Poesia i Contes rimats

De boca en boca y río porque me toca de David Hernández Sevillano i il·lustracions de Carmen Queralt publicat per La Guarida, 2018.

De boca en boca y río porque me toca.
Poemas divertidos y vitales que cuentan historias variopintas de señores flacuchos, de niñas lobo, de piratas, de aceitunas, de parar el tiempo, de jugar, de suspirar. Todo ello con la sonrisa como hilo conductor y un precioso escenario construido con papeles.

En su torre, relajada,
Felisa llora de risa
porque al quedarse sin hora
también se quedó sin prisa.

Big bang: astronomia i poesia de Lola Casas i Jordi Lopesino amb il·lustracions de Gibet Ramon publicat per Barcanova.

L’univers és ple de secrets!
Quan es fa de nit, mira amunt i deixa que els teus ulls s’omplin de ciència, màgia, poesia i bocins d’estrelles.

Zoo de paraules de Ramon Besora i sojna Wimmer publicat per Edebé, 2018.

Bestiari deliciós i alhora màgic. L’autor juga amb les paraules d’una forma magistral. Hi ha una subtil influència de Rodari. El que emociona més és la depuració de la llengua com si l’autor hagués passat les paraules per un alambío filtre; també la bona utilització de les metàfores, no excessives, però belles. Al cérvol li creixen branques al cap i el rossinyol és músic de jardí. Són especialment aconseguides les rimes que segueix Besora, que això només es fa quan es té el geni de la poesia».
Gabriel Janer Manila, llicenciat en lletres, doctor en Pedagogia, catedràtic d’Antropologia de l’Educació i escriptor.

Els meus primers Haikús de Nuria Albertí i Mercè Galí publicat pel Cep i la Nansa edicions2017.

L’editorial vilanovina ens presenta una  nova col·lecció Olivia amb aquest primer títol. L’Haiku és una de les formes de poesia tradicional japonesa més estesa. La Núria Albertí utilitza aquest gènere literari per apropar la poesía als més petits de la família.

Atenció desxifradors del codi lector que aquest llibre es presenta en lletra de pal…

Recetas para el corazón, de Carmen Gil i Teresa Blanco publicat per Babidi-bú, 2016.

T’agradaria cuinar una sopa de riures, una pizza quatre petons o unes croquetes de somnis? Et ve de gust provar un estofat de comprensió, un menú de por o un suc per a dies grisos? En aquest poemari, espurnejant i musical, hi ha recpetes de les que omplens els cors i que fan pessigolles per dins, i al mateix temps transmeten valors com l’alegria, la generositat, la tendresa, la comprensió, el sentit de l’humor, l’optimisme…

Des de Baula amb text de Noè Rivas i il.lustracions de Montse Ginesta: Cançons per somriure i per veure el món més gran. 2016.
Estem davant d’un llibre que ens convida a potenciar l’alegria i l’optimisme, a incrementar el bon humor. Descobrint les pàgines del llibre i escoltant el CD, tothom podrà viure una bona etona de relaxació, de bon humor i de complicitat. Melodies senzilles per poder ser compartides en família, a l’escola, als centres de lleure. Creades amb il·lusió i imaginació per provocar petits instants de felicitat.

Salvador Comelles i Mariona Cabassa signen 12 Poemes amb animals per llegir i cantar, de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2016.
Segur que heu jugat moltes vegades a inventar-vos les lletres de les cançons, i això és el que ha fet l’autor d’aquest llibre, on hi podreu trobar la Cançó del Llop Golafre, la de l’Estrella de Mar,l a dels Tres Tigres, la de La revetlla dels animals, la del Nyandú, la de les Ovelles, la dels Ball dels Animals, la de Les tortugues, la de L’escola dels cadells, la de Les mones del zoo, la de La cuca de llum i la del Carnaval dels animals. I amb quina música les pots cantar? Doncs amb Quan el pare no té pa, El poll i la puça, Marrameu torra castanyes, Fum, fum, fum, El gripau blau, Oh, Susana, El gegant del Pi, El ball de la civada, Plou i fa sol, Si n’eren tres tambors, La lluna, la pruna i Avui és festa

 Cançó de bressol per a despertar un nen, de Fran Pintadera i Txell Darné a les il.lustacions, està publicat per Resultat d'imatges de cancons de bressol per a despertar un nenEdicions La Fragatina., 2016
Hi ha moltes cançons de bressol per a aconseguir que els nens s’adormin, però no n’hi ha gaires per a despertar-los dolçament. Amb aquest tendre llibre els nens saludaran amb il·lusió i un gran somriure un nou dia carregat d’experiències i coses per aprendre.

al cel cabretes BarcanovaAl cel cabretes… Meteorologia i poesia de Alfred Rodríguez Picó, Lola Casas i il·lustracions de Mercè Galí, publicat per Barcanova, 2016.

un llibre treballat a sis mans amb tres grans protagonistes cadascun en el seu àmbit professional: l’Alfred Rodríguez Picó meteoròleg molt conegut per haver treballat a la televisió durant molts anys, la Lola Casas, una de les referents en poesia infantil i la il·lustradora Mercè Galí.

Al Cel cabretes és un llibre que va més enllà de la meteorologia i de la poesia. Ens presenta cadascun dels fenòmens atmosfèrics i elements relacionats amb la meteorologia: calor, fred, atmosfera, anticiclò, tempesta, calamarsa, rosada, arc de sant martí, tornado, nuvols, temporal de llevant… des de diferents punts de vista que units fan una gran obra.

Galeria d’invents per a totes les gents de Carmen Gil i il·lustracions d’Álex Herrerías publicat per Animallibres, 2015.
Potser encara no ho saps, però d’invents estem envoltats. D’on, si no, vénen els mòbils, la rentadora o el televisor? Tots ens fan la vida tan fàcil que gairebé com de la família són!

La rentadora devora,
per la boca del tambor,
la roba bruta a tothora,
blanca, negra o de color.

29 poemes per al dia a dia i un per a la nit, amb text de Carles Cano, i il.lustracions de Paco Giménez i a càrrec d’ Edicions Bromera, 2015.

Es tracta d’un recull de vint-i-nou poemes per al dia a dia  i un  (si el lector s’hi atreveix) per a la nit. Trobarem poemes de totes les formes i temes, des de composicions sobre animals fins a poesies dedicades als ecriptors més estimats per l’autor, sempre amb humor, la imaginació i el sentit del ritme com a ingredients principals.

Des de l’editoral de l’Abadia de Montserrat, ens arriba el clàssic, La Caputxeta Vermella adaptat per la Montse Ginesta i il·lustrat per la Mercè Galí .

Un conte per als més petits escrit de manera en forma de rodolins:

Camina la caputxeta
tot gronxant el cabasset
Mentre el llop, quin espieta!,
L’espera… fent-se el distret!

De la mateixa editorial,  L’aniversari d’en XandriUn conte inclòs al llibre 8 contes i 18 poemes de Joana Raspall i dibuixos deCarles Ballesteros.

Segur que coneixeu i moltes vegades hem escoltat els poemes de la Joana Raspall que  a més a més de poemes també escrivia contes i en aquest llibre en teniu un recull, com el seu títol indica, de vuit contes. Trobareu de somnis i d’éssers marins, històries que atrapen, pistes que despisten i animalons juganers, de llamps i trons o de bruixes i cases misterioses… Un recull de vuit contes acompanyat de divuit poemes!

Aquí us deixo un llistat de contes rimats!

•  FANO, Laurence. Barbillas y cosquillas
•  A pencar!
•  ARBAT, Carles. El rei del cul vermell
•  ARNAL, Txabi. Besos
•  Col·lecció de la A a la Z, d’everest.
•  CANETTI, Yanitzia. Aladino y la lámpara espantosa.
•  CARLIOZ, Pauline. Un botó que enamora
•  COLE, Babette. Les bestioles de la Bíblia
•  DALMASES, Antoni. L’aneguet lleig
•  DECIR, A. Una hora en el baño
•  DUPUIS, Sylvia. Les deu gallines
•  FARRÉ, Lluís. La llegenda de Sant Jordi

•  GIL, Carmen. El Cid Campeador (Conte de lletra lligada, Pictogramas)
•  GIL, Carmen. Un fantasma con asma
•  GIL, Carmen. La casa
•  JEFFERS, Vincent. ABC Disney
•  JUCKER, Sita. Kivitán
•  KASTNER, Erich. El teléfono encantado
•  LAIRLA, Sergio. El charco del príncipe Andreas
•  LIES, Brian. Ratpenats a
•  LUJÁN, Jorge. ¡Oh, los colores!
•  MACHADO, Ana María. Amanda, con cien pies anda
•  MARTINS, Isabel Minhós. Ovejita dame lana
•  MASGRAU, Fina. Marieta fa una cabanya. Ed. Tàndem (tota la col.lecció són contes
rimats)
•  MÉSSEDER, Joao Pedro. El tiempo vuela
•  NÚÑEZ, Toño. Mago Goma
•  POMBO, Rafael. La pobra velleta
•  REPCHUK, Caroline. La carrera
•  REVIEJO, Carlos. Santiago Ramón y Cajal (Conte de lletra lligada, Pictogramas)
•  ROMERO YEBRA, Ana María. El pirata Pepe
•  SOBRINO, Javier. ¿Qué le pasa a Lucía?

•  TEIXIDOR, Emili. Cómo como

Bach, Joseph-Ramon. El gos poeta. Barcelona: Cruïlla, 2007. I*** Bac

Broseta, Teresa. El núvol enamorat i altres contes en vers. Alzira:
Bromera, 2010. I** Bro

Desclot, Miquel. Menú d’astronauta. Barcelona : Cruïlla, 2003. I*Mon

Newell, Peter. El llibre esbiaixat. Barcelona: Thule, 2007. I** New

Newell, Peter. Llibre amb coet. Barcelona: Thule, cop. 2008. I** New

Piérola, Mabel. Pintar l’aire. Barcelona: Fundació Privada Roger Torné:
Bellaterra, 2009. I* Pie

Teixidor, Emili. Quina gana que tinc! Barcelona: Cruïlla, 2006. I** Tei
(=que Cómo como, en castellà).

Verdú, Irene. Ara va…d’animals. València: Tàndem, 2010. I* Ver

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s