Vaques

Gemma Merino és l’autora de La vaca que es va enfilar a un arbre, publicada per Picarona, 2015, i ens trobem davant d’una interessant i simpàtica narració on coneixerem a la Tina, que no és una vaca qualsevol ja que és molt curiosa i li agrada explorar, decobrir, somiar. Té el cap ple d’idees meravelloses però les seves germanes les troben d’allò més ximples… Ensenyarà a les seves germanes que hi ha moltes més coses interessant a la vida a part de mastegar herba? Ens trobem davant d’un llibre reflexiu i diverit, perfecte per a qualsevol a qui li agradi provar coses noves, on no s’accepta mai res per impossible. Us hi atreviu?

La vaca Victòria de Nono Granero publicat per Milrazones, 2014.

La vaca Victòria és una mena d’entremaliadura amb variacions d’un conte popular que diu

“Aquesta és la història de la vaca Victòria.
Es va morir la vaca i es va acabar la història”

Un conte rimat i carregat d’humor que narra les aventures de la vaca Victòria i que tot i que queda resumit en aquesta frase tan, podríem dir… directa! Dona peu a un joc d’endevinalles enginyós per part del seu autor, en Nono Granero.

L’autor es descriu com un narrador-titellaires a qui li agrada fer aparèixer coses a partir d’altres que no tenen res a veure: de gestos, paraules, històries i contes… i de bocins de carbó i taques de pintura, personatges i móns!

La vaca Condesa de Juan Alfonso Belmontes i il·lustracions de Evelyn Daviddi publicat per OQ,O 2012.

Andaba sola por el prado.
Rumiaba noche y día, día y noche.
Todos estaban preocupados:
-Si sigue así de rara…
¡la vaca Condesa perderá la cabeza!

Ningú no sap que li passa a la Vaca i alarmats per la situació es reuneixen i trien la merla per que li pregunti: resulta que li ha picat un tàvec, el pastor no la mira i només muny la cabra, el gos no deixa de bordar-la…Però hi ha alguna cosa més que la preocupa…

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s