Lletres

Endevinalles…

  • En un dia si t’hi fixes, una vegada em veuràs, dues en una setmana i en un mes no em trobaràs.
  • Estic entre nit i dia tancada sempre en un pis i sóc entre mig del sis.
  • Us dic que quatre fan sis, i sis són tres, és provat, i a fe que això és veritat com dos i dos són sis.
  • Sabries dir-me tu que ets tan savi, quina és la lletra més alegre de l’abecedari??

Recomanacions…

Resultat d'imatges de aurelio, KalandrakaAurelio, d’Antonio Rubio i Federico Fernández publicat per Kalandraka, 2016.
LLibre en cartoné  per llegir, recitar, divertir-se i jugar amb totes les vocals. Jocs de rimes que fan possible que el ratpenat Aurelio pugui fer-se tot el nom sencer.

“…Tiene el murciélago Aurelio
una manía ejemplar,
roba las cinco vocales
por donde quiera que va…”

La gran fàbrica de les paraules d’Agnes de l’Estrade i Valeria do Campo publicat per Tramuntana, 2016.
“Existeix un país on la gent gairebé no parla, és el país de la Gran Fàbrica de les Paraules”, us imagineu un país on les paraules s’haguessin  de comprar per poder dir-les? Doncs així és el país de la Gran fàbrica de paraules un país on les paraules no són fàcils ni d’aconseguir ni de dir. Allà viu en Dídac, un nen romàntic i somiador que és molt pobre. En Dídac necessita paraules per obrir el seu cor a la bonica Aura. Però, quines triar? Perquè, per a dir el que vol dir a l’Aura, cal una fortuna!. L’Aura, és una nena molt dolça, que s’emocionarà escoltant les paraules que el Dídac li regala: Cirera, Pols i Cadira, per ella aquests tres mots significaran molt més ja que l’amor amb què en Dídac les hi regala les fa immenses.

De mica en mica: 0.– Uu, el fantasma amic

Uu, el fantasma amic està signat per Ramon Basa i Sandra Aguilar i publicat per Salvatella Editorial, dins de la col.lecció De mica en mica, 2016.
Aquesta col.lecció de lectura progressiva pretenen afermar psicològicament aquesta sensació que es es “pot llegir”, quan l’infant domina algunes grafies, partint de la  freqüència dels sons per treballar les distintes posicions dels fonemes consonàntics. S’utilitza el vocabulari bàsic dels infants per afavorir la comprensió de les lectures. La història argumental dóna una unitat global al contingut del text i a més les il·lustracions reforcen les històries, el vocabulari i les maneres de dir, tot facilitant la comprensió entre el que l’infant veu i el que llegeix.

 A nedar!, de Ramon Bassa i Sandra Aguilar de la mateixa col.lecció De mica en mica sota el denominador comú de contes de lectura progressiva.

En aquest llibre es treballa la lletra «R»… A nedarrrrrr!

Aprèn l’abecedari amb endevinalles d’Olga Xirinacs publicat per Beascoa.

Amb cada una de les lletres de l’abecedari aquest llibre ens proposa una endevinalla, i al passar pàgina, a més de la solució els nens i nenes podran passar una bona estona cercant un seguit d’objectes i animals que comencen per aquesta lletra.
Molt adient per estimular l’observació i l’aprenentatge de vocabulari.

Alfab’art: les lletres amagades en l’art d’anne Guéry publicat per Cruïlla.

Si t’agraden els llibres-joc no et pots perdre aquest álbum on hauràs de trobar les lletres de l’abecedari amagades dins d’obres d’art ben conegudes.

Voleu descobrir un enigma matemàtic?

Doncs llegiu el conte: L’ogre, el llop, la nena i el pastís de Philippe Corentin publicat per Corimbo.

Un ogre que ha tingut molt bon dia retorna al seu castell amb un llop, una nena i un deliciós pastís. A l’arribar al riu sorgeix el problema: la seva barqueta és molt petita i sols hi caben dos passatgers… si vol arribar al seu castell amb tot el seu botí haurà de rumiar bé com traspassar el riu perquè la nena no es mengi el pastís, el llop no es mengi la nena… ¿Com ho farà?

I ara un llibre en castellà molt original, amb el que passareu una bona estona:

Me como esa coma de José Antonio Millán publicat per Serres.

Lectura molt original. A la pàgina esquerra i a la dreta hi ha escrita la mateixa frase, amb una petita diferència: les comes. A la frase de la plana esquerra no hi ha cap coma i a la mateixa frase de la plana dreta si que n’hi ha.

El sentit de la frase canvia totalment d’una a l’altra i aquesta diferència queda reflectida a les il·lustracions, creant situacions molt divertides.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s