Marietes

MarietaLa marieta, de Bernadette Gervais publicat per Joventut, 2017.
L’autora ens revela, en aquest llibre, tots els secrets de la marieta. On viuen, quants puntets negres té, fins a quina altura poden volar, què és el que mengen, com són les seves larves… Moltes d’aquestes respostes sobre aquests beneficiosos i bonics insectes les descobrirem a l’aixecar les solapes. Un àlbum amb solapes per observar i descobrir un insecte molt apreciat tant per els nens com pels fanàtics de les cuques: la marieta.

Igor. Campió dels Minijocs de Guido Van Genechten publicat per Thule, 2016.

Les competicions dels Minijocs són les més importants per als miniatletes de tot el món. L’Igor ha entrenat molt dur per anar als Minijocs, però encara ha de trobar el seu esport. A quin pot dedicar-se un atleta tan petitó? Pots trobar la resposta i victorejar a l’Igor en aquest apassionant reportatge sobre els Minijocs, de tant prestigi internacional.

 

A la ciutat de Gemma Armengol i il·lustracions d’Òscar Julve publicat per Ànimallibres, 2011.

La marieta Antonieta ve del mercat quan un nen se l’emporta a casa. Allà fa nous amics i descobreix coses tan divertides com saltar damunt d’un teclat d’ordinador.

La marieta Antonieta ve del mercat quan un nen se l’emporta a casa. Allà fa nous amics i descobreix coses tan divertides com saltar damunt d’un teclat d’ordinador.

De la mateixa col·lecció Les Bestioles del Jardíd’aquesta mateixa editorial i amb la marieta Antonieta hi ha d’altres contes amb protagonistes tots ells insectes:

 • Blanc, ros i negre: És cinc de gener i fa fred. La marieta Antonieta surt a buscar branques per encendre la llar de foc quan troba la bèstia més grossa que hagi vist mai. És el camell del rei Baltasar!
 • El monstre del bosc: Un grup d’abelles molt treballadores està preparada per recol·lectar mel… però al bosc trobaran un monstre!
 • La ploma: La colla de la marieta Antonieta ha trobat una ploma, però no saben què és allò i hi jugaran de mil maneres. Quina diversió!
 • El gos Bernat: En Bernat és un gos enorme. Les bestioles del jardí s’ho passen molt bé jugant entre els seus pèls. Però en Bernat no pot ni descansar. L’Antonieta l’ajudarà.
 • El petó de l’Antonieta: La marieta Antonieta és de color groc, però ella vol ser vermella com les altres marietes del jardí on viu. Intentarà canviar el seu color de maneres diferents.
 • La formiga valenta: La formiga Sandra no fa cas del que li diuen les amigues i surt del formiguer malgrat els perills de l’hivern. Tot és blanc i fa molt fred.
 • La família pilotera: Una família d’escarabats piloters ha arribat al jardí. Treballen de nit i molesten els habitants del jardí. L’Antonieta té la solució al problema.
 • Vermell tacat de Lola Casas i il·lustracions de  Miguel Ordoñez publicat per Lynx, 2009.

La Berta és una marieta de color vermell intens que viu feliç entre les plantes. Un dia, però, pensa que es troba massa sola i decideix sortir a buscar parella. Sembla fàcil: el seu company ideal haurà de ser vermell com ella. Però la Berta s’adonarà que per trobar algú amb qui compartir la vida, no t’has de fixar només e les aparences…

 • La marieta i el seu puntet d’Àfrica Coll publicat per Brosquil, 2006.

Això era i no era una marieta que estava molt trista. Només tenia sis puntets, sis puntets rodons, negres i macos, però només sis, no set com totes les altres! A la marieta protagonista li falta un puntet, defecte que l’allunya dels seus semblants i la fa sentir-se malament, però la seva decisió de viatjar i buscar amics nous, li permet descobrir que hi ha animals de molts colors en una illa en la qual de seguida se sent acceptada.

 • Marieta de Quantin Gréban publicat per Beascoa, 2003.

La Marieta és una boleta que té tres taques de tinta xinesa a l’esquena. El que més li agrada és dibuixar i això és el que fa tot el dia: dibuixa cels de tempesta, dibuixa gotes d’aigua, fins i tot dibuixa humans quan en troba… Un dia seguint un saltamartí per dibuixar-lo, es va perdre. On és la seva flor preferida? Crida la mare, però per resposta no´més sent un tro terrible que anuncia tempesta!

 •  La mariquita gruñona d’Éric Carle publicat per Kókinos, 2004.

 La marieta progatonista d’aquest conte està molt enfadada i cada vegada que es creua amb un altre animal, en lloc de saludar-los els contesta demolt mala manera. Els animals que es troba cada vegada són més grans, fins que es troba amb una balena…

ALTRES CONTES AMB INSECTES COM A PROTAGONISTES

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s