Bons lectors

Aquí trobaràs lectures interessants: llibres de misteri, aventures… i per que no, d’amor… Qualsevol excusa és bona per trobar un lloc on seure a llegir una estona…

Resultat d'imatges de missio impossible. publicacions abadia de montserratXavier Castanyer i Angelet al text i Òscar Julve a les il.lustracions ens proposen Missió Impossible editat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2017.

Una missió impossible, una aventura colossal, plena de sorpreses i situacions que us deixaran sense respiració, misteris insospitats i, sobretot, acció, molta acció. En Roc i la Bruna són dos germans que viuen a la Catalunya de la Prehistòria. Disposats a tot per salvar el seu clan, els nostres protagonistes desafiaran els perills més inesperats enmig d’un paisatge agrest i imponent. Se’n sortiran?

La vida de Calabacín, de Gilles Paris i publicat per EBolsillo Young, 2017.
Encara que Calabacín és un nom rar per a un nen, la seva història és universal. Després de la mort sobtada de la seva mare, Reymond, un simpàtic policia, porta el nen a un orfelinat on comença una nova vida. Al que a partir d’ara serà la seva nova llar, hi coneixerà altres infants peculiars que responen al seu tràgic destí amb la fèrria voluntat de trobar la felicitat. Tot i que al principi tos aquests canvis són durs, amb l’ajuda de Raymond i els seus nous amics, Calabacín aprendrà a estimar i a confiar en els altres. Una autèntica lliçó d’optimisme i espontaneïtat i una mostra de l’enorme capacitat de superació que tenen els infants.

Qui necessita la foto d’una fada? és el títol de la proposta d’Animallibres, amb text d’Albert Juvany i Blanch i il·lustracions de Zuzanna Celej, 2017.

A la Bruna li han fet el millor regal d’aniversari que ha tingut mai: l’Enciclopèdia definitiva de les fades. En canvi a la Carla, la seva germana petita, li agraden els superherois i no creu en les fades. Per què en el llibre que li han regalat a la germana només hi ha dibuixos i no fotografies?

Las abuelas son y serán siempre, como lo son los hijos, únicas e irrepetibles, pero estoy segura de que jamás habréis topado con una tan extravagante como la de “el Chascas” y que podéis descubrir leyéndole.

Mi abuela, la loca fue publicado en España hace unos meses por el sello editorial Birabiro en castellano y en catalán La iaia no hi toca con las ilustraciones originales de Patricio Betteo, encuadernada en cartoné a diferencia de las ediciones originales de Latinoamérica.

Mi abuela, la loca es sin habérselo propuesto un homenaje que José Ignacio Valenzuela (conocido como “Chascas”) a quién he tenido la gran suerte de poder entrevistar en la Feria del Libro de Madrid y también estar en su charla de Barcelona en Casa Anita junto a Jaume Centelles y Tina Vallés (traductora de la versión catalana).

Lee la reseña completa cliqueando en el enlace

Un ajolote es un anfibio que actualmente se encuentra en peligro crítico de extinción, y Ptolomeo es el nombre del ajolote protagonista del último libro de Carlota Echevarría: Un tritón en la mochila, publicado por el sello Loqueleo de Santillana editorial, 2017.

Cuando hablas con Carlota Echevarría enseguida recibes su entusiasmo por estas mascotas y te transmite con sus palabras las ganas de leer su libro.

Psinopsis:
Marcos viaja a Madrid con sus padres y su amigo Teo para asistir a la fiesta de la revista Planeta Tierra. Escondido en un bote de cristal va Ptolomeo, ¡un tritón inmortal! Marcos tiene grandes planes para él y no cesará hasta que todo el mundo conozca la historia de su alucinante mascota.

Lee la reseña completa cliqueando en el enlace.

El bandido Saltodemata de Otfriend PreuBler publicat per Maeva Young, 2017
L’avia està encantada amb el nou molinet de cafè que li han regalat Kasperle i Pepín, però el bandoler el Saltodemata  en vol un d’igual i fa el que millor saben fer els bandolers: robar-lo.
Ràpidament el sergent Matamicrobios es posa en marxa tot i que adverteix que ja fa molt de temps que van al darrera d’aquest bandoler i mai no han aconseguit enxampar-lo.

Els Imaginaris de A. F. Harrold i il·lustracions d’Emily Gravett és la nostra darrera novetat. Un llibre publicat per Blackie Books, 2017
En Rudger és el millor amic de l’Amanda. En Rudger no existeix. Només l’Amanda pot veure el seu amic imaginari. Però un dia apareix el senyor Bunting. Vol emportar-se el Rudger. Alguns diuen que Bunting s’alimenta d’amics imaginaris. L’única solució és que Rudger fugi sol. Però, pot un amic imaginari sobreviure sense algú que l’imagini?

I com a darrera novetat tenim una novel·la que arriba amb premi literari: La immortal de Ricard Ruiz Garzón i il·lustracions de Maite Gurrutxaga publicat per Edebé, 2017

La Judit té gairebé dotze anys i un do per dibuixar. Viu amb la seva mare i el seu avi a Ginebra. El seu pare, un famós pintor, va marxar a Hongria quan era petita. La Judit està preparant-se per a un concurs de dibuix quan, inesperadament, els escacs es creuen en el seu camí i comença a aficionar-s’hi. La Judit jugarà moltes partides, però una d’elles li canviarà la vida: la que jugarà contra Mr. Aliyat, un estrany mestre dels escacs, nascut a l’Iran, que es comunica a través de notes enigmàtiques.
 A Angelina Purpurina estrena nom  de Fanny Joly i Ronan Badel publicat per Baula, 2016 dins la col.lecció Angelina Purpurina,
La nostra protagonista és una nena que li encanta resoldre misteris, vestir-se com a ella li agrada i dur els cabells llargs. Veurem com tot ha d’estar perfecte per al dinar que preparen els pares de l’Àngela: la taula, el menú i… i les postres? On és el pastís de xocolata? Totes les proves apunten a l’Àngela, però segur que els seus germans hi tenen alguna cosa a veure!!
El segon títol és Angelina Purpurina no para quieta sabrem que a l’Angelina li agradaria tenir un animal de companyia, però els pares no en volen sentir a parlar. Amb tot, quan l’Àngela es proposa alguna cosa, no hi ha res ni ningú que l’aturi. Ni tan sols els seus horribles germans!
I a Angelina Purpurina aixeca el vol sabrem que els germans de l’Àngela han aconseguit que en Kevin Trufa, el seu gran amor, ja no vulgui parlar amb ella. Quina mentida li deuen haver explicat? L’Àngela té clar que els coses no poden quedar així, i tant qu no! Signats per Fanny Joly i Ronan Badel.

Ver cubierta a mayor tamañoEl club de los caníbales muerde a Drácula, signat perGabriel García de Oro i il.lustracions de Purificación Hernández, publicat per Anaya, 2016.
Els membres del Club dels Caníbals devoren llibres: els hi claven les dents, els assaboregen i els masteguen fins la darrera pàgina. Però les coses canvien quan trien la seva propera lectura, “Dràcula”,  i un tipus amb aire de vampir i que dorm en un taüt es presenta a casa seva. Qui mossegarà a qui? Riures i ensurts a parts iguals!

De la mateixa col·lecció trobareu: El club de los caníbales se zampa a Don Quijote.

Ediciones Ekaré ens proposa Dragonaire, Dragonaire s’enlaira i El castell de Dragonaire, signats per Josh Lacey i il.lustracions de Garry Parsons, 2017.

“Benvolgut tiet Marcel: millor puges a un avió i tornes ja. El teu drac s’ha menjat a Jemina. L’Emiliana estimava a aquest conill!».L’Edu està a càrrec de la mascota del seu oncle Marcel, que està de vacances, però la cosa es complica… i és que cuidar a un drac no és tan senzill com sembla!  Per què, què cal fer quan hi ha un drac enorme al jardí i aquest no se’n vol anar? O què es pot fer quan tots els dracs s’han menjat tot el que hi havia a la nevera i la majoria de les llaunes del rebost? I si en Ziggy no surt de l’armari dels llençols, i a més no ha menjat res, segur que vosaltres també us preocuparies, i molt!  I si creieu que les coses no es poden complicar més aneu errats: si la mare marxa uns quants dies a un retir de ioga i heu de marxar a casa del vostre pare i la seva nova xicota, la Bronwen, què en fareu del drac? Sempre pots demanar a l’oncle Marcel que vingui a buscar els dracs però el seu telèfon continua fent el mateix soroll de sempre i és sospitós. La mare diu que li deuen haver tallat per no pagar, i per tant, tampoc deu rebre els missatges.  Les aventures d’un noi improvisat cuidador de dracs, el seu tiet favorit i una mascota molt especial. Una lectura amena, intel·ligent, que desperta rialles en els lectors, ideal com a iniciació a la narrativa.

Sant Jordi de les galàxies del Jaume Copons i il·lustracions de la Liliana Fortuny publicat per Combel (Agus i els monstres), 2016.

La mare de l’Agus va obrir un llibre que no havia d’obrir i va alliberar-ne una mena de drac de les galàxies que amenaçava de destruir la Terra. I a sobre, el Dr. Brot i el seu ajudant Nap volien adoptar-lo com a mascota! Sort que ens va arribar de l’espai l’ajuda de la tinent Quatre i en Dan Iks. Regala aquest llibre per Sant Jordi i… que la força t’acompanyi!

La llegenda del mar del Jaume Copons i il·lustracions de la Liliana Fortuny publicat perCombel (Agus i els monstres), 2016.

Ep, hola! A hores d’ara ja hauries de saber que sóc l’Agus Pianola i que convisc amb una colla de monstres. Tots junts ens ho passem superbé llegint i vivint les aventures més esbojarrades que et puguis imaginar. I també lluitant contra el mal del Dr. Brot i el cap de pardals del seu ajudant Nap! Ara resulta que a l’Emma, a la Lídia i a mi ens ha tocat un viatge meravellós a una illa deserta! Quina casualitat, oi? Doncs jo sospito que aquesta illa no és tan deserta com ens la pinten… Ai, no sé què faríem sense amics tan enginyosos com el nostre estimat Emmo!

Aprendiz de fantasma, de Jesús López Moya i il.lustracions de Gallego Bros, publicat per Fun readers editorial, 2016.

Tal i com es defineix el protagonista d’aquesta història, en Muuuuuuuu: “Tinc un pare zombie, una mare dona llop, una germana invisible, un avi mòmia…quin embolic! I per si no en tingués prou, dos reporters ens trepitgen els talons. Així que ja sé que faré: em convertiré en fantasma, m’acompanyes?.Sota aquesta premissa, es vol acostat de forma lúdica al problema que s’enfronten molts infants: sentir-se diferents a la resta. Amb una aventura plena d’humor, el desenvolupament d’aquesta històra ens permet veure aquesta realitat des d’un altre punt de vista: el nen que sent “normal” decideix aprendre a ser un fantasma per tal de poder encaixar en una família ben peculiar. A mida que la història va passant, se n’adonarà que no és necessari donar aquest pas ja que un mateix és la millor opció per desenvolupa tot el seu potencial.
La cabra que no estaba, editat per Fun Readers, 2015. està signat per Pablo Albo i les il.lustracions són obra de Guridi. Surt el sol a la granja i tots els animals es preparen per aquest nou dia però després de saludar-se: ” De pronto, un grito desgarrador rompió toda la armonía de aquel momento. Todos los animales, asustados, se metieron rápidamente en sus guaridas, menos los ratones que se quedaron olisqueando el aire hasta que se oyó un silbido y se escondieron ellos también. El rezagado miró a un lado y a otro sin saber lo que pasaba hasta que se volvió al oír el mismo silbido, esta vez más fuerte.”  Hi són tots? Les gallines, els ratolins, l’ase, el porc, la cabra, el gat… la cabra? Ep!  La cabra no hi és! Ha desaparescut! Tots els seus companys estan decidits a trobar-la però serà millor que els ajudeu. Alguna pista d’on pot ser?

Star Wars Rebels: Diario de un rebelde, d’Ezra Bridger i publicat per Planeta Junior, 2015.
El meu nom és Ezra Bridger i tinc la millor vida que et puguis imaginar: vaig créixer a Lothal durant el regnat de l’Imperi Galàctic i  ara formo part del grup de rebels que fan la vida impossible a l’Imperi. A més, estic aprenent els camins dels Jedis. Com he arribat fins aquí? Com soc? Trobaràs totes les respostes en el diari que he escrit. Si el llegeixes descobriràs perquè l’Imperi està aprenent a témer el nom d’Ezra!” Us hi atreviu?

Col.lecció Els set cavernícolesContra les pintures del diable, amb text de Maite Carranza i il.lustracions d’Irene Iborra publicat per Estrella Polar , 2015. Els set cavernícoles decideixen anar a caçar i es volen pintar la cara i el cos, convençuts que això els farà més valents, però els grans els ho impedeixen. Aleshores, d’amagat, agafen una mica de pintura i es posen a prova estampant les mans i fent dibuixos a les parets i el sostre de la cova. Així comença una aventura que, accidentalment, els convertirà en els primers pintors de la prehistòria.

Missió secreta a la reserva natural, amb il.lustracions de Pep Brocal i text d’Amèlia Mora Sanromà, una nova aventura de la col.lecció  Samanta F. de Cruïlla, 2015
El Gener i la Sam s’infiltren a la reserva natural per treure l’entrellat de la desaparició de dos cadells de linx ibèric.  Cal que ho facin ben de pressa, perquè sospiten que el culpable vol vendre els petitons a un col·leccionista d’animals en perill d’extinció… Podran resoldre el misteri a temps?

La proposta de Cruïlla és Bru Artiac. Operació Sobrassada, d’ Enric Gomà i  il.lustrat per Artur Laperla. “Quina  vida més gossa, la meva. M’ho dic cada matí quan m llevo del calaix on dormo i quan esmorzo un crostó de pa sec. M’ho repeteixo durant el dira mentre m’enganduleixo damunt dels coixins i em grato el morro amb la pota esquerra. M’ho torno a repetir a la nit, quan udolo, llastimós, a la lluna, i també quan bordo, frenètic, davant del elevisor si hi emeten un anunci de menjar per a gats”. Tot això ho diu en Grumoll, un gos molt gos. S’acosta l’estiu i el Bru, el seu amo de dotze anys, la Màrcia i els seus pares han de decidir els plans per a les vacances. No sabem com s’ho organitza, però aconsegueix arrossegar-los a Mallorca per buscar la Wendi, la gossa dels seus somnis. Quina aventura que els espera! Entre ensaïmades, cocarrois i muntanyes de sobrassada, està a punt de passar el millor estiu de la seva vida. Be, però no tot sortirà com ell esperava…

Editorial Joventut publica aquest 2015, dues noves entregues de la col.lecció El Club dels Cinc: El Cinc i el gran enigma i En Tim persegueix un gat, basats en els relats originals d’ Enid Blyton i amb il.lustracions de Jamie Littler. En el primer cas en Jordi veu una llum a l’illa de Kirrin en plena nit i s’adona que és la primera pista que evidencia que hi ha intrusos a la seva illa privada. Qui són els visitants misteriosos? I què hi fan a la seva illa? I en el segon títol, quan tota la colla va al cinema en Tim veu un gat i el persegueix i tots ells al darera, és clar! Fins que arriben a una casa buida…però segur que és buida? Uns sorolls ben estranys sembles indicar una altra cosa.

Recordeu la col.lecció Set secrets?Recordeu al Peter, la Janet, En Jack, la Bàrbara, el Pam, en Colin, en George i l’Scamper? Doncs de la mà de l’ Editorial Joventut ens arriben dos títols: El Club dels Set Secrets i Molt bé, Set secrets! de l’autora Enid Blytoni il.lustracions de Tomy Ross. En el primet títol viurem la primera aventura i els Set Secrets ja estan rere la pista d’un misteri com a autèntics detectius. Tots s’han disfressat per seguir el rastre a la neu fins a una vella casa on se senten crits estranys. Qui està tancat allí contra la seva voluntat? I en el segon títol descobrirem com els Set Secrets tenen un nou punt de reunió secret: una cabana dalt d’un arbre encara que sembla que algú ha descobert el seu amagatall. Els Set Secrets descobriran que l’intrúis està en greus dificultats i necessita la seva ajuda, ho podran fer?

Fins als  nassos, d’ Anna Manso i il.lustracions de Bea Tormo publicat per Cruïlla, 2015.

Quarta entrega de la col.lecció Quin fàstic de fama: la Raquel vol anar a Perpinyà a veure l’Alain, però els seus pares consideren que és massa petita per viatjar sola. L’Anaïs vol fer cangurs per guanyar diners, però els seus pares no ho volen perquè ha de cuidar el seu germà petit… gratis! El Jota vol travessar la ciutat en bicicleta, però els seus pares no el deixen perquè és massa perillós. Els Morts de Fàstic n’estan fins als nassos, dels pares, i ho expliquen al seu programa, això sí, de bon rotllo. El problema és que els pares s’enfaden, ja que creuen que els problemes es poden solucionar sense ventilar-los a la tele. I decideixen fer vaga de pares !!!

 ,El Capità Calçotets i la revenja repugnant dels Robocalçotos Radioactius, de Dav Pilkey publicat per Cruïlla, 2015.

Amb molta acció, terror i humor. Com va començar l’univers realment? Com es van extingir els dimosaures? El Viatjòmetre Temporal Andromínic i el Capità Calçotets t’explicaran la veritat que sempre ens han amagat. L’Andròmina Sucamulla, és a dir el professor Tirapets en la seva versió més terrorífica, no només té el Raig Congelador 4000, i domina el temps amb el Viatjòmetre Temporal Andromínic sinó que ara també porta uns Robocalçotots Radioactius amb els quals vol dominar el món. Per venjar-se definitivament del Capità Calçotets envia el Jordi i l’Oriol al futur.

Brujarella d’Iban Barrenetxea publicat per Thule, 2014.

...«Como todos los años Brujarella, que era la bruja más limpia del mundo, hizo su colada.Tras un buen rato removiendo el agua de un gran caldero humeante, se dirigió hacia el jardín con su cesto y las pinzas para secar la ropa a la luz de la luna llena. El cesto de la colada estaba lleno de calcetines. Y es que, si a Brujarella le gustaba algo sobre todo lo demás, eran los calcetines a rayas…»

Aquesta és la manera com l’Iban presenta a la protagonista del llibre, una bruixa com qualsevol altra que te una dèria especial pels mitjons i que descobreix que li falta un quan fa la seva bugada. Aquest és el punt de partida d’una aventura de bruixes en la que apareixen diferents personatges, algun de ben estrambòtic com un pingüí emperador.

L’Iban fa partícep al lector d’una trama que atrapa des de l’inici proporcionant al lector una informació que els personatges desconeixen. La «Hermandad de brujas del bosque» es reuneix perquè han desaparegut totes les granotes de Terragrís i la Brujarella es pensa que amb la «desaparició» les bruixes de l’hermandat, es refereixen als seus mitjons (ella creu que han desaparegut tots els mitjons de totes les bruixes, no només els seus) així que acompanyada d’un seguici ben estrafolari: una garsa, un llop i un pingüí emperador marxa amb la intenció de descobrir el misteri dels mitjons desapareguts!

  • Rodari: sis novel·les a la carta de Gianni Rodari publicat per La Galera.

La Galera recull sis de les obres més significatives d’aquest autor en una edició de luxe per commemorar els noranta anys del naixement de l’autor i els trenta anys de la seva mort: Els viatges d’en Joan Esquenadret, El llibre dels perquè, Contes llargs com un somriure, Atalanta,  Gelsomino al país dels mentiders i Les aventures d’en Cebeta.

Els homes de sabó (Els viatges d’en Joan Esquenadret) Fragment
En Joan Esquenadret,
viatjant amb carretó,
un bon dia va arribar
a la terra del sabó.
Tant els homes com les dones
són tots ells fets de sabó,
van més nets que una patena
i fan sempre bona olor.
I quan parlen, les paraules
que els surten, fent molta flaire,
de la boca, són bombolles
que se’n van, dansant, enlaire (…)

  • Junie B. Jones i la festa dels pijames de Barbara Park. Barcelona, Bruixola, 2011.

La Junie B. Jones anirà a dormir a casa d’una amiga per primer cop. La Lucy, que viu a l’esplèndida casa de la seva àvia ricassa, fa una festa de pijames i hi ha convidat la Junie B. i la Susan. Totes dues es moren de ganes de veure com és una casa de rics, i passar la nit en aquell lloc serà un somni fet realitat. I és que segur que en una casa de rics tot és perfecte, oi?


-Alcántara, Ricardo. Les fosques criatures. Barcelona: Cromosoma, 2011.

El món on viuen en Colibrí, la Mel, en Mico i en Guineu és un món semblant al dels somnis: res no és impossible. S’hi poden trobar les coses més extraordinàries i tot hi té un significat. La distància que separa l’impossible del creïble no hi existeix: hi pot passar de tot.

En aquest tercer volum de la història descobrim els personatges dels llibres anteriors en plena adolescència: moment de canvis, de decisions sobre el futur, d’amor, de poder… Les personalitats es defineixen i la lluita entre el món de la natura i el món de la foscor és evident.

“En Colibrí va entendre que no es podia entretenir més, que havia de tornar a casa abans no es fes de nit. Les fosques criatures del món de baix, a l’empara de la foscor, es tornaven més cruels i despietades. Si els enxampaven lluny del poblat, no dubtarien a descarregar la seva ira contra ells.”

Tercer llibre de la trilogía del Ricardo i el Gusti com a il·lustrador els altre dos són:  El xamán de la tribu i La princesa captiva.


-Tellegen, Toon. Cartes de l’esquirol, de la formiga, de l’elefant, de l’os… Barcelona: Destin, 2001.


– Com Ensinistrar un drac, Singlot Sardina Terrible III de Cressida Cowell (Aventures)

El protagonista d’aquesta història, Singlot Sardina III, redacta un manual de Com ensinistrar un drac, de manera que qualsevol que es vegi en la necessitat de fer front a aquestes bèsties temibles, tingui a l’abast unes instruccions precises i ben documentades que el treguin del mal pas.

Hi ha publicats dos llibres més que continuen la saga d’en Singlot Sardina: Com ser un bon pirata i Com parlar Dragonés


  • Una lectura divertida alhora que intrigant…

– L’enxamparem Helena! de Josep Górriz (Humor, Misteri)

A la classe de 4tA a desaparegut el collaret de maragdes de la senyoreta mentre explicava a la classe “ els romans”. Fins i tot un inspector està investigant el tema per tal d’enxampar el culpable. Els nens i nenes de la classe es comuniquen amb missatges escrits per si els estan espiant i per tal de ser ells qui resolguin el cas. Escrita de manera divertida, atrapa el lector des de la primera plana.

Trobaràs moltes més lectures al LLISTAT PER TEMÀTIQUES

Deja un comentario