Fil de la vida…

Les Moires són les deesses del destí de cada persona i de la sort que li correspon en aquest món. Eren imaginades com tres germanes, tres ancianes filadores, que trenen els fils de les vides humanes i després els tallen. A la tradició grega, s’apareixien a l’infant al cap de tres dies que hagués nascut, per fixar el seu destí. Són inflexibles amb el que es teixeix de cada persona, ja que encarnen una llei que ni els mateixos déus poden desobeir sense posar en perill l’ordre de l’univers. Fins i tot Zeus ha de seguir els seus designis, i impedeixen que tal deu o tal altre puguin afavorir els seus protegits.

Sovint són representades com les teixidores del fil de la vida; és a dir, Cloto, la germana petita i la que presencia els naixements, diríem que en el moment que neix una persona comença a teixir el fil de la vida d’aquesta. Llavors Làquesis, l’encarregada de decidir la durada de la vida de l’individu, teixeix el fil fins als anys que vol que visqui l’home o la dona. I finalment, Àtropos, la germana gran, talla el fil de la vida amb les seves tisores d’or.

Contes que parlen del fil de la vida…

Els fils invisibles, de Montse Torrents i Matilde Portalés, publicat per Tramuntana, 2015.

Aquest és un llibre sobre els fils invisibles, aquells que no veiem però existeixen: Els fils que et connecten amb les persones que estimes, les persones amb qui t’ho passes bé, les persones de qui aprens, i rius, i jugues…Aquest àlbum il.lustrat vol ajudar la canalla a posar paraules als sentiments i emocions.  Descobreix la màgia d’aquests fils enmig de les pàgines d’aquest llibre.

FunàmbulusFunàmbulus d’ Àlex Tovar i Àfrica Fanlo publicat per Petit fragmenta, 2015.
Funàmbulus és un àlbum il.il·lustrat sobre l’art de viure en equilibri. Una aventura per caminar, vèncer pors, ser lliure, somiar, superar proves i trobar un destí ple d’amics. Al darrera hi trobarem una guia de lectura per anar més a fons: sentiments, pors que es mantenen en equilibri i el fil del funàmbul que és la vida mateixa, amb nusos, alts i baixos però que sempre t’empeny a seguir endavant.

El hilo de la vida de Davide Cali i il·lustracions de Serge Bloch publicat per Ediciones B, 2006.

La vida de toda persona está formada de pequeños grandes momentos: ése es el hilo de la vida. Esperar un beso antes de dormir, el amor, un bebé, una llamada… o el regreso de la primavera. Este libro recopila todos esos momentos, esas cosas especiales y comunes que conforman la vida de uno, la vida de todos. Un maravilloso libro ilustrado, en el que sutilidad y sabiduría se entrelazan de un modo inolvidable. Un hilo rojo nos conduce de página en página, llevándonos por las distintas fases de la vida, con toda su alegría, su tristeza, su emoción…