats d’aigua… i els sis pirates de la tripulació de L’HURACÀ no són una excepció… el mussol Ulldevidre, tampoc, però el capità sí!

 • L’Àvia pirata de Geraldine Durrant . Barcelona:  Elfos, 2010.

Història divertida d’una àvia que de jove havia estat pirata. La narradora és la néta, que és qui explica com aquesta àvia va arribar a ser pirata.

No tothom pot dir que la sevaàvia va ser pirata. Tot i que ara viu tranquil·lament en un poblet de costa, l’àvia encara es fica en embolics. Així, doncs, si us voleu estalviar problemes , no la feu enfadar. No li critiqueu el menjar que fa i, sobretot, MAI, i mai vol dir mai , mireu què té sota el llit…

 • A la caça del tresor de Steve Stevenson. Barcelona: Pirueta, 2010.

Un llibre de la col·lecció L’Escola de pirates.

Segons el mapa del pirata Barba de Foc, el seu fabulós tresor rau amagat a l’Illa dels Ocells. Però en arribar els Llobatons de Mar a l’indret, la Mestra d’Exploracions desapareix misteriosament. I ara què faran? Els cinc amics hauran de desxifrar tots sols el mapa del tresor i procurar no caure al parany de la feroç tribu dels Cuac…

I si us agraden les històries de pirates, per a bons lectors

 • L’escola dels pirates de Agustín Fernández Paz publicat per Tucán.

Tot d’una es va sentir un soroll eixordador. Un so greu, profund i prolongat, que va aconseguir imposar-se a l’estrèpit de la pluja. Els xiquets es van mirar els uns als altres, amb cara de sorpresa i d’inquietud…

 • Com ser un bon pirata de Cressida Cowell. Barcelona: Cruïlla, 2006.

Després d’aprendre a ensinistrar dracs, el Singlot Sardina III ha de demostrar que és un bon pirata. Per això va a classes d’esgrima, d’insults i de grolleria, però el millor de tot és que finalment descobreix un autèntic tresor pirata!

 • La colla intrèpida i el capità ferotge de Joan de Déu Prats. Barcelona: Cadí, 2006.

Quin misteri s’amaga a la platja del pirates? La Dèlia i els seus amics de la colla Intrèpida intenten descobrir l’amagatall del tresor del capità Ferotge, mentre lluiten contra els especuladors que volen esguerrar l’últim racó verge de la costa. Aquesta és una història de missatges xifrats, persecucions nocturnes i fantasmes encantadors. Embarca-t’hi tu també.

 • El pirata malastruc. Rocío Antón, Lola Núñez; Claudia Ranucci (il). Barcelona: Baula, 2009. (Dolents de conte)

En Roc era un pirata que piratejava amb el seu vaixell per tots els mars del món. Cada nit, en Roc somiava d’assaltar vaixells carregats de tressors. Però tot li sortia al revés. I a més el seu lloro que era un maleducat, es burlava d’ell a totes hores… i és que en Roc no és un pirata com els que coneixem, no és gens dolent com tots els protagonistes d’aquesta col·lecció de contes.

 

 • L’Ala de Corb de l’Enric Larreula publicades per Baula.

Jacques Lagarden, conegut per tothom amb el sobrenom d’Ala de Corb, és fill d’una nissaga de pirates de les Antilles. En retirar-se el seu pare, es fa càrrec de la corbeta Dragonera, amb la qual, i amb només disset homes sota el seu comandament, aconsegueix fer anar de corcoll el bo i millor de la flota del governador espanyol de la zona, don Hernando de la Fuensanta i de Somoza.

 

PER ACABAR UNS QUANTS LLIBRES PER SABER MOLTES COSES DELS PIRATES:

 • Pirates! de la col·lecció Joc-doc publicat per Cruïlla.

 • Diccionari en imatges dels pirates de Fleurus.

 • Pequeño diccionario de los piratas de la Biblioteca del saber.

–          El fascinante mundo de los piratas d’ediciones B.

 

I si voleu saber com és un vaixell pirata. No dubteu en buscar el llibre

 • Què hi ha dins d’un vaixell pirata? publicat per La Magrana Espia pels forats d’aquest llibre i descobreix coses increïbles. Recorda Què hi ha dins d’un vaixell pirata? publicat per La Magrana

Torna al LLISTAT PER TEMÀTIQUES

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s