Aquí van les recomanacions… Bona lectura!!
Un elefante en el desierto africano / Un elefant al desert africà / Un elefante no deserto africano de Susana Peix y Òscar Julve publicado por Cumio, 2022.
La pequeña musaraña Sori quera revivir las aventuras que le contaba cada noche, antes de ir a dormir, el abuelo Bigotes:
—¡El mundo está lleno de animales peludos, chiquitina! —le decía.
Así que, una mañana salió de la madriguera decidida a encontrar a uno de sus primos lejanos, por muy difícil que fuera.
También disponible en: català y galego
Leemos +6 es una colección creada para fomentar y disfrutar de la lectura por placer, a través de historias frescas que tienen un trasfondo lleno de valores: solidaridad, amistad, honestidad y perseverancia.
Un elefante en la sombra de Nadine Robert i Valerio Vidali publicat per Libros del Zorro Rojo, 2022. ( castellano y català)
El elefante está triste. Se ha quedado en la sombra, y no habla ni se relaciona con nadie. Los demás animales intentan animarlo: el mono, que sabe contar chistes; las hermanas avestruz, que son excelentes bailarinas, e incluso el cocodrilo. Pero el elefante no sonríe, ni se mueve, solo suspira y permanece en la sombra. Entonces, un pequeño ratón se acerca casi sin aliento y se sienta junto al elefante. Solo quiere descansar. Así que los dos se quedan en silencio. Más tarde, el ratón le cuenta su historia, lloran y, finalmente, más aliviados, marchan en busca de la casa del ratón.
Salvemos al elefante d’Ana Merino i il·lustracions de Flavia Zorrilla publicat per Loqueleo, 2017.
Els humans han arribat a la Selva i volen caçar l’elefant sagrat. Tots els animals s’uniran i es posaran d’acord per a tractar de vèner a aquest enemic que només pensa en el seu propi benefici.
El format teatral permet fer una lectura compartida a l’aula a banda de poder representar una divertida obra teatral.
A la selva han llegado los humanos para cazar al elefante sagrado. Todos los animales unirán sus fuerzas y se pondrán de acuerdo para tratar de vencer a ese despiadado enemigo, que solo piensa en su propio beneficio.
El pet de Laurie Cohen i il·lustracions de Nicolas Gouny publicat per Tramuntana, 2017
Pobre Joan! Ha de retenir el pet que té… Ja que és ben sabut que un pet d’elefant pot ser la fi de l’univers. Davant la idea de ser la causa de la fi del món, és clar, en Joan s’asseu i espera.
Un conte carregat d’humor que despertarà més d’una rialla…
, de Luis Amavisca i Mónica Carreteroestà publicat per Flamboyant. 2017
La mare de la Conifanta és una girafa, però ella no és una girafa…No s’assembla a les elefantes ni a les zebres… Llavors, quin animal és la Conifanta?
La nostra protagonsita és un personatge peculiar que decideix emprendre un viatge per buscar la seva identitat Una divertida història sobre la diversitat, el autodescobriment i l’autoestima. Una aventura que la portarà a conèixer una infinitat de llocs i molts animals.
Kalandraka publica L’elefant golafre, de Rafael Ordóñez i Marc Taeger. 2017
Per la sabana, camina que caminaràs, un lleó busca un meló, una pantera vol una cirera, una gasela una pera anhela, una gallina pensa en una mandarina i una granota somia una llipota. Una fauna mansa i vegetariana treu el nas per les pàgines d’aquest divertit conte rimat i acumulatiu per delectar-nos amb les paraules que fan gust de fruites tropicals.
La primera novetat que presentem avui és Babar.Totes les històries, publicada per Blackiebooks, 2015, amb text de Jean de Brunhoffi pròleg de Maurice Sendak.
Estem davant d’un clàssic imprescindible de la literatura infantil. Aquest llibre aplega totes les històries de Babar: Història de Babar l’elefantet, El viatge de Babar, El rei Babar, Les vacances de Zèfir, Babar i família i Babar i el Pare Noel. Amb textos inèdits en català, que mai no s’havien traduït fins ara, recuperats de les edicions originals. Edició especial i de luxe i il·lustracions interiors a tot color.
El mur, de Javier Sobrino il·lustrat per Nathalie Novi publicat per Joventut, 2015.
durant els mesos de sequera l’aliment curteja a la vall de l’Okavango. Els animals es barallen pel menjar: les girafes mengen l’herba de les zebres i els rinoceronts la dels hipopòtams. Però el pitjor és el que passa entre els elefants…. Des de fa temps, els elefants d’orelles petites i els elefants d’orelles grans es miren els uns als altres d’una manera una mica estranya i inquietant. Els elefants d’orelles petites decideixen construir un mur per a preservar la seva terra i els seus béns. Però aquesta cosntrucció provoca una sèrie de desastres per a la resta d’habitants de la sabana i pels mateixos elefants. Ens trobem davant d’una fàbula sobre els límits de les fornteres i els prejudicis que ajudarà als joves lectos a reflexionar sobre la convivència i la naturalesa intrínseca de l’home.
Història de Babar el petit elefant, de Jean de Brunhoff i editat per Pagès Editors, dins dels àlbums Nandibú, 2015.
Un conte que narra amb lletra lligada com Babar, que és un petit elefant a qui un un caçador li ha matat la mare, ha de fugir a la gran ciutat. Allà troba una vella senyora que en té cura. Un dia arriben a la ciutat Artur i Celest, cosins de Babar. Tots tres viuen amb la vella senyora fins que les seves mares van a la ciutat a buscar-los. Babar, però, no s’imagina totes les aventures que li passaran. En Babar és un dels personatges més entranyables de la literatura infantil. Les aventures d’aquest simpàtic elefant es van començar a publicar l’any 1931, quan la literatura infantil no tenia la identitat que té avui i és per això que tenen el regust d’una altra època , però les il.lustracions mantenen l’atractiu visual i la força expressiva. Aquestes històries van ser creades una mica per casulaitat, quan Jean de Brunhoff, que era fill d’un editor d’art i que sempre havia volgut ser pintor, escoltava les històries que la seva dona Cécile explicava als seus fills.
El elefante Mainú y la amistad – Montse Balada; Òscar Julve (il). Carambuco ediciones.
El elefante Mainú siempre ha oído hablar de la amistad, y muy intrigado por saber qué aspecto tenía, salió en su búsqueda.
Por el camino se econtrará una zebra sin rayas, un pingüino que estornuda, una tortuga que no sabe nadar, un mono despeinado… ¿Lograran encontrar la tan esperada amistad?
Un cuento divertido, tierno y muy animal para aprender a valorar los amigos y las amigas que nos acompañan a lo largo de nuestra vida.
La verdad del Elefante. Martin Balscheit. Santa Marta de Tormes : Lóguez, cop. 2009.
Un conte que recorda molt un altre que us vaig recomanar fa algunes setmanes, el de Set ratolins cecs en aquest cas són 5 científics cecs que es troben amb un elefant i com que no el poden veure perquè són cecs intenten esbrinar què és aquella cosa tocant-la… una mànega de bomber? una montanya? Una catifa? el tronc d’un arbre?.. Però de sobte va desaparèixer… L’haureu de llegir per esbrinar què és el que va passar…
En què es diferencien el mar i un elefant? Carles Cano. Barcelona: Aura, 1993.
No us ho pregunto, no… és el títol d’aquesta història de Carles Cano, publicat per Aura.
Aquesta és una pregunta important, perquè si no sabeu en què es diferencien, us podríeu confondre i tirar-vos de cap contra un elefant pensant-vos que és el mar. O podríeu muntar damunt el mar creient que és un elefant, i encara podria ser pitjor…
Així comença aquesta història que te com a títol una pregunta ben senzilla… ginjols! Ara sí, Vosaltres sabeu en què es diferencien els elefants i el mar?
Aquest llibre us donarà tot un seguit de pistes ben divertides per diferenciar fàcilment un elefant del mar. Al final del llibre trobareu unes quantes recomanacions de com heu de tractar amb un elefant i amb el mar… Per exemple:
- No jugueu amb un elefant a veure qui xafa més fort. Crec que no cal que us expliqui per què, o
- No beveu aigua del mar, per què us donaria molta més set i podríeu beure-us-la tota!!
Segueix-me! (una història d’amor que no té res d’estrany). José Campari. Pontevedra: OQO, 2007.
Bé, això és el que diu el seu títol, però si llegiu aquest conte, veureu que és tot el contrari… o no és estrany un elefant amb quatre potes curtes de color gris amb pigues morades?
Potser al món de l’Elmer és un elefant corrent… però si us dic que l’elefant d’aquest conte es va enamorar d’una formiga negra? I que la va seguir fins al seu formiguer i va caure dintre?
Doncs sapigueu que el més extravagant d’aquesta història encara no ha començat. Atreviu-vos a llegir-lo i descobriu fins on serà capaç d’arribar el nostre elefant.
Medio elefante. Gusti. Barcelona: Serres, 2005.
Una nit el mon es va partir per la meitat i un elefant que estava dormint es va despertar i va descobrir molt sorprès, que la meitat del seu cos havia desaparegut.
- Quin horror!!- va dir- he de trobar la meva altra meitat… i aquí és on comença la seva aventura… Per què toooots els animals del món havien quedat partits per la meitat i ara caldria trobar la meitat d’un animal que es pogués unir a la meitat de l’elefant:
Ho va provar amb un camaleó que passava per allà, però no es van posar d’acord amb el menjar, era molt difícil caçar mosques amb la trompa així que ho van deixar estar…
Un altre llibre per riure…
El meu gat és el més bèstia. Gilles Bachelet. Barcelona: RBA la Magrana, 2007.
No, no us penseu que m’he equivocat de protagonista… el conte comença així… El meu gat és molt gros, molt bon minyó i molt, molt bèstia.
Però us dic una cosa, el gat d’aquest senyor no és ben bé el que ell es pensa. I ara te un gran dubte perquè resulta que un amic seu li va regalar fa un temps un llibre sobre gats i encara no ha descobert de quina raça és el seu… Llegiu aquest conte i us adonareu del per què!! I a més us fareu un bon panxó de riure.
Cartes de l’esquirol, de la formiga, de l’elefant, de l’ós… Toon Tellegen. Barcelona: Destino, 2001.
Una divertida història de cartes que van i venen i on els animals són els protagonistes…
Un de clàssic per als més peques:
La col·lecció de contes de l’Elmer, l’elefant de colors més eixerit!
I per acabar uns llibres per aprendre moltes coses sobre els elefants:
Un altre títol de la col·lecció MINIZOO que ja coneixeu: L’ELEFANT on trobareu molta informació: com neixen, on viuen, com s’alimenten…