Granotes

Resultat d'imatges de ¡Croac! libre albedrio¡Croac! de Fran Pintadera amb il.lustracions de Guridi publicat per Libre Albedrío editorial,  

Una fulla, dues fulles, tres fulles…i granotes, moltes granotes que volen el mateix…o potser no totes elles. Una història que basada en la senzillesa i recolzada en l’humor ens fa adonar en la importància de les petites coses, encara que només siguin fulles, per tal de saber valorar el nostre lloc es aquest món.

La coral de les granotes, de Luc Foccroulle i Annick Masson publicat per Simbol, 2011.

Formar part de la coral és el somni de totes les granotes de l’estany. L’Arlet té una veu sublim, però és massa petita. La Berta, en canvi, té un cos de cantant, però canta molt malament.
Un llibre que ens ensenya que tots tenim talent per fer alguna cosa bé… només hem de descobrir què!

  • Ranilda, de Mar Pavón i Chloé Rémiat publicat per OQO, 2010.

Ranilda, la protagonista de este divertido álbum, es una rana muy guapa, aunque ella no lo sabe. Todos los días se mira en el agua, y como no le gusta su aspecto, siempre está triste.

Una tarde su vecino el galápago, que es muy bromista, decide gastarle una broma y convence a la ranita de que en realidad es un príncipe encantado. Pero sólo podrá recobrar su verdadera apariencia si una doncella la besa.

 – Què valent! de Lorenz Pauli publicat per Juventut, 2007.

Quatre amics: un ratolí, un cargol, una granota i un pardal decideixen jugar a veure qui és el més decideixen fer una competició per veure qui és el més valent. Tots demostraran la seva valentia, tot i que cadascú a la seva manera… i a vegades de la forma més sorprenent.

  • Scric scrac bibib blub, de Kitty Crowther publicat per Corimbo, 2005.

Como cada noche, la oscuridad envuelve el estanque. Y, como cada noche, Jerónimo tiene miedo. Papá le cuenta una bella historia y después le abraza. Mamá viene a darle el último beso. Jerónimo se encuentra solo en su habitación. “Creo que he oído un ruido… ¿Quién hace «scric scrac bibib blub» debajo de mi cama? ¿Un monstruo de agua dulce? ¿Una serpiente con plumas?”

  • La promesa del renacuajo, de Jeanne Willis i Tony Ross publicat per Serres/RBA, 2007.

Allí donde el sauce casi besa el agua un renacuajo se encontró con una oruga. Se miraron fijamente a los diminutos ojos… y se enamoraron. «Me encantas», dijo la ruga. «Prométeme que nunca vas a cambiar». Y, con mucha inocencia, el renacuajo se lo prometió… Pero todos sabemos que los renacuajos cambian de aspecto, y las orugas también. ¿Cambiarán por eso sus sentimeintos amoroso? ¡Se permiten apuestas…!

– I per quèèè?, de Yaël vent des Hove publicat per Joventut, 2005.

La petita granota li pregunta al seu pare: -Per què llegeixes? i per què llegeixes assegut en un nenúfar? I per què t’agrada aquesta tolla? I per què no véns a caçar mosquits amb mi? I per què no prefereixes les mosques? I per què…? I per què…? La petita granota no deixa d’atabalar amb les seves preguntes a tot el qual troba.

  • 999 hermanas ranas se mudan de charca, de Ken Kimura publicat per Barbara Fiore, 2009.

Una parella de granotes són els pares de 999 caps grossos, la parella està molt orgullosa de la seva nombrosa família, però passa el temps i quan els caps grossos es transformen en granotes, la basa es fa massa petita per una família tant gran, i decideixen canviar a un lloc amb més espai, però quan començant a fer el trajecte el camí es fa molt llarg per les petites granotes i es troben perills que no coneixien…

  • El dubte, de Pia Valentinis publicat per Libros del Zorro rojo, 2010.

Quant m’hauré d’esperar? Sóc tan maco com diuen? Em deu haver vist? Les preguntes que esquitxen cada pàgina d’aquest àlbum en faran recordar el valor que té el dubte a la nostra vida.

  • El lloc més meravellós del món, de Jens Rassmus publicat per Albur, 2006.

Boris viu encantat en el seu petit estany d´aigua fresca i clara, plagat de gustoses mosques que pot atrapar sense esforç.

La seva casa és una fulla de nenúfar ben rodona. Què més pot demanar, si és el lloc més meravellós del món?

  • Una piedra extraordinaria, de Leo Lionni publicat per Ekaré, 2006.

La vida de tres ranas, Marilyn, Augusto y Jessica, toma un giro inesperado cuando de una piedra extraordinaria nace un personaje curioso.

  • Frank, la granota que desitjava volar, d’Eric Drachman publicat per Malsinet, 2007.

En Frank no tenia prou de fer les típiques coses que fan les granotes. El Frank, desitjava volar, però el Frank, era una granota, i les granotes no poden volar. Volar és al cap i a la fi cosa d’ocells…

  • Dues granotes, de Chris Wormell publicat per Joventut, 2004.

Dues granotes, assegudes en una fulla de nenúfar enmig d’un estany conversen sobre els perills que les envolten. Una duu un pal, per seguretat diu, per a fer fugir el gos, però no hi ha cap gos. L’altra granota pensa que l’única amenaça real són els peixos i les garses i, en el seu acalorat debat amb la seva amiga riu tant que, accidentalment cau a l’aigua. A escoltar el xipolleig, un gran peix està a punt d’empassar-se-les, però en el mateix instant una garsa les agafa amb el seu bec a les dues.

Altres contes de granotes:

–          Ésta no es mi rana, de Fiona Watt i Rachel Wells publicat per Usborne, 2009.

–          Compte amb la granota, William Bee publicat per Joventut, 2008.

–          Jararaca,Perereca y Tiririca, d’Ana Maria Machado i Rosana Faría publicat per Ekaré, 2009.

–          El cuento del señor Jeremías Peces, deBeatrix Potter publicat per Debate, 1993.

–          Tomás es distinto a los demás, de Concha López Narváez publicat per Bruño, 2003.

–          [Sèrie] Sapo y Sepo, d’Arnold Lobel publicat per Alfaguara

–          [Sèrie]La Granota/ La rana, de Max Velthuijs publicat per Timun Mas

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s