Dislèxia

Inicio aquesta pàgina amb alguns contes que he trobat. Si en coneixeu més només m’ho heu de dir!

Luz, il·lumina la dislexia, d’Eulàlia Canal i Iratxe López publicat per Vegueta, 2019.

A una edat molt primerenca, Luz Rello es va adonar que no aprenia al mateix ritme que els seus companys de classe. Li costava molt entendre el que la professora escrivia en unes targetes que els altres llegien amb facilitat. Amb el temps, Luz es va adonar que era dislèxica. Però no va desistir, va aprendre a conviure amb aquestes dificultats i va acabar fent-se tota una experta en lingüística. 

Ja d’adulta, com a investigadora Llum ha aconseguit desenvolupar un test que permet detectar el risc de dislèxia en menys de quinze minuts, la qual cosa suposa una veritable fita mundial en el tractament d’un dels obstacles més comuns a l’aprenentatge infantil. 

La història de Luz és la d’una persona que, des de molt jove, es va adonar que hi havia coses que no funcionaven bé, i va pensar que potser pogués contribuir a canviar-les. Així que va pensar en una solució, va buscar companys d’equip per dur-la a terme… i va engegar un projecte importantíssim per aconseguir un món millor.

 La màquina d’escriure de Tom McLaughlin publicat per Coco Books, 2015.

En Pol ha trobat una màquina.Però és una màquina que ni xiula ni brunzeix. Tampoc no té botó d’ON/OFF. I no emet cap llum intermitent. En canvi, FA lletres. I, tal com descobreix en Pol, les lletres poden crear imatges. I les imatges poden explicar històries. Que potser ha trobat una màquina d’inventar contes, en Pol? Alegries que una simple màquina d’escriure pot proporcionar en un món ple de ginys d’alta tecnologia. Un interessant llibre il·lustrat que ret homenatge a la creativitat i a la il·lustració com a principals eines de comunicació a l’hora d’explicar històries, i que ens farà descobrir que sovint, darrere del que pot semblar un error, possiblement s’hi amagui un gran talent.

Em costa llegir: dislèxia, de Lidia Arroyo i il·lustracions d’Elisa Soro publicat per Salvatella, 2009.

La Blanca s’esforça molt a l’escola però no s’en surt; no pot seguir el ritme de la classe. Necessita l’ajuda d’una especialista per superar les seves dificultats.