Català

NOVETATS 2023

ADULTS

Enemiga íntima: una Parella virtual, una estafa i un assassinat de Susana Peix,
publicat per Alrevés, març 2023. (col·lecció Criminalment, 1)

El 8 de juny de 2019, els bombers van trobar el cos calcinat d’un home a casa seva, a Vilanova i la Geltrú. Unes hores més tard, el seu fill Ismael, espontàniament, va confessar davant dels Mossos d’Esquadra ser l’autor material de l’assassinat: «No he trobat cap altra sortida i he hagut de matar el meu pare. Li he clavat un ganivet a l’esquena».

Un cas que semblava resolt, el mateix dia dels fets, fa un gir inesperat per al cos policial en descobrir la possible implicació d’una tercera persona que hauria induït l’Ismael a cometre el crim.

Enemic íntim recull en forma de novel·la el que va viure l’Ismael durant un any a través del seu testimoni personal, de les dades extretes del sumari, de les proves que no es van incloure en la instrucció i de les entrevistes a persones del seu entorn més proper.

Publicat també en castellà.

INFANTIL

978848289613

El millor gat del veïnat de Susana Peix i il·lustracions de Brenda Figueroa publicat per Cumio, març 2023.

Al Mitjons li encanten els ratolins, però no per menjar-se’ls. Li agrada jugar amb ells. I, quan surten del seu amagatall, els persegueix per tota la casa. Però això no és el que espera d’ell la seva mestressa. El Mitjons haurà de demostrar que és el millor gat del veïnat per poder seguir vivint a casa seva. Ho aconseguirà?

També disponible en castellà i gallec.

978848289610

El rei porug de Susana Peix i il·lustracions d’Héctor Borlasca publicat per Cumio, març 2023.

El rei Fear tenia por de la foscor. Tenia tanta por que cada nit es tancava dins la seva cambra per no veure com el sol s’amagava al darrere de l’horitzó. Necessitava trobar una solució al seu problema! A palau ningú no dormia de nit, així que va decidir buscar el savi més savi de tot el regne…

També disponible en castellà i gallec.

coberta-la-festa-aniversari

La festa d’aniversari de Susana Peix y Montse Panero amb il·lustracions de Núria Díaz publicat pel Cep i la Nansa, març 2023.

La petita lleona està de festa. És el seu aniversari i vol celebrar-ho amb les altres cries de la sabana. Però les seves famílies no els deixen anar-hi per por que la família Lleó se les cruspeixi. Fins que una hiena, afamada i molt interessada, les convenç perquè hi vagin… Qui anirà a la festa d’aniversari?

La col·lecció GINJOLER està adaptada a la Llengua de Signes Catalana (LSC).

Inclou un enllaç a un audiovisual amb la narració del conte en LSC i amb la veu en off i acompanyat de l’animació de les il·lustracions, una proposta inclusiva que amplia les possibilitats d’endinsar-se i gaudir d’aquesta història meravellosa.

També disponible en castellano.

NOVETATS 2022

978848289593

La vida dels Inuit de Francesc Bailón i Susana Peix (text) i Sílvia Álvarez (il·lustracions), publicat per Cumio, octubre, 2022.

Un poble que ha sobreviscut a unes condicions de vida extrema i del qual tenim una visió romàntica, idealitzada i en certs aspectes errònia.


La vida dels inuit. Qui són els inuit? Com es protegien del fred extrem? On i com vivien? Com era la seva cultura, tradicions i creences? Com s’han adaptat als canvis de la història? A través de les pàgines es convida el lector a fer un recorregut per la cultura inuit des dels seus orígens fins a l’actualitat, per conèixer les seves tradicions, descobrir moltes curiositats i entendre’n l’evolució, en una de les zones més fredes del planeta Terra.

Vols saber-ne més?

008-cat-bn-1176x432-inuit-cat

També disponible en españolgalego.

978848289590

Un carnaval molt animal de Susana Peix i Roger Zanni, publicat per Cumio, setembre de 2022.

Al parc estaven a punt de celebrar Carnaval. Tots els animals estaven emocionats de saber que celebrarien una festa de disfresses.Tots menys el rinoceront, que els havia dit que no hi aniria.

-El rinoceront no es pot perdre la festa! -van dir-.

-Serà molt divertida! Havien de fer alguna cosa…

L’empoderament és la capacitat d’aconseguir una transformació davant d’una situació de vulnerabilitat, i en algunes ocasions és necessari per fer front als costums i a la forma habitual de relacionar-nos amb l’entorn. El poder de decisió i el valor són essencials per a conseguir el canvi.

També disponible en españolgalego.

978848289587

De qui és aquest ou? Susana Peix i il·lustracions d’Anna Mongay, publicat per Cumio, setembre de 2022.

Tot va passar un matí de primavera. A la granja es va formar un gran enrenou per l’aparició d’un ou misteriós al bell mig del corral. Les aus estaven molt nervioses, sobretot les mares que amb cura covaven els seus ous. La curiositat és un comportament natural que estimula l’aprenentatge. Ens permet avançar i fer coses noves, tot i que de vegades necessitem paciència per a aconseguir la calma i la tranquil·litat necessàries per a esperar que alguna cosa succeeixi. 

També disponible en españolgalego.

Llegim +6 és una col·lecció creada per a fomentar i gaudir de la lectura per plaer, a través d’històries fresques que tenen un rerefons ple de valors: solidaritat, amistat, honestedat, perseverança… Valors, que apareixeran de manera transversal i normalitzadora en uns llibres que presenten totes les característiques d’ accessibilitat a la lectura pel que fa al format, la tipografia, disposició del text, contrast de color i il·lustracions. Característiques pensades i dissenyades des del seu origen per a facilitar l’ accés a la lectura a tots els nens i nenes.

Vols saber-ne més?

Tot sol. Susana Peix, David Gómez i Carolina Luzón publicat per Cumio, 2022.

Al petit eriçó, la seva mamà li havia dit que als eriçons li agradava era estar solos. I per a comprovar si això era cert, el petit eriçó es va endinsar en el bosc. Estaré ben sol?, es va preguntar abans de començar el seu viatge. En la seva travessia, el protagonista d’aquesta història es creuarà amb altres animals del bosc que li faran sentir estats d’ànim molt diferents: curiositat, por, desconfiança, o tranquil·litat són alguns d’ells.

Portaria raó la seva mare o el seu viatge li descobrirà noves emocions?

També disponible en españolgalego.

978848289560

Planeta Q, un lloc on viure. Susana Peix i il·lustracions de Marta Montañá, publicat per Cumio, 2022.

El Zeta sempre estava rondinant: perquè no podia dormir, perquè tenia massa calor…

Estava convençut que seria molt més feliç si pogués marxar d’aquell terrible planeta que li feia tenir mal de peus. Fins que un dia va passar una cosa inesperada que ho va canviar tot.

També disponible en españolgalego.

978848289563

Un elefant al desert africà. Susana Peix i il·lustracions d’Òscar Julve, publicat per Cumio, 2022.

La petita musaranya Sori volia reviure les aventures que l’avi Bigotis li explicava cada nit abans d’anar a dormir:

—El món és ple d’animals peluts, petitona! —li deia.

Així que, un matí, va sortir del cau decidida a trobar un dels seus cosins llunyans, per difícil que fos.

També disponible en españolgalego.

NOVETATS 2021

978848289541

Un llop de conte. Susana Peix i il·lustracions de Mercè Canals publicat per Cumio, 2021.

Mentre els seus germans jugaven al bosc i aprenien a ser llops, el petit llobató es quedava a la cova. Li encantava sentir els contes que la seva mare li explicava. Era una gran inventora d’històries! Els seus germans pensaven que aquelles històries eren una pèrdua de temps, fins que un dia el petit llobató els va donar una bona lliçó.

Llegim +6 és una col·lecció creada per a fomentar i gaudir de la lectura per plaer, a través d’històries fresques que tenen un rerefons ple de valors: solidaritat, amistat, honestedat, perseverança… Valors, que apareixeran de manera transversal i normalitzadora en uns llibres que presenten totes les característiques d’accessibilitat a la lectura pel que fa al format, la tipografia, disposició del text, contrast de color i il·lustracions. Característiques pensades i dissenyades des del seu origen per a facilitar l’accés a la lectura a tots els nens i nenes.


978848289542

Milko, un heroi afamat. Susana Peix i il·lustracions de Julilustrador publicat per Cumio, 2021.

A Milko li encantava dormir. Però hi havia alguna cosa que encara li agradava més que dormir: Menjar fulles d’eucaliptus! Un matí es va aixecar, com sempre, afamat i, mentre s’enfilava a la recerca de les fulles més fresquetes i saboroses, va escoltar un lament. Algú necessitava ajuda!
Què farà Milko? Seguirà el seu camí o ajudarà a qui el necessita, encara que tingui molta gana?

Llegim +6 és una col·lecció creada per a fomentar i gaudir de la lectura per plaer, a través d’històries fresques que tenen un rerefons ple de valors: solidaritat, amistat, honestedat, perseverança… Valors, que apareixeran de manera transversal i normalitzadora en uns llibres que presenten totes les característiques d’ accessibilitat a la lectura pel que fa al format, la tipografia, disposició del text, contrast de color i il·lustracions. Característiques pensades i dissenyades des del seu origen per a facilitar l’ accés a la lectura a tots els nens i nenes.


Vull ser reina. Susana Peix i il·lustracions de Dani Torrent, publicat per Triqueta Verde, 2021.

Els guerrers estaven preparats per a un nou combat  quan en Will va dir als seus companys:

—Vull ser reina!

—Què dius?? —van riure alguns soldats. 

—Això és impossible! —va exclamar un altre. 

—En tot cas, deus voler ser rei! 

«Tant se val», va pensar en Will, i no en va tornar a parlar. Però estava decidit: no pararia fins a aconseguir-ho.


carbassaCarbassa. Susana Peix i il·lustracions de Carolina Luzón, publicat per Thule, 2021. 

Si ets una elefanta viuràs sempre amb ella, i amb les teves ties, cosines i germanes, aprenent cada dia. Mai no et faltarà la carícia d’una trompa quan rugeixin els lleons a la nit, ni una pota que et posi al teu lloc quan et passis de llesta.

Si ets un elefant, abandonaràs la bandada als 14 anys i seguiràs el teu camí sol, sense el consell de la mare en els moments difícils, sense els contes de bona nit de l’àvia. Amb sort, t’uniràs a un grup de mascles i jugaràs a les grans batalles que hauràs de lluitar de més gran per quedar-te amb el territori més fèrtil.
Així són les coses des del principi dels temps.

És possible que alguna cosa inesperada obligui una mare a triar. Per molt dura que sigui la situació, per molt perill que comporti, una mare mai no abandonarà la seva cria. Mai. Encara que vagi contra la llei dels elefants.

Aquest amor incondicional és el que ha creat aquesta història.

2020

El Leo no és cap extraterrestre. Gómez, David ; Peix, Susana ; Luzón, Carolina. Almeria: Libre Albedrío, 2020.

El Leo és un nen amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista), no sap expressar les seves emocions amb paraules i els seus pares estan molt preocupats perquè no aconsegueixen comunicar-se amb ell. De vegades es comporta com un goril·la que colpeja tot el que es posa al seu abast, d’altres com un tigre engarjolat i de vegades plora un mar de llàgrimes sense sentit. Fins que un dia el Leo aprèn a comunicar-se amb paraules, però cap surt de la seva boca.

Un preciòs text poètic carregat de sensibilitat i empatia. Les il·lustracions de la Carolina Luzón barregen tècniques i collage mostrant una imatge poètica i realista que ens submergeix dins l’univers metafòric del Leo.

També disponible en castellano


Els meus veïns. Peix, Susana ; Sunyer, Jordi. Vigo: Triqueta Verde, 2020.

“El Cesc i l’Ia són els meus veïns i em sembla que estan enamorats.”

Amb aquesta afirmació s’inicia una història que parla de l’amor en majúscules, de l’enamorament entre dues persones en tota la seva essència des de la visió de la protagonista: una nena que observa com els seus veïns s’agafen les mans quan van pel carrer, com es fan magarrufes d’enamorats…

Un relat que ens mostra la naturalitat amb què els infants observen el món.

També disponible en castellano i en galego.


El Nan i la nena que volia ser drac. Peix, Susana ; Sardà, Marc. Barcelona: Barcanova, 2020.

A la Martina i al Guillem els encanta jugar als contes. Primer de tot trien un conte, el llegeixen i, després, busquen dins del bagul una disfressa… i comencen a fer veure que són els protagonistes de les històries. Però, de tant en tant, no es posen d’acord…

Un dia que estaven enfadats perquè tots dos volien la mateixa peça de roba, l’àvia va pujar a les golfes amb un llibre entre les mans: La llegenda de Sant Jordi! -Jo seré el cavaller!-va dir el Guillem, mentre agafava una espasa de fusta-. I tu la princesa!-Per què he de ser jo la princesa? -va preguntar la Martina-. Vull ser el drac!

Aconseguiran posar-se d’acord per jujar al conte?


2019

Lectura i discapacitat: què, qui i com. Peix, Susana ; Almirall, Meritxell. Barcelona: Publiacions de l’Abadia de Montserrat, 2019. (Créixer coneixements, 9).
 
Una de les tasques dels prescriptors de literatura infantil és la d’unir esforços per garantir que tots els nens i nenes accedeixin a la lectura en igualtat de condicions, sobretot, a la lectura com a font de plaer. Però no tots els infants tenen les mateixes capacitats…
Sovint pensem en la inclusivitat com una utopia, com un ideal que costa molt d’aconseguir per manca de recursos materials, humans, econòmics… Volem trencar aquests tòpics i conscienciar del poder que tenim els professionals i les famílies per contribuir a la inclusivitat plena. La manera en com tractem les persones amb discapacitat pot marcar una gran diferència en el seu dia a dia i, de retruc, en la nostra societat. Els petits canvis els generem cadascú de nosaltres.
En aquest llibre, trobareu un manual per entendre QUÈ és la discapacitat, QUINES són les necessitats lectores dels infants amb discapacitat i COM podem normalitzar-la a través d’una panoràmica del sector editorial i dels recursos que existeixen.


 
Aaaara! Peix, Susana ; Martí, Romina. A Coruña: Bululú, 2019.
 
En Suit és un peixet com qualsevol altre: viu al fons de l’oceà i neda molt ràpid… però té un petit problema, és molt despistat.
 
Conte publicat en LLETRA DE PAL per als desxifradors del codi lector.
 
També disponible en castellano i en galego.


 
nan castellerEl Nan casteller. Peix, Susana ; Sardà, Marc. Barcelona: Barcanova, 2019.
 
Tothom se’n fa creus, de com els bessons Ona i Jan poden enfilar-se fins a llocs impensables. Mai no paren quiets! Cal ser tan valents com l’Ona i en Jan, tenir força, equilibri, empatia, decisió i saber treballar en equip per arribar tan amunt!
 
En les il·lustracions d’aquesta història s’hi amaga un personatge molt especial.
 
Fixeu-vos-hi bé i descobriu-lo!nan abraçades
 
El Nan i les abraçades perdudes. Peix, Susana ; Sardà, Marc. Barcelona: Barcanova, 2019.
 
Al Víctor li encanten les abraçades, pensa que són màgiques; en fa, a tota hora i a tothom! Fins que un dia, sense saber per què no en va poder fer….On són? La seva amiga Carla està disposada a trobar-les allà on hagin anat a parar.En les il·lustracions d’aquesta història s’hi amaga un personatge molt especial. Fixeu-vos-hi bé i descobriu-lo!

Un circ a l’escola. Peix, Susana ; Ramiro, Xavier (il). Barcelona: Salvatella, 2019. (Escola de les lletres).9788417091989

Un matí, en arribar a l’escola, les lletres van trobar una carpa muntada al pati i la senyora Ortografia, la directora, els va anunciar una gran sorpresa:

—Aquesta setmana la dedicarem al circ!

La Te quequeja. Peix, Susana ; Ramiro, Xavier (il). Barcelona: Salvatella, 2019. (Escola de les lletres)9788417091972-500x500-1.

Les alumnes de l’Escola de les lletres estaven molt contentes perquè A l’Abecedari, l’escola de les lletres, les alumnes aprenen a reconèixer els sons de la natura, i la senyoreta Fonètica n’és una gran experta!

Sap imitar el so que fan tots els animals!

Vacances! Peix, Susana ; Ramiro, Xavier (il). Barcelona: Salvatella, 2019. (Escola de les lletres)9788417091996-500x500-1.

—Avui farem retrats! —va anunciar el senyor Pinzell, tot content—. Treballareu

A la porta de l’escola, les esperava el bus per portar-les a casa. Les lletres estaven molt contentes.

—Per fi, vacances! —va exclamar la Essa mentre pujaven a l’autobús,

i tot seguit va preguntar—. On us agradaria anar de vacances?

Cercolets! Peix, Susana ; Serra, Sebastià (il). Vilanova i la Geltrú: El cep i la nansa, 2019 (Cercavila, 7).coberta-cercolets

Les vacances han començat i és temps de Festa Major! L’Ot vol ballar Cercolets, tal i com ho va fer el seu rebesavi, però no resultarà tan fàcil, ja que es toparà amb alguns impediments inesperats.

Aconseguirà sortir a la cercavila amb el Ball de Cercolets?


En tinc tres de cincEn tinc 3 de 5. Peix, Susana ; Zanni, Roger (il). Sant Feliu de Guíxols: Tramuntana, 2019.

Sempre que em pregunten:
—Quants germans tens?
Jo dic:
—En tinc tres de cinc!
I es queden amb una cara ben estranya, però això que dic és veritat…

Un conte sobre families enllaçades després d’una separació tractat amb una bona dosi d’humor…Porta’t bé! Peix, Susana ; julilustrador (il). Vilanova i la Geltrú: El cep i la nansa, 2019 (Caleta),coberta-portat-be

La frase “Porta’t bé” és una de les més repetides de les persones grans a les petites. Aquest advertiment es repeteix constantment i en vàries situacions: al metge, a l’escola, a casa dels avis,… Però, sabem del cert si el significat que té pels grans és igual al que té pels petits?

En aquest llibre veurem què significa “porta’t bé” per als més menuts.


Qui té la cua cargolada?Qui te la cua cargolada? Peix, Susana ; Gómez, Ana. Barcelona Combel, 2019 (Cavall. Arri, tatanet!).

Amb la intenció d’acompanyar els nens i nenes de 3 a 6 anys en les seves primeres lectures, els contes d’aquesta col·lecció els faran descobrir a poc a poc els mecanismes de la lectura per tal que, gràcies a la seva intuïció i coneixements previs, puguin seguir el fil de cada història.

Els nens i nenes són molt curiosos i tot fent preguntes potser esbrinaran qui hi ha al darrere d’aquest personatge tan misteriós… Els vols ajudar?


2018

La ICS i les matemàtiques. Peix, Susana ; Ramiro, Xavier (il). Barcelona: Salvatella, 2018. (Escola de les lletres)9788417091675-500x500-1.

A l’Abecedari, l’escola de les lletres, s’aprenen tots els misteris de les llengües i, per això, hi ha moltes assignatures.
A Matemàtiques, algunes lletres es barregen amb els números per resoldre els problemes que planteja el professor Numèric.
El primer dia de classe, la Ics va aprendre una bona lliçó..

Una excursió de por. Peix, Susana ; Ramiro, Xavier (il). Barcelona: Salvatella, 2018. (Escola de les lletres)9788417091682-500x500-1.

Les alumnes de l’Escola de les lletres estaven molt contentes perquè marxaven d’excursió i passarien la nit a la muntanya. Quina aventura! Quan es va fer fosc, es van asseure al voltant de la foguera a cantar i a escoltar contes quan, de sobte, van sentir un udol enmig de la foscor.

A, d’artista. Peix, Susana ; Ramiro, Xavier (il). Barcelona: Salvatella, 2018. (Escola de les lletres)9788417091699-500x500-1.

—Avui farem retrats! —va anunciar el senyor Pinzell, tot content—. Treballareu per parelles i us dibuixareu l’una a l’altra!

Totes les lletres es van col·locar de dues en dues i van començar a fer gargots.
—No em surt! —va exclamar la A, de sobte—. Jo no sé dibuixar!


Perill al bosc. Peix, Susana ; Canals, Mercè (il). Barcelona: Jollibre, 2018. (+6).

L’espurneta estava ben calentona dins d’aquella soca tan resseca per la calor estival, però sabia que hauria de trobar un altre lloc per viure, perquè el vent, la pluja i el fred eren els seus pitjors enemics i la tardor estava a punt d’arribar.
Cap al vespre, va sentir un soroll. Algú gratava l’escorça de l’alzina centenària.
L’Espurneta es va quedar molt quieta… Aleshores va sentir una veu:
—I tu, què hi fas, aquí? —va dir aquella veu.
L’Espurneta va mirar cap amunt i va veure un esquirol molt enfadat que la mirava desafiant.


Bastoners! Peix, Susana ; Serra, Sebastià (il).  Vilanova i la Geltŕu: El cep i la nansa edicions, 2018. (Cercavila, 6)coberta-bastoners

El Max i la Júlia passen la Festa Major del poble a la masia dels avis. Els encanta jugar per tota la casa i sentir els contes i les històries de l’avi, com la que un dia els va explicar que ell i l’àvia de joves havien fet de bastoners. Un matí, fent el tafaner, troben un bagul antic a les golfes i…


El Sol fa tard. Peix, Susana ; Llenas, Anna (il). Vilanova i la Geltŕu: El cep i la nansa edicions, 2018. (Mini) EN CARTRONET!

I si un dia el sol s’adormís? Aquella matinada estava tan cansat, que el Sol va pensar que no passaria res si es quedava dormint una estoneta més. Però… com superarà els entrebancs per arribar dalt del cel i il·luminar la Terra?


L’Ésser sense veu. Peix, Susana ; Zafra, Cristina (il). Barcelona: Barcanova, 2018. (Pluja de llibres +6).

A en Roc li encantaven els dies de pluja quan es reunia amb els seus amics per escoltar les històries que els explicava el seu avi. La que més li agradava, ja de ben petit, era la llegenda de l’Ésser sense veu.

Però les històries de l’avi es van acabar quan en Roc, amb sis anys, es va quedar sord… Aleshores no sabia que la sordesa el convertiria en un heroi.


Una festa de disfresses. Peix, Susana ; Ramiro, Xavier (il). Barcelona: Salvatella, 2018. (Escola de les lletres).9788417091378-500x500-1

Aquell matí, totes les alumnes de l’Abecedari, l’escola de les lletres, estaven emocionades. Farien una festa de disfresses!
La E aniria d’elefant i la U, de vaixell. L’única que no deia res era la lletra O…
—I tu, de què et disfressaràs? —li va preguntar la E.
—No m’agraden les festes de disfresses —va contestar la O molt seriosa.

La Zeta dormilega. Peix, Susana ; Ramiro, Xavier (il). Barcelona: Salvatella, 2018. (Escola de les lletres).

La Zeta és l’última lletra de l’abecedari i, per això, sempre va al final de la fila. A classe, seu al darrere de tot i, quan juguen, les seves companyes gairebé mai la trien.
—És que sempre t’adorms! —es queixen.

La lletra xinesa. Peix, Susana ; Ramiro, Xavier (il). Barcelona: Salvatella, 2018. (Escola de les lletres)9788417091392-500x500-1.

A l’escola de les lletres, de tant en tant, reben visites de països llunyans que els descobreixen nous alfabets i sons. Un matí, va entrar a la classe una lletra que no havien vist mai. Tenia els ulls allargats com dues clenxes i tota l’estona somreia.


2017

El Sol fa tard. Peix, Susana ; Llenas, Anna (il). Vilanova i la Geltŕu: El cep i la nansa edicions, 2017. (Tresors)

I si un dia el sol s’adormís? Aquella matinada estava tan cansat, que el Sol va pensar que no passaria res si es quedava dormint una estoneta més. Però… com superarà els entrebancs per arribar dalt del cel i il·luminar la Terra?


El problema de la Erra. Peix, Susana ; Ramiro, Xavier (il). Barcelona: Salvatella, 2017. (Escola de les lletres).

Un matí, la senyoreta Rima vigilava el pati de l’escola, quan va veure la Erra molt trista en un racó.

Les altres lletres de l’abecedari no volien jugar amb ella perquè deien que era massa sorollosa.
La Erra estava trista i molt preocupada. Les seves companyes no l’estimaven i ella sola no tenia cap significat… Aleshores, la senyoreta Rima va tenir una gran idea.

El punt de la Jota. Peix, Susana ; Ramiro, Xavier (il). Barcelona: Salvatella, 2017. (Escola de les lletres)9788417091309-500x500-1.

Un matí quan la Jota, la Ge i la Efa, saltaven d’una branca a l’altra a l’hora del pati, la Jota es va adonar que havia perdut el punt que porta sempre dalt del cap.

El van buscar entre les plantes, al sorral i dins la font. Van preguntar a totes les lletres que van veure. Però ningú no havia vist el punt de la Jota.

Havia desaparegut!

Germanes. Peix, Susana ; Ramiro, Xavier (il). Barcelona: Salvatella, 2017. (Escola de les lletres)9788417091293-500x500-2.

—Em toca a mi! —diu la Be.
—No! Que aquí soc jo que m’hi he de posar —replica la Ve.
—M’han dit a mi. No ho has sentit? Han dit Be.
—Doncs ja està —contesta la germana petita—. Be o Ve, quina diferència hi ha?
Les germanes Bes estan tot el dia a la grenya. L’Ema i l’Ena se les miren sense entendre com dues germanes es poden barallar tant…


T’agrada ballar? Peix, Susana; Julve, Òscar (il). Barcelona: Barcanova, 2017 (BDQ, 1).

Un grup de noies s’ajunten per participar en competicions de ball urbà. El seu somni és inscriure’s en l’European Best Dance Crew, la competició més important d’Europa, però, per poder-s’hi presentar, necessiten una cinquena integrant.

Sembla que algú s’ha proposat que no ho aconsegueixin! Qui és la persona que saboteja els cartells que han fet per al càsting? Aconseguiran formar el grup a temps per participar en la competició?

Llegeix les primeres planes clicant aquest enllaç

Dance World Cup. Peix, Susana; Julve, Òscar (il). Barcelona: Barcanova, 2017 (BDQ, 1).

Els cinc integrants del grup de ball BDQ s’enfronten a la prova de foc: la Dance World Cup, una competició on hauran de demostrar la seva vàlua… o rendir-se.

Trobar-se per assajar no és fàcil i, a més a més, sempre hi ha algú disposat a desbaratar els seus plans. Els BDQ arribaran a temps per a la súper cita de la competició?

Llegeix les primeres planes clicant aquest enllaç


Mulasses! Peix, Susana; Serra, Sebastià (il). Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2017. (Cercavila, 5).

La mulassa té un gran somni: sortir a la cercavila de la Festa Major! Però té un problema: no salta com els diables, no és alta com els gegants, no treu foc pels queixals com els dracs ni balla com els capgrossos…

Com aconseguirà, doncs, fer-se un lloc a la cercavila?

Una aventura per conèixer de prop el món de les mulasses i descobrir com són les millors balladroes del món!


La Clau. Peix, Susana; Serrat, Cristina (il). Sant Feliu de Guíxols: Tramuntana, 2017.

Un conte que va néixer de la curiositat quan un serraller del segle XXI em va explicar el seu ofici. Em va parlar amb tant d’entusiasme que va despertar la senyora imaginació que viu dins del meu cap i l’engranatge es va posar en marxa…Aconseguir que una clau obrís fins a vint panys diferents o que cada un dels panys tingués la seva pròpia clau. Crear un mecanisme infranqueable o una clau màgica, única… perfecta per a aquell pany…


Capgrossos! Peix, Susana; Serra, Sebastià (il). Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2017. (Cercavila, 4).04-capgrossos_coberta-e1519143582336

Aquest any els capgrossos no podran sortir a la cercavila de la Festa Major! Sembla ser que fan massa xivarri i rebombori, que fan tanta gresca que fins i tot els més menuts es perden quan els segueixen. El consell de la Festa Major els hi ha concedit tres dies per trobar la solució. Aconseguiran arreglar aquest guirigall i formar part de la cercavila?

Una aventura per conèixer de prop el món dels capgrossos de Festa Major i descobrir que són els més divertits de tots.


2016

116784_cub_labruixaieltio_nousesbojarrats_blLa bruixa i el tió Peix, Susana ; Julve, Òscar (il). Barcelona: Baula, 2016. (Nous i esbojarrats; 8)

Vet aquí una bruixa molt fredolica que, per no passar fred a l’hivern, va inventar un encanteri que convertia qualsevol objecte en fusta.

De vegades, però, els conjurs tenen conseqüències inesperades…

«Vet aquí una bruixa, vet aquí un tió, ja podeu preparar el bastó!»

DESCARREGA EL RETALLABLE DE LA BRUIXA PER FER EL TEU TIÓ


Bip+Pol+señores+estrellas.indd

Peix, Susana ; Cruz, Juan R. ; Moner, Guillem (il). Bip i Pol, els senyors de les estrelles. Sabadell: La pulga con gafas, 2016. ISBN: 9788494389696 (català) ;

Amb en Bip, el Senyor de les estrelles, en Pol podia ser el rei del món, viatjar fins a l’estrella polar o xerrar pels descosits amb el seu gat… Però també podia tancar-se a l’habitació i no sortir en tot el dia o pensar que tot ho feia del revés…
Un conte per entendre la malaltía des de la tendresa i des de la normalitat amb la que cal afrontar aquests tipus de trastorns mentals…

Fitxa del conte: Bip i Pol, els senyors de les estrelles


gegants_coberta-e1519143606841Gegants! Peix, Susana; Serra, Sebastià (il). Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2016. (Cercavila, 3).

Als gegants i gegantes els agrada molt anar a l’escola, allà aprenen tot el que cal saber per esdevenir uns bons representants de les seves viles tot i que de vegades és una mica complicat: els llibres son tan petits, que necessiten una lupa per poder llegir la lletra tan menuda, les cadires moltes vegades no suporten el seu pes, i és molt difícil utilitzar uns estris tan diminuts que se’ls escapen entre els dits, etc.

L’Helga, la protagonista, té un problema. És tan alta que quan comença a ballar perd l’equilibri. Com ho farà per sortir a la cercavila sense caure?


59e458b610En Dolcet: quadern d’activitats. Peix, Susana ; Mariño, David. Vilanova i la Geltrú: El cep i la nansa edicions, 2016.

Un quadern amb activitats entorn la figura i la història d’En Doclet, el caramel que volia anar a la Comparsa. Aquest caramel és el protagonista del conte infantil que porta el seu nom, que celebra els 10 anys del seu neixement amb la publicació d’aquest quadern.

Activitats de relacionar, descobrir, pintar, esbrinar,… un seguit de propostes per a petits per aprendre amb en Dolcet!

2015

unnamed-5

Un conte de festa major. Peix, Susana; Balada, Montserrat; Fort, Glòria (il). Vilanova i la Geltrú: Pabordes 2015 : Ajuntament de Vilanova i la Geltrú : El Cep i la Nansa, 2015.

En Tonet que vol escriure sobre la Festa Major i un dia mirant la seva font d’inspiració, la Lluna, decideix escriure un conte.
Però qui serà el protagonista? A la Festa Major hi ha molts personatges i moltes figures i balls que hi participen així que en Tonet decideix fer un càsting a casa seva per tal de escollir el protagonista de la seva història: els Diablesels Gegantsels Nansles Mulassesel Porró i la carpa Juanitaels Dracs i tots els balls de la cercavila i de la cercavila de l’Imaginari passen per casa seva i li expliquen les maravelles de la Festa Major, com la viuen, els vestits, qui els acompanya… i tots i casdascún d’ells creuen que seran els escollits.


b5c26648faDracs! Peix, Susana; Serra, Sebastià (il). Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2015. (Cercavila, 2).

Totes les bèsties allà reunides es miraven les unes a les altres emocionades. Com cada vespre, eren dins el cràter del volcà. Feia molts mesos que observaven com es covava aquell ou amb la calor de la lava. Per fi, i coincidint amb el solstici d’estiu, eclosionava. Però, què era aquella bestiola? No tenia escates ni urpes i les seves ales eren diminutes! 

-Sóc en Tro, i sóc un draaac! – va cridar de sobte. Un drac de festa major!

Una aventura per conèixer de prop el món dels dracs de la cercavila i descobrir el més gran dels seus secrets!


El xumet del Fanbaby. Peix, Susana; Vera, Luisa (il). Barcelona: VoxPrima, 2015.

En Tic i en Taqui eren uns talps bessons que vivien, com tots els talps, sota terra. No eren uns talps de bosc, ni de prat, ni de muntanya… Eren uns talps de cementiri que, com tots els talps, es passaven dia i nit excavant galeries i túnels subterranis.

2014

Aventura al camp de la bota. Peix, Susana; Laperla, Artur (il). Barcelona: Vox Prima, 2014.

La Carla es va despertar en sentir els cops. Era mitjanit i algú picava a la porta de la barraca amb insistència. Va sacsejar el seu germà que dormia profundament.

-Marc desperta! -li va dir.- Ha passat alguna cosa!

Els bessons van parar l’orella i van escoltar com un home amenaçava la seva mare de ser còmplice del pare.


Diables_Susana Peix_Sebastià SerraPeix Cruz, Susana; Serra, Sebastià (il). Diables! Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2014. (Cercavila, 1).

El protagonista, en Cueta, un diable molt petit, va sentir l’olor de sobre i la calor que feia abans d’obrir els ulls. De seguida va saber on era: allà on viuen tots els diables, dimonis i bèsties de foc! No sabia com hi havia arribat. Recordava que era festa major, que faltava molt poc per sortir a la seva primera cercavila i que tenia molta, molta por.

Una aventura per conèixer de prop el món dels diables de festa major i descobrir que els diables no fan por!


 
tempImageLEOlsG
Arzur, el rellotge del temps. Peix, Susana; Vera, Luisa (il). Barcelona: Vox Prima, 2014.
 
El cementiri era un lloc tranquil per a viure, potser massa tranquil i tot i en Filo, el zombi, ja estava fart de tanta quietud. Volia veure món i per això tenia l’esperança de trobar algun dia l’Arzur. Des de ben petit que havia escoltat moltes històries sobre aquell rellotge i corria el rumor que de tant en tant es deixava veure en un cementiri. L’Arzur no era un simple rellotge, era una màquina del temps que segons deien, et podia transportar a qualsevol lloc en un instant.


2013

– Peix Cruz, Susana; Sunyer, Jordi (il). Saltironets. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2013 (Ginjoler, 15).

coberta_SaltironetsLa Saltironets era una nena que somiava arribar fins a la Lluna per regalar-li els seus contes. Estava convençuda que si saltava prou amunt aconseguiria arribar-hi i per això sempre anava saltironejant a tot arreu. Un bon matí la Saltironets va saltar tan i tant alt que va tocar un núvol… Un núvol blanc i esponjós que la va empènyer més amunt encara…

Al dvd que inclou el conte hi trobaràs: la interpretació del conte en LSC i veus en off, les il·lustracions animades i a més, aprendràs el vocabulari del conte. La peculiaritat dels contes Ginjoler és que van destinats a infants tant oients com sords.


– Peix Cruz, Susana.En Dolcet, el caramel que volia anar a la comparsa (2a edició). Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2013. Dolcet2013(Mima, 2).

En Dolcet és un caramel que somia anar a la Comparsa. Aquesta és una festa del Carnaval de Vilanova i la Geltrú, on els caramels són els protagonistes. En Dolcet es posa molt trist quan descobreix que és diferent de la resta de caramels del seu món, el pot de caramels on viu. Però un dia canvia el seu futur quan un nen entra a comprar a la botiga de llaminadures.

Aquest conte, a més d’explicar des del punt de vista del caramel la festa de la Comparsa, afegeix diferents valors humans com la tolerància, l’amistat o la màgia i la il·lusió dels menuts de la família per Nadal.

2012

SPECIAL OLYMPICS PORTADES.inddPeribáñez, Blanca; Peix Cruz, Susana (il). 20 anys després torna, Special Olympics. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa edicions, 2012.

Vilanova i la Geltrú acull 20 anys després els Jocs Special Olymics. A través dels seus protagonistes coneixerem què scobertaXamaeón aquests Jocs tan especials…

2011

Peix Cruz, Susana; Romina Marti (il).Xamae. Barcelona: Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2011. (Premi Mercè Llimona, 2011).

Aquesta és la història d’una misteriosa protagonista que és empesa, sense rumb, pel vent. Un matí d’estiu estava embadalida admirant el paisatge quan, de sobte, una ràfega de vent de migjorn li va fer perdre l’equilibri…


Peix Cruz, Susana; Anna Llenas (il).El Sol fa tard. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2011 (Ginjoler, 11).

El_sol_fa_tard_PeixUn dia de bon matí el sol estava tan cansat que va decidir quedar-se a dormir una estoneta més… però! ai! Quan es va despertar el cel era tot fosc i negre!! Com ho faria per arribar dalt de tot?

Aquest conte pertany a la col·lecció Ginjoler de contes adaptats a la Llengua de Signes Catalana i inclou una adaptació a aquesta llengua i un dvd amb el conte signat i animació de les il·lustracions.

I la cançó Sol solet en llengua de signes!

2009

Balada Herra, Montse; Peix Cruz, Susana; Torres, Lorena (Il) . 7-ha-nascut-un-dracHa nascut un drac!. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2009. (Mima; 8).

Un dia d’estiu la Tulita va trobar un ou al carrer del Tigre, del barri de la Geltrú. Però era un ou molt especial.
– De què serà?
– Ràpid! El bagul de tres panys, el sac de borrissol i el llum verd, que la Tulita ha trobat un ou! Un ou de drac de festa major!- van exclamar amb emoció la Consol, la Maria i la Dolors.
Elles tres són les àvies més expertes en fer néixer dracs de festa major. Saben tot el que cal fer perquè surti bé.

Aquest conte ha guanyat el primer premi del concurs de contes infantils “Barrina que Barrinaràs”, convocat l’any 2009 per l’Associació d’Amics del Drac de la Geltrú, de Vilanova i la Geltrú. REPRESENTACIÓ TEATRAL

2008

el-secret-de-la-lluna_-coberta– Peix Cruz, Susana; Capdet Montesinos, Víctor; Torres, Lorena (il). 
El secret de la lluna. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2008 (Ginjoler, 3).

La Guisla i el Roc observen el cel hores i hores cada dia, les estrelles, els núvols i la seva gran amiga, la Lluna. Amb fantasia i imaginació intentaran esbrinar….. Què li passa a la Lluna?

Conte infantil adreçat a nens i nenes majors de 5 anys. Podreu gaudir d’un alt nivell literari amb una història més complexa i d’una major riquesa de vocabulari. L’acompanya un dvd, amb l’explicació del conte, vocabulari i la cançó «La lluna la pruna» amb Llengua de Signes Catalana.


– Balada Herrera, Montse; Peix Cruz, Susana. trobat+barret+balada+peix+circ
He trobat un barret. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2008 (Mima, 4).

El circ ja ha arribat al poble! I amb ell, moltes sorpreses i aventures, com la divertida història que viurà en Joan quan es trobi el misteriós barret del genial i inigualable MAG PITAG. Aquell barret és màgic! I si demana que surti alguna cosa interessant?…Potser un drac? No, massa perillós… i un bosc encantat? no, es podria perdre. ah! ja sé! Un munt de ratolins, sí, de ratolins de color verd!!


  • Balada Herra, Montse, Peix Cruz, Susana. Un càsting Bestial. Dins: Omple’t de festa [programa de la Festa Major]. Vilanova i la Geltrú: Pabordes 2008 i Nyls Leroy, 2008. p. 10-31.

2005

dolcet

Peix Cruz, Susana. En Dolcet, el caramel que volia anar a la comparsa. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2005. (Mima, 2).

En Dolcet és un caramel que somia anar a la Comparsa. Aquesta és una festa del Carnaval de Vilanova i la Geltrú, on els caramels són els protagonistes. En Dolcet es posa molt trist quan descobreix que és diferent de la resta de caramels del seu món, el pot de caramels on viu. Però un dia canvia el seu futur quan un nen entra a comprar a la botiga de llaminadures.

Aquest conte, a més d’explicar des del punt de vista del caramel la festa de la Comparsa, afegeix diferents valors humans com la tolerància, l’amistat o la màgia i la il·lusió dels menuts de la família per Nadal.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s