Ira

quan-esclata-la-tempestaQuan esclata la tempesta de Bea Taboada i Dani Padrón publicat per Animallibres, 2022.

Els autors de l’exitós àlbum A vegades la mare té el cap ple de trons,  Bea Taboada i Dani Padrón, es tornen a unir per ofererir-nos aquest tendre àlbum amb què els petits i petites aprendran a gestionar emocions i sentiments,

Ara és l’Àlex qui té trons al cap i la seva mare qui l’haurà d’ajudar. Què li passa?

Doncs que a vegades, una tempesta d’emocions li emboira el cap. La seva mare li diu que aquestes tempestes arriben de sobte i que poden portar núvols, pluja i trons. Sembla impossible frenar-les, però la mare, que com ja sabem, de vegades també té el cap ple de trons, sap molt bé com se sent l’Àlex i què pot fer perquè torni a sortir l’arc de Sant Martí.

Un relat per a aprendre a gestionar les enrabiades i els sentiments negatius des de l’estima i l’empatia.

L’Ànec emmurriat de Petr HorácekAïda García PonsJoyce Dunbar publicat per Juventud, 2019.anec_emmurriat

L’Ànec està emmurriat! L’estany està sec, i, a més a més, un petit núvol gris el segueix a tot arreu. Què poden fer els amics de l’Ànec per animar-lo?Tothom té dies en que res sembla anar bé i aquesta bonica història va de com els amics de l’Ànec intenten animar-lo.

Però també ens explica com de contagioses poden ser les emocions, amb aquest núvol gris que es va estenent sobre tots i fent que tots estiguin emmurriats.Un conte sobre l’amistat, amb final feliç, amb les tendres i divertides paraules de Joyce Dunbar i l’inimitable estil de les il·lustracions d’Horácek.

coberta-tinc-un-volca-ed-4Tinc un volcà de Miriam Tirado i Joan Turu publicat per El cep i la nansa edicions, 2018.

L’Alba no ho sabia, però a dins hi té un volcà, més o menys entre el melic i les costelles. De vegades, el volcà s’encén i explota. Llavors el foc ho crema tot i l’Alba pateix i s’espanta, tot alhora. Però una nit una fada menuda li explica a cau d’orella què pot fer quan s’enrabia, i aquell truc li farà descobrir sensacions inesperades.