Català

NOVETATS 2017!!

El problema de la Erre. Peix, Susana ; Ramiro, Xavier (il). Barcelona: Salvatella, 2017. (Escola de les lletres, 1).

Un matí, la senyoreta Rima vigilava el pati de l’escola, quan va veure la Erra molt trista en un racó.

Les altres lletres de l’abecedari no volien jugar amb ella perquè deien que era massa sorollosa.
La Erra estava trista i molt preocupada. Les seves companyes no l’estimaven i ella sola no tenia cap significat…

Aleshores, la senyoreta Rima va tenir una gran idea.

El punt de la Jota. Peix, Susana ; Ramiro, Xavier (il). Barcelona: Salvatella, 2017. (Escola de les lletres, 2).

Un matí quan la Jota, la Ge i la Efa, saltaven d’una branca a l’altra a l’hora del pati, la Jota es va adonar que havia perdut el punt que porta sempre dalt del cap.

El van buscar entre les plantes, al sorral i dins la font. Van preguntar a totes les lletres que van veure. Però ningú no havia vist el punt de la Jota.

Havia desaparegut!

Germanes. Peix, Susana ; Ramiro, Xavier (il). Barcelona: Salvatella, 2017. (Escola de les lletres, 3).

—Em toca a mi! —diu la Be.
—No! Que aquí soc jo que m’hi he de posar —replica la Ve.
—M’han dit a mi. No ho has sentit? Han dit Be.
—Doncs ja està —contesta la germana petita—. Be o Ve, quina diferència hi ha?
Les germanes Bes estan tot el dia a la grenya. L’Ema i l’Ena se les miren sense entendre com dues germanes es poden barallar tant…

T’agrada ballar? Peix, Susana; Julve, Òscar (il). Barcelona: Barcanova, 2017 (BDQ, 1).

Un grup de noies s’ajunten per participar en competicions de ball urbà. El seu somni és inscriure’s en l’European Best Dance Crew, la competició més important d’Europa, però, per poder-s’hi presentar, necessiten una cinquena integrant.

Sembla que algú s’ha proposat que no ho aconsegueixin! Qui és la persona que saboteja els cartells que han fet per al càsting? Aconseguiran formar el grup a temps per participar en la competició?

Llegeix les primeres planes clicant aquest enllaç

Dance World Cup. Peix, Susana; Julve, Òscar (il). Barcelona: Barcanova, 2017 (BDQ, 1).

Els cinc integrants del grup de ball BDQ s’enfronten a la prova de foc: la Dance World Cup, una competició on hauran de demostrar la seva vàlua… o rendir-se.

Trobar-se per assajar no és fàcil i, a més a més, sempre hi ha algú disposat a desbaratar els seus plans. Els BDQ arribaran a temps per a la súper cita de la competició?

Llegeix les primeres planes clicant aquest enllaç

Mulasses! Peix, Susana; Serra, Sebastià (il). Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2017. (Cercavila, 5).

La mulassa té un gran somni: sortir a la cercavila de la Festa Major! Però té un problema: no salta com els diables, no és alta com els gegants, no treu foc pels queixals com els dracs ni balla com els capgrossos…

Com aconseguirà, doncs, fer-se un lloc a la cercavila?

Una aventura per conèixer de prop el món de les mulasses i descobrir com són les millors balladroes del món!

La Clau. Peix, Susana; Serrat, Cristina (il). Sant Feliu de Guíxols: Tramuntana, 2017.

Un conte que va néixer de la curiositat quan un serraller del segle XXI em va explicar el seu ofici. Em va parlar amb tant d’entusiasme que va despertar la senyora imaginació que viu dins del meu cap i l’engranatge es va posar en marxa…Aconseguir que una clau obrís fins a vint panys diferents o que cada un dels panys tingués la seva pròpia clau. Crear un mecanisme infranqueable o una clau màgica, única… perfecta per a aquell pany…

Capgrossos! Peix, Susana; Serra, Sebastià (il). Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2017. (Cercavila, 4).

Aquest any els capgrossos no podran sortir a la cercavila de la Festa Major! Sembla ser que fan massa xivarri i rebombori, que fan tanta gresca que fins i tot els més menuts es perden quan els segueixen. El consell de la Festa Major els hi ha concedit tres dies per trobar la solució. Aconseguiran arreglar aquest guirigall i formar part de la cercavila?

Una aventura per conèixer de prop el món dels capgrossos de Festa Major i descobrir que són els més divertits de tots.

CATALÀ

CONTES

La bruixa i el tió Peix, Susana ; Julve, Òscar (il). Barcelona: Baula, 2016. (Nous i esbojarrats; 8)

Vet aquí una bruixa molt fredolica que, per no passar fred a l’hivern, va inventar un encanteri que convertia qualsevol objecte en fusta.

De vegades, però, els conjurs tenen conseqüències inesperades…

“Vet aquí una bruixa, vet aquí un tió, ja podeu preparar el bastó!”

DESCARREGA EL RETALLABLE DE LA BRUIXA PER FER EL TEU TIÓ

Bip+Pol+señores+estrellas.indd

Peix, Susana ; Cruz, Juan R. ; Moner, Guillem (il). Bip i Pol, els senyors de les estrelles. Sabadell:La pulga con gafas, 2016. ISBN: 9788494389696 (català) ;

Amb en Bip, el Senyor de les estrelles, en Pol podia ser el rei del món, viatjar fins a l’estrella polar o xerrar pels descosits amb el seu gat… Però també podia tancar-se a l’habitació i no sortir en tot el dia o pensar que tot ho feia del revés…
Un conte per entendre la malaltía des de la tendresa i des de la normalitat amb la que cal afrontar aquests tipus de trastorns mentals…

Fitxa del conte: Bip i Pol, els senyors de les estrelles

Gegants! Peix, Susana; Serra, Sebastià (il). Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2016. (Cercavila, 3).

Als gegants i gegantes els agrada molt anar a l’escola, allà aprenen tot el que cal saber per esdevenir uns bons representants de les seves viles tot i que de vegades és una mica complicat: els llibres son tan petits, que necessiten una lupa per poder llegir la lletra tan menuda, les cadires moltes vegades no suporten el seu pes, i és molt difícil utilitzar uns estris tan diminuts que se’ls escapen entre els dits, etc.

L’Helga, la protagonista, té un problema. És tan alta que quan comença a ballar perd l’equilibri. Com ho farà per sortir a la cercavila sense caure?

59e458b610En Dolcet: quadern d’activitats. Peix, Susana ; Mariño, David. Vilanova i la Geltrú: El cep i la nansa edicions, 2016.

Un quadern amb activitats entorn la figura i la història d’En Doclet, el caramel que volia anar a la Comparsa. Aquest caramel és el protagonista del conte infantil que porta el seu nom, que celebra els 10 anys del seu neixement amb la publicació d’aquest quadern.

Activitats de relacionar, descobrir, pintar, esbrinar,… un seguit de propostes per a petits per aprendre amb en Dolcet!

unnamed-5

Un conte de festa major. Peix, Susana; Balada, Montserrat; Fort, Glòria (il). Vilanova i la Geltrú: Pabordes 2015 : Ajuntament de Vilanova i la Geltrú : El Cep i la Nansa, 2015.

En Tonet que vol escriure sobre la Festa Major i un dia mirant la seva font d’inspiració, la Lluna, decideix escriure un conte.
Però qui serà el protagonista? A la Festa Major hi ha molts personatges i moltes figures i balls que hi participen així que en Tonet decideix fer un càsting a casa seva per tal de escollir el protagonista de la seva història: els Diablesels Gegantsels Nansles Mulassesel Porró i la carpa Juanitaels Dracs i tots els balls de la cercavila i de la cercavila de l’Imaginari passen per casa seva i li expliquen les maravelles de la Festa Major, com la viuen, els vestits, qui els acompanya… i tots i casdascún d’ells creuen que seran els escollits.

b5c26648faDracs! Peix, Susana; Serra, Sebastià (il). Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2015. (Cercavila, 2).

Totes les bèsties allà reunides es miraven les unes a les altres emocionades. Com cada vespre, eren dins el cràter del volcà. Feia molts mesos que observaven com es covava aquell ou amb la calor de la lava. Per fi, i coincidint amb el solstici d’estiu, eclosionava. Però, què era aquella bestiola? No tenia escates ni urpes i les seves ales eren diminutes! 

-Sóc en Tro, i sóc un draaac! – va cridar de sobte. Un drac de festa major!

Una aventura per conèixer de prop el món dels dracs de la cercavila i descobrir el més gran dels seus secrets!

Cub EL XUMET DEL FANBABY

El xumet del Fanbaby. Peix, Susana; Vera, Luisa (il). Barcelona: VoxPrima, 2015.

En Tic i en Taqui eren uns talps bessons que vivien, com tots els talps, sota terra. No eren uns talps de bosc, ni de prat, ni de muntanya… Eren uns talps de cementiri que, com tots els talps, es passaven dia i nit excavant galeries i túnels subterranis.

Aventura al camp de la bota. Peix, Susana; Laperla, Artur (il). Barcelona: Vox Prima, 2014.Aventura al Camp de la Bota

La Carla es va despertar en sentir els cops. Era mitjanit i algú picava a la porta de la barraca amb insistència. Va sacsejar el seu germà que dormia profundament.

-Marc desperta! -li va dir.- Ha passat alguna cosa!

Els bessons van parar l’orella i van escoltar com un home amenaçava la seva mare de ser còmplice del pare.

Diables_Susana Peix_Sebastià SerraPeix Cruz, Susana; Serra, Sebastià (il). Diables! Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2014. (Cercavila, 1).

El protagonista, en Cueta, un diable molt petit, va sentir l’olor de sobre i la calor que feia abans d’obrir els ulls. De seguida va saber on era: allà on viuen tots els diables, dimonis i bèsties de foc! No sabia com hi havia arribat. Recordava que era festa major, que faltava molt poc per sortir a la seva primera cercavila i que tenia molta, molta por.

Una aventura per conèixer de prop el món dels diables de festa major i descobrir que els diables no fan por!
Arzur, el rellotge del tempsArzur, el rellotge del temps. Peix, Susana; Vera, Luisa (il). Barcelona: Vox Prima, 2014.
El cementiri era un lloc tranquil per a viure, potser massa tranquil i tot i en Filo, el zombi, ja estava fart de tanta quietud. Volia veure món i per això tenia l’esperança de trobar algun dia l’Arzur. Des de ben petit que havia escoltat moltes històries sobre aquell rellotge i corria el rumor que de tant en tant es deixava veure en un cementiri. L’Arzur no era un simple rellotge, era una màquina del temps que segons deien, et podia transportar a qualsevol lloc en un instant.

– Peix Cruz, Susana; Sunyer, Jordi (il). Saltironets. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2013 (Ginjoler, 15).

coberta_SaltironetsLa Saltironets era una nena que somiava arribar fins a la Lluna per regalar-li els seus contes. Estava convençuda que si saltava prou amunt aconseguiria arribar-hi i per això sempre anava saltironejant a tot arreu. Un bon matí la Saltironets va saltar tan i tant alt que va tocar un núvol… Un núvol blanc i esponjós que la va empènyer més amunt encara…

Al dvd que inclou el conte hi trobaràs: la interpretació del conte en LSC i veus en off, les il·lustracions animades i a més, aprendràs el vocabulari del conte. La peculiaritat dels contes Ginjoler és que van destinats a infants tant oients com sords.

  • Peix Cruz, Susana.
    En Dolcet, el caramel que volia anar a la comparsa (2a edició). Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2013. Dolcet2013(Mima, 2).

En Dolcet és un caramel que somia anar a la Comparsa. Aquesta és una festa del Carnaval de Vilanova i la Geltrú, on els caramels són els protagonistes. En Dolcet es posa molt trist quan descobreix que és diferent de la resta de caramels del seu món, el pot de caramels on viu. Però un dia canvia el seu futur quan un nen entra a comprar a la botiga de llaminadures.

Aquest conte, a més d’explicar des del punt de vista del caramel la festa de la Comparsa, afegeix diferents valors humans com la tolerància, l’amistat o la màgia i la il·lusió dels menuts de la família per Nadal.

SPECIAL OLYMPICS PORTADES.inddPeribáñez, Blanca; Peix Cruz, Susana (il). 20 anys després torna, Special Olympics. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa edicions, 2012.

Vilanova i la Geltrú acull 20 anys després els Jocs Special Olymics. A través dels seus protagonistes coneixerem què scobertaXamaeón aquests Jocs tan especials…

Peix Cruz, Susana; Romina Marti (il).Xamae. Barcelona: Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2011. (Premi Mercè Llimona, 2011).

Aquesta és la història d’una misteriosa protagonista que és empesa, sense rumb, pel vent. Un matí d’estiu estava embadalida admirant el paisatge quan, de sobte, una ràfega de vent de migjorn li va fer perdre l’equilibri…

Peix Cruz, Susana; Anna Llenas (il).El Sol fa tard. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2011 (Ginjoler, 11).

El_sol_fa_tard_PeixUn dia de bon matí el sol estava tan cansat que va decidir quedar-se a dormir una estoneta més… però! ai! Quan es va despertar el cel era tot fosc i negre!! Com ho faria per arribar dalt de tot?

Aquest conte pertany a la col·lecció Ginjoler de contes adaptats a la Llengua de Signes Catalana i inclou una adaptació a aquesta llengua i un dvd amb el conte signat i animació de les il·lustracions.

I la cançó Sol solet en llengua de signes!

Balada Herra, Montse; Peix Cruz, Susana; Torres, Lorena (Il) . 7-ha-nascut-un-dracHa nascut un drac!. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2009. (Mima; 8).

Un dia d’estiu la Tulita va trobar un ou al carrer del Tigre, del barri de la Geltrú. Però era un ou molt especial.
– De què serà?
– Ràpid! El bagul de tres panys, el sac de borrissol i el llum verd, que la Tulita ha trobat un ou! Un ou de drac de festa major!- van exclamar amb emoció la Consol, la Maria i la Dolors.
Elles tres són les àvies més expertes en fer néixer dracs de festa major. Saben tot el que cal fer perquè surti bé.

Aquest conte ha guanyat el primer premi del concurs de contes infantils “Barrina que Barrinaràs”, convocat l’any 2009 per l’Associació d’Amics del Drac de la Geltrú, de Vilanova i la Geltrú. REPRESENTACIÓ TEATRAL

el-secret-de-la-lluna_-coberta– Peix Cruz, Susana; Capdet Montesinos, Víctor; Torres, Lorena (il). Ç
El secret de la lluna. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2008 (Ginjoler, 3).

La Guisla i el Roc observen el cel hores i hores cada dia, les estrelles, els núvols i la seva gran amiga, la Lluna. Amb fantasia i imaginació intentaran esbrinar….. Què li passa a la Lluna?

Conte infantil adreçat a nens i nenes majors de 5 anys. Podreu gaudir d’un alt nivell literari amb una història més complexa i d’una major riquesa de vocabulari. L’acompanya un dvd, amb l’explicació del conte, vocabulari i la cançó “La lluna la pruna” amb Llengua de Signes Catalana.

– Balada Herrera, Montse; Peix Cruz, Susana. trobat+barret+balada+peix+circ
He trobat un barret. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2008 (Mima, 4).

El circ ja ha arribat al poble! I amb ell, moltes sorpreses i aventures, com la divertida història que viurà en Joan quan es trobi el misteriós barret del genial i inigualable MAG PITAG. Aquell barret és màgic! I si demana que surti alguna cosa interessant?…Potser un drac? No, massa perillós… i un bosc encantat? no, es podria perdre. ah! ja sé! Un munt de ratolins, sí, de ratolins de color verd!!

  • Balada Herra, Montse, Peix Cruz, Susana. Un càsting Bestial. Dins: Omple’t de festa [programa de la Festa Major]. Vilanova i la Geltrú: Pabordes 2008 i Nyls Leroy, 2008. p. 10-31.

dolcet

En Dolcet és un caramel que somia anar a la Comparsa. Aquesta és una festa del Carnaval de Vilanova i la Geltrú, on els caramels són els protagonistes. En Dolcet es posa molt trist quan descobreix que és diferent de la resta de caramels del seu món, el pot de caramels on viu. Però un dia canvia el seu futur quan un nen entra a comprar a la botiga de llaminadures.

Aquest conte, a més d’explicar des del punt de vista del caramel la festa de la Comparsa, afegeix diferents valors humans com la tolerància, l’amistat o la màgia i la il·lusió dels menuts de la família per Nadal.