Gianni Rodari

Aquest any es celebra el centenari del naixement de l’escriptor d’orígen italià Gianni Rodari. És per això que han començat a aparèixer al mercat editorial infantil nous títols i reedicions dels seus llibres.

En Rodari.és un dels referents en literatura infantil tot i que també va escriure per a adults. Des del Memòria de Peix volem fer-li un homenatge i és per això que dedicarem algun dels nostres programes aquesta figura. En aquesta pàgina aniré recollint els llibres que es publiquin durant aquest any 2020 i també faré referència a alguns de la seva llarga trajectòria com a creador de paraules…

Si trobeu a faltar algun títol només ho heu de dir 😉

Novetats editorials Gianni Rodari 2020

Les coses més senzilles i que passen més desapercebudes apleguen l’essència i la bellesa del món que ens envolta. Un raonament deductiu, o sil·logisme que conserva tota la seva força innovadora, des de la senzillesa i l’enginy.

El relat segueix una successió lògica i esglaonada sobre l’origen d’un objecte quotidià, que culmina en una de les coses més profundes i, a la vegada, més belles de la naturalesa: per aconseguir quelcom ben gran, a vegades n’hi ha prou amb el mínim. Un llibre que uneix l’elegància de la geometria, tot seguint una estructura literària circular, amb la fragància de la poesia i l’originalitat de la proposta estètica. Els collages de Silvia Bonanni practiquen aquest salt creatiu i transformador de l’art, amb una proposta elaborada i plena de colors que combina tota mena de retalls de paper imprès amb elements tèxtils.

 

Selecció de llibres publicats pel Gianni Rodari…