No ficció

Llibres de coneixements per a totes les edats:

Terrícoles, Manual d’instruccions publicat per Barcanova.

Guia de supervivència per a alienígenes a la Terra.
Amb Informació científica, consells pràctics i escenes reals de la vida dels éssers humans! 
Per què els humans mengen al voltant d’una taula mentre fan pipí per separat? Per què es posen de mal humor al cotxe? Per què les noies usen calces i nois usen calçotets?

Què hi ha dins? Descobreix la vida secreta dels animals de Giulia de Amicis, Cristina Banfi i il·lustracions de Cristina Peraboni publicat per Cossetània.

Amb aquest llibre podràs entrar en les cases més sorprenents dels “animals arquitectes” més enginyosos i originals, capaços de construir els seus caus amb una habilitat que els humans no podrien igualar! Què esperes? Descobreix en aquestes pàgines on viuen les abelles, les formigues, les guineus, els castors, els ossos, els pops i tots els altres “superconstructors”!

Taller de reciclatge de Marie-Laure Pham-Bouwens i Steffie Brocoli publicat per mtm, 2018.

Vuit tallers creatius per fabricar bonics objectes a partir de material reciclat, explicats en 3 passos! MARIE-LAURE PHAM-BOUWENS STEFFIE BROCOLI Tardes plenes de diversió i creativitat per a petits inquiets, per crear animals, coets o màscares… A cada activitat et proposaran diverses opcions per donar-te idees. Una obra innovadora per a tardes creatives a partir de 5 anys!

Mon amagat: Oceà de Libby Wqalden i Stephanie Fizer Coleman publicat per Larousse.

Un llibre que amaga moltes sorpreses. Cada doble pàgina té un munt de solapes que porten els lectors a viatjar per les profunditats oceàniques.

Els gegants dels mars, els animals més cridaners, els que s’amaguen per defensar-se dels predadors, els que habiten als esculls de coral… Tots s’hi amaguen i hem de descobrir allò que ens volen explicar.

 Yuval Zommer signa El gran llibre de les Bèsties, de l’Editorial Joventut. 2017

Per què els llops udolen a la lluna? És cert que les hienes riuen? Per què els agrada el fang als hipopòtams? Troba les respostes a aquestes preguntes bestials, i moltes més, a dins del llibre. També pots jugar a buscar dins de les imatges: ets capaç de detectar totes les empremtes de bèsties misterioses?  Descobreix tota mena de bèsties brunes, peludes, salvatges i meravelloses d’arreu del món en el primer llibre d’animals, ple de detalls sobre com mengen, cacen i sobreviuen,  per gaudir llegint amb els més joves.

Resultat d'imatges de el libro mñas divertido del mundoTom Schamp és l’autor de El libro más divertido del mundo, de Maeva Young. 2017

Llibre il.lustustrat que ens porta de viatge per un fantàstic món ple de colors. De la mà d’Otto i altres personatges com Tío Darío , el Doctor Topón o el Professor Zorrilla, descobrirem cases furioses, fruites exquisides, vaixells increïbles, instruments musicals d’arreu del món, plantes exòtiques…al mateix temps que aprendrem moltíssimes paraules noves, departamentades les presentacions de qui és qui, la casa, la taula, les compres, la primavera, el jardí, les aus, l’aeroport, el mar, el món submarí, l’estiu, les fruites, els vehicles, la ciutat, la nit, les construccions, el trasport públic, la tornada a l’escola, la tardor, l’esport, la música, les belles arts, la roba, l’hivern, el Nadal, la festa, l’hora d’anar a dormir,  i els somnis d’Otto.

Resultado de imagen de El imperio romano. Confluencias Ambolo

Sense cap mena de dubte, un d’aquells llibres per invertir-hi hores i hores i hores!

Descubrir el Imperio Romano de l’Editorial Ambolo, 2017.

Descurir…El Imperio Romano. Qui eren els romans? Com van construir el seu imperi? Per què van construir el Coliseum? I com era la vida diària a l’antiga Roma?  Coneixeu Ròmul i Rem? Us sonen els noms d’Adrià, Constantí, Justinià, Nerò, Claudi o August? Sabeu qui són Júpiter, Juno, Minerva, Venus o Neptú? Tot això i molt més a través d’interessants historietes cronològiques, que engloben 3.000 anys d’història, per tal d’apropar els antics habitants de Roma, els costums, l’alimentació, indumentària i els seus emperadors als infants del segle XXI.

Inventari il·lustrat de les flors, de Virginie Aladjidi i Emmanuelle Tchorkiel publicat per Faktoria K de llibres, 2017

Les pàgines d’aquest llibre són un festival de colors i d’aromes suggeridores que, a través de 62 tipus de flors, ens porten de viatge per tot el món: des de les regions de l’Àfrica del Sud a on viu l’ocell del paradís, fins a l’illa de Sumatra d’on és originari l’efímer arum tità, tot passant per les praderes pròximes, a on creixen les margarides. Silvestres i cultivades, i amb una original classificació per colors per facilitar la seva localització, cada làmina presenta una o dues espècies de flors identificades pel seu nom comú i científic, alçada i època de floració, juntament amb una breu descripció amb aspectes com la seva procedència, aplicacions medicinals i fins i tot culinàries, curiositats o alertes sobre el seu nivell de conservació. I abans d’entrar en matèria es presenta en la introducció les parts de la flor, el seu procés reproductiu a través de la pol·linització i els modes de creixement.

De la mateixa col·lecció Inventari il·lustrat de teniu més títols:

 

Abejas, publicat per Maeva Young, de Piotr Socha.Resultat d'imatges de abejas maeva young, 2016

Sorpren-te, deixa’t portar i gaudeix amb aquest llibre sobre les abelles. Observa-les de ben a prop, mira com són, entra a casa seva i coneix els seus costums. Fixa’t com ballen i quan i per què ho fan. Descobreix com es va esbrinar que poblin la Terra  fins i tot abans que els dinosaures i per què les podem trobar a la roba del mateix Napoleó. Coneix com treballen els apicultors, viatge amb els camions que transporten ruscos fins als arbres en flor de Califòrnia i assaboreix els diferents tipus de mel. Això sí, ves amb compte que no et piquin!

Llegeix la ressenya al blog