Música

En Pinxo i la música africana de Malali Le Huche publicat per Estrella Polar, 2018. 

En Pinxo i el seu amic Bakary arriben a l’Àfrica i hi descobreixen fantàstics instruments.

Un viatge musical que et farà conèixer nous ritmes i sons a través de la sansa, els djembés, el balafó, la tama, el llaüt, la kora o el braçalet de petxines!

El llibre inclou 16 peces musicals!

Los Fab Four: los cuatro amigos que se convirtieron en los Beatles de Susanna Reich i Adam Gustavson publicat per Corimbo, 2018.

En 1957, en Liverpool, Inglaterra, un muchacho llamado John Lennon y su banda actuaron en una fiesta parroquial local. Paul McCartney se encontraba entre el público y le gustó lo que oyó; pronto se unió al grupo. George Harrison, amigo de Paul, solía aparecer por los ensayos hasta que los demás chicos, mayores que él, finalmente lo aceptaron en el grupo. También acabaron por encontrar al batería perfecto, Ringo Starr, y el nombre perfecto, Los Beatles.

Esta es la historia de cómo cuatro chicos normales que crecieron entre las ruinas de la Inglaterra de la postguerra encontraron en la música una fuerza vital poderosa, un salvavidas. Es la historia de cuatro amigos fabulosos que se convirtieron en la banda de mayor éxito de la historia.

Concert de l’orinal de Guido Van Genetchen publicat per Baula, 2018. 

Presentem la primera orquestra de la història que interpreta música d’orinal. Sí, ho has sentit bé: música d’orinal! Per llegir aquest llibre, hauràs de parar bé l’orella (i tapar-te el nas!).

Un llibre meravellós per fer divertit l’ús de l’orinal! Amb música de debò per a petits concertistes.

Mozart de la nova col·lccció Primeres notes musicals de Cossetània edicions, 2018.

Un llibre per endinsar els més petits en la música clàssica a través de la vida dels compositors amb pàgines de cartró i un mecanisme que fa sonar diferents melodies a cada una de les pàgines.

Amb L’Orquestra, busca i troba arreu del món publicat per Joventut, 2018.

Podreu viatjar per tot el món: Islàndia, Tòquio, Porto… a un càmping o a un trasatlàntic! A cada una de les planes es convida al lector a buscar a un músic i el seu instrument: en Bruno i la seva tuba, en Carles amb el piano, l’Albert, l’Emma i la Fanny amb el fagot, l’oboè i el clarinet… Un llibre per passar una bona estona jugant a l’hora que descobrireu els instruments de música.

EstabaLaRanaEstaba la rana, il·lustrat per Ramón París i publicat per Ediciones Ekaré, dins de la col.leció Clave de sol.

En aquest nou llibre recrea a ritme de jazz una molt coneguda cançó popular. S’obre el teló, els focus s’encenen i l’espectacle és a punt de començar ! Cançons tradicionals per cantar com ara La pulga i el piojo, Estaba el señor Don Gato, Mambrú se fue a la guerra, Yo tenís diez perritos, Juguemos en el bosque, Mi burro enfermo, Riqui riqui, riqui ran i Estaba la rana.

04.-Cançons-de-bressolCançons de bressol, cançoner popular de Catalunya amb il·lustracions de Marta Balaguer i arranjaments musicals d’Iñaki Marquiegui editat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat. I la Marta, la nostra convidada és una de les veus de les cançons bressol que podeu escoltar al cd que acompanya el llibre.
La lletra i la melodia originals d’aquestes cançons de bressol formen part de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. Són les cançons que els nostres avantpassats cantaven als seus nadons en diferents punts de Catalunya fa molts i molts anys entre el 1921 i el 1936 i totes aquestes cançons les van anar recollint folkloristes i músics.

Un concert per al núvol Ot de Nicoletta Costa publicat per Castellnou.
El núvol Ot està trist i no té ganes de fer ploure. Per animar-lo, els seus amics el conviden a un concert. L’Ot s’hi diverteix molt i felicita els músic

s, que ho han fet molt bé. Aquesta història transmet el gust per la música i el valor de l’amistat.

També per als més petits teniu un conte que ve acompanyat amb un cd on podeu escoltar la història a banda de la música de l’espectacle. Es tracta de Nora i el Jazz de Toni Cuesta i Joana Moreno amb il·lustracions de Maria Vidal publicat per La Galera.
La Nora és una nena de Nova Orleans als EEUU que ens presenta els seus amics i la seva família perquè coneguem la música pròpia de la seva terra: el jazz. Amb aquest conte descobrireu la instrumentació d’una big band, els estils més característics del jazz i gaudireu de la música de la Big Band de la ciutat de Granollers. Una població de Barcelona.

El violí i el viatge d’en Martí de Montse Ciurans i il de Subi publicat per Bellaterra Música. D’aquesta mateixa col·lecció teniu d’altres títols com ara De la percusió a la bateria o el saxo i altres instruments de vent.
El llibre el violí i el viatge d’en Martí forma part d’aquesta col·lecció dedicada als instruments musicals que pretén de manera amena i didàctica presentar i donar a conèixer l’instrument de corda més popular, el violí en les diferents cultures i tradicions musicals a través de cançons com ara Ulls negres, Lamma-bada o Les Quatre estacions de Vivaldi.

Un clàssic que no podem deixar de banda és el dels Músics de bremen dels germans Grim. A les biblioteques trobareu diferents adaptacions. Una d’elles d’Anna Grau i il·lustracions de Petra Steinmeyer publicat per Combel.
Un gall, un gat, un gos i un ase, que volen ser sacrificats pels amos, perquè comencen a ser vells. Aquests animals es retroben fugint cadascun del seu propietari de camí cap a la ciutat de Bremen. Aviat es fan amics i decideixen, seguint la proposta de l’ase, de crear un grup de música per poder-se guanyar la vida.

Ruby canta un blues de Niki Daly publicat per Intermon Oxfam.
La Ruby te un gran problema… no és capaç de dominar la seva veu i quan parla és insuportable… però la música transformarà el que sembla un defecte en una gran virtut!

De l’editorial Malsinet, Ellison, l’elefant que desitjava cantar d’Eric Drachman ; il·lustrat per James Muscarello.
L’Ellison és un petit elefant amb una veu singular, peculiar, diferent a la dels seus amics, i això l’entristeix i el fa avergonyir-se d’ell mateix. Una bona amiga seva li farà descobrir que la seva veu no és un problema, tot el contrari, que és prodigiosa i que li permet fer sons molt especials que la resta d’elefants poden aconseguir. L’Ellison descobreix que ser diferent no és dolent sinó tot el contrari, el fa especial.

Ara per a bons lectors teniu un llibre fantàstic per conèixer l’Òpera amb El meu primer llibre d’Òpera de Jordi Sierra i Fabra publicat per Empúries. I és que darrera de cada gran Òpera hi ha un gran text, un llibret dle qual va sorgir la música. Darrera de cada gran compositor hi ha unnen que va saber extreure la màgia de l’harmonia a partir d’una paraula. En aquest llibre trobareu 10 històries de força, bellesa i sensibilitat.

I també per a bons lectors Swing Café, un conte musical de Carl Norac il·lustrat per la fantàstica Rébecca Dautremer publicat per Kókinos. Un llibre que és més que un llibre pe què el podeu escoltar, narrat per Clarice Cardell.
La Zazú és una petita cigala brasilera, canta dia i nit a la platja, somiant amb Amèrica. I dia decideix marxar a Nova york allà descobreix al barri de Xinatown, a la gent, els colors, el riure, però també la miseria i… el swing cafè!

Endevinalles: instruments musicals de Xavier Blanch publicat per La Galera. Una col·lecció de llibres amb els que podeu passar una bona estona intentant esbrinar totes i cadascuna de les endevinalles que proposen: animals, flors, joguines… o aquest que us recomanem avui amb la nostra protagonista!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s