Llibres-Joc

Selecció de llibres per passar una bona estona més enllà de la lectura:

Resultat d'imatges de el meu germà petit invisible

On és en Pinky? (Busca i troba) de Eva Czerwenka publicat per Tramuntana, 2019.

Nos vamos de excursión. Acompañados de divertidas ilustraciones y con un único objetivo. Encontrar al pingüino de la casa: Pinky. ¡Y no está solo!

Ana Pez signa El meu germà petit invisible, publicat per Editorial Libre Albedrío, 2017.

Amagat sota una caixa de cartró, un nen camina per la ciutat, convençut que té el do de la invisibilitat. Però, no tan sols és invisible, sinó que, a més, és capaç de veure coses que són invisibles per als altres… i el pitjor de tots de tenir un germà petit invisible és que l’has de rescatar sovint. Tu també e lpodràs veure posant-te les ulleres màgiques i així descobriràs el fantàstic món imaginari d’aquest petit heroi. 

Fermín Solís és l’autor de Busca i troba uns animals, publicat per Combel. 2017

Des de les càlides planúries de la sabana fins a les fredes profunditats de l’oceà, aquest llibre explora diversos escenaris de la natura i ens proposa la descoberta d’una colla d’animals meravellosos. Hi ha fins a 120 animals que els més observadors podran buscar en l’entretinguda i divertida recerca que els proposa aquest llibre. Sabreu trobar un cranc de cap per avall? Un voltor afamat?I un lleopard que ha perdut les taques? Una guineu que dorm? I un centpeus amb barret de copa?…

ekare-ana-palmero-

Ediciones Ekaré ens proposa un llibre-joc: Búscame, d’Ana Palmero Cáceres, 2017

Un llibre que convida a juugar buscant animals a prtir d’una enginyosa reinterpretació dels complexos patrons geomètrics presents en la cistelleria de l’ètnia ye’kuana. Sabràs trobar l’armadillo? I el peix volador? I el mico de cua llarga? I el tapir? I el rat-penat? Una bona opció per estar ben entretinguts força estona.

Un día en Ricetown, publicat per Coco Books. 2017

Resultat d'imatges de un dia en ricetown

A Ricetown hi viuen elssimpàtics i esbojarrats ricemonsters. Per poder preparar la festa d’aniversari de Ricecraker et pots dibuixar i convertir en un ricemonster més i podràs conèixer a en Ricemon, Ricepuffy, Ricedapper, Dino, Ricecarrot i Ricecraker. Inserta aquests personatges a les ranures de les pàgines i inventa i dibuixa històries amb ells: pujant als cotxes, nedant, menjant un gelat… i al mateix temps es treballa la psicomotricitat fina al manipular als ricemonsters, l’empatia amb les qualitats i debilitats dels personatges, la creativitat i la imaginació.

Olivier Tallec signa Qui què què, editat per BiraBiro Editorial, 2017. Un llibre-joc per buscar i recordar,Qui Què Què observar i fixar-se en cada detall. Qui s’amaga sota el cobrellit? De què té por en Xavier? Qui no portava pijama? Quantes dents tenia en Roger? Un llibre animat que juga amb l’observació i la memòria per endevinar qui ha et què i qui s’amaga on. La diversió està assegurada!

Resultat d'imatges de què s'amaga dins del mar?Què s’amaga dins el mar? d’Aina Bestard i publicat per Cossetània Edicions, 2016.
Aquest llibre ens proposa mirar a través de les lupes per veure  moltes coses que no es veuen a simple vista. Començant per la lupa verda de l’escafandre encara que et semblarà que res s’hi mou; després, mirem a través de les ulleres de bussejar i hi començarà a aparèixer la vida i, finalment, si mirem per la finestra vermella del submarí, hi descobrirem tot un món secret!

Resultat d'imatges de libros del zorro rojo El intrusoBastien Contraire signa El intruso, de l’editorial Libros del Zorro Rojo, 2016.
Misteri, joc, complicitat, creativitat, interacció… Cada doble pàgina reprodueix una sèrie de figures de traç naturalista en les que l’il.lustrador juga amb l’analogia de les formes i les proporcions, i amb només dos colors crea un efecte visual d’associacions: peixos, ocells, mitjans de transport, eines… Un univers de més d’un centenar d’il.lustracions que enriqueixen el vocabulari i el coneixement del món dels més menuts a través de l’observació i el pensament deductiu.

 Un joc d’Hervé Tullet publicat per Cruïlla, 2016.
Un llibre d’observació i atenció que, a cada pàgina, dóna instruccions al lector sobre què ha de fer. Ressegueix la línia amb el dit. T’hi atreveixes? Ja veuràs què passa !
Comptem ocells, d’Alice Melvin publicat per Corimbo, 2016.
Cignes, orenetes, paons reials, estornells….tots ells i molts més apareixen en aquesta història a través d’un assolellat dia de primavera, que s’inicia amb elprimer cant d’un gall solitari. Narració amb text rimat ideal per llegir en veu alta amb els infants que comencen a comptar.

Autoretrats, de Patricia Geis està publicat per Combel, 2016.

Llibre d’activitats perquè els joves artistes experimentin recreant autoretrats en l’estil de diferents creadors al llarg de la història de l’art. Com seria fer un autoretrat captant una ganyota com l’obra de Rembrandt? O fer el teu retrat amb peces geomètriques en dues dimensions com va fer Malévich? Enginyoses idees amb les més variades tècniques artístiques.

Mis museos para dibujar, d’ Emmanuelle Teyras publicat per Joventut, 2016.

48 pàgines per acolorir, enganxar i dissenyar museus temàtics. Un quadern pensat per  fer créixer la creativitat del infants: des del Museu de la Moda al Museu Marí, passant pel Museu d’Història Natural. Preparats per aquesta divertida excursió?

A l’escola d’Àngels Navarro i il.lustracions d’ Aina Cordoncillo publicat per Combel, 2016.

Un llibre-imaginari per a que els més petits coneguin el nom i les característiques dels espais principals i dels professionals que podem trobar en una escola. Rere les solapes de les escenes d’aquest llibre de gran format descobriran un nou vocabulari a l’entorn de la classe, el pati, el menjador, la biblioteca… I a més, podran jugar a completar-les amb adhesius.

¿Dónde está Tomás? de Micaela Chirif i Leire Salaberria, publicat per ¿Dónde está Tomás? - Micaela Chirif - Leire SalaberriaEdiciones Ekaré, 2016.

La mare de Tomás ha fet un pastís que segur que li agrada al seu fill, però…on és? Mentre la mare busca al seu fill per tots els racons de la casa, Tomás aprofita per galopar sobre un unicorn de color vermell, viatjar a l’espai i conversar amb un enorme jaguar. Sembla que no és l’únic membre de la família a qui li agrada somiar despert!

Àngels Navarro , amb les il.lustracions de Jordi Sunyer, presenta Un món de jocs, publicat per Combel, 2015.
Un llibre que ens convida a viatjar per diferents escenaris del món, com les piràmides d’Egipte, els canals de Venècia o una estació espacial. Cada doble pàgina, de gran format, presenta un lloc amb tot de detalls i proposa una sèrie d’activitats d’observació, lògica i raonament, ideals per a ments curioses. I, pels més impacients, al final del llibre s’inclou el solucionari dels jocs proposats.
Què s'amaga dins del bosc?Què s’amaga dins del bosc? d’ Aina Bestard i publicat per Cossetània Edicions, 2015.
ivertit joc a mida que anem passat les pàgines del conte ja que  si mires a través de les lupes, hi veuràs moltes coses que no es veuen a simple vista. Comença per la lupa verda i et semblarà que res s’hi mou; després, mira a través de la blava i hi començarà a aparèixer la vida i,  finalment, si mires amb la vermella, hi descobriràs molts més secrets!

Busca i troba: primeres paraules de Dawn Siret publicat per Blume, 2012.

Un llibre fantàstic per estimular la percepció visual a través del joc. A través de fotografies d’objectes qüotidians organitzats per ambients, formes, colors… l’infant ha de localitzar uns objectes i a partir de la troballa treballar diferents aspectes com ara: sabem què és i per a què serveix, el tenim a casa o a l’escola, quina forma té, de quin color és?

Les imatges són molt amb objectes de colors molt vius que criden l’atenció.

  • Busca i troba… Ideafix. René Goscinny. Barcelona : Salvat, 2012.

Estem l’any 50 abans de Jesucrist. Tota la Gàl·lia està ocupada pels romans. Tota? No! Un llogaret poblat per irreductibles gals resisteix encara i sempre a l’invasor. Com *Ideafix estima la llibertat, Astérix i Obélix ho perden de vista. Ajuda’ls a trobar-ho a ell i a molts altres personatges. Però, atenció!, sempre hi ha un que no apareix. Cal tenir molta vista per saber de qui es tracta! Accepta el desafiament que et proposem i guanyaràs, a mesura que passes les pàgines d’aquest magnífic àlbum il·lustrat, els ossos d’or destinats al campió. Bona sort!

  • Sant Jordi, la princesa i el drac de Montse Ginesta i il·lustracions de Elenio Pico publicat per l’Abadia de Montserrat, 2012.

Aquest no és només un conte que ens explica la llegenda de Sant Jordi,  com els cavallers van sortir a camp obert per salvar les princeses o com de la sang del drac va néixer una rosa… En aquest llibre trobareu un munt de jocs per passar una bona estona!

Uneix els punts i descobreix l’animal misteriós que amaga el teu traç, reconeix al cavaller Sant Jordi entre d’altres cavallers, guia al cavaller a través del laberint, ordena la batalla, troba els retalls… un munt de jocs per passar una bona diada!

  • On és Wally? edició per a totes les butxaques. Martin Handford. Barcelona: Ediciones B, 2011.

Si us agraden els llibres d’en Wally no podeu deixar escapar aquest llibre (mida butxaca) on trobareu tots els escenaris dels llibres d’aquest personatge tan característic. Un viatge interminable… aixó sí! espero que tingueu una bona vista per què us caldrà per trobar-lo!!

  • Papepilandia. Michelle Romo. Barcelona: Flamboyant, 2011.

Els personatges de la Michelle Romo són encantadors i irresistibles…

Demanen a cirts que els hi donis vida així que ja saps. Només necessites unes tisores i una mica de cel·lo.

Dins d’aquest llibre trobaràs persones, animals i a més a més un fantasma pirata una torradora, bigotis estrafolaris que t’hauràs de posar… i moltes sorpreses més!

  • Digues on és: els cinc continents. Thierry Laval. Barcelona: Cruïlla, 2011. (col·lecció Digues on es).

Saps on és el Taj Mahal? on viuen els coipús? on hi ha una torre inclinada? i on creixen els baobabs? Doncs obre bé els ulls i busca aquestes coses i moltes d’altres a Àfrica, Àsia, Europa, Amèrica i Oceania… De la mateixa col·lecció: els oceans, els transports, la història, la volta al món i mons imaginaris.

  • El barrufet de les ulleres? Peyo. Barcelona: Base, 2011. (Col·lecció On es barrufa)

On es Barrufa el Barrufet de les Ulleres? És molt fàcil! El descobriràs en cadascuna de les escenas barrufants d’aquest llibre. I el joc continua amb moltes altres coses i amb altres barrufets que cal trobar. Hi podràs jugar una pila d’hores.

  • Fantasia mega book. Sebastià Serra. Zaragoza : ItsImagical, cop. 2011.

Un llibre gegant per passar una bona estona buscant els personatges que més t’agradin: un vaixell pirata, un castell, un bosc encantat o l’espai exterior seran els llocs on hauràs de trobar tot el que et proposen. Tu tries!

  • Dibuixa i pinta.Elisabet Capdevila. Barcelona: Cromosoma, 2011.

Les vacances d’estiu són molt llargues, hi ha temps per anar a la platja, a la piscina, a la muntanya… Fins i tot per reforçar el que s’ha treballat a l’escola. Aquestes activitats poden ser molt divertides i per això l’editorial Cromosoma acaba de publicar un llibre-joc per als més menuts.

  • Fer arribar l’ambulància fins a l’hospital, un bon pentinat a la Violeta, esbrinar de quin color són els homenets que ens obren el pas de vianants o descobrir com són els monstres dels somnis d’en Martí, són algunes de les propostes que fan.Més de cent imatges de traç gruixut i grans dimensions dibuixades sobre cartolina que permeten treballar amb diferents materials: ceres, aquarel·les, llapis de color… i el més important: sense sortir-se de la ratlla!Un llibre-joc per fer més amenes les tardes d’estiu a grans i petits, per jugar, dibuixar i pintar, estimulant la creativitat i la imaginació.
  • Un llibre. Hervé Tullet. Barcelona: Cruïlla,2010.

Llibre d’observació i atenció que, a cada pàgina, dóna instruccions al lector sobre què ha de fer.

  • On és la meva germana? Sven Nordqvist. Barcelona: Flamboyant, 2010.

Com seguir una germana que sempre desapareix? Ella no pot evitar marxar sense avisar per recórrer el món, amb tantes coses noves per veure. Ajuda’l a buscar-la en cada pàgina, recorre amb ell els paisatges amb els que ella somia i passa per llocs que mai no has vist en la teva vida.

  • Busca i troba… Astèrix. René Goscinny. Barcelona : Salvat, 2010.

L’any 50 abans de Crist, els romans ocupen tota la Gàl·lia…Tota? No! Un poblet d’irreductibles gals contiuna resistint l’invasor romà. Però, on s’ha ficat Ast`reix, el gal més famos de tots?+Diverteix-te buscant en aquestes 12 escenes el nostre heroi, a més d’altres personatges i uns quants detalls insòlits. Supera el repte i guanya pàgina rere pàgina, els llorers reservats al campió. Bona sort!

  • Els Xunguis de Joaquín Cera publicat per Edicions B.

Troba a aquests entremaliats personatges en mil i una aventures: a Hollywood, viatjant en el temps, els monstres…

  • Què hi ha dins…? Un castell, una ciutat, un vaixell pirata, un solar per edificar, el món dels dinosaures.

Una col·lecció de Lee Brian publicat per RBA on descobriràs què s’ha amaga en cada un d’aquests edificis, llocs i móns fantàstics… t’atreveixes??

  • Profesiones d’Ángela Lambert publicat per San Pablo, 2005.

Què t’agradaria ser de gran? Astronauta, bomber, cuiner, mecànic, infermera, metgessa… amb aquest llibre-joc pots jugar a ser el que tu vulguis!

Un comentario en “Llibres-Joc

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s