Hort

Dalt a la superfície i a sota al sòl de Kate Messner publicat per Corimbo, 2018.

Arriba en el huerto, hay un mundo de color verde… con sus hojas y brotes, sus verduras y sus frutas. Pero abajo en la tierra hay otro mundo muy vivo donde viven gusanos que hacen túneles, serpientes que van de caza, mofetas que construyen madrigueras y muchos otros animales.
Este exuberante libro te mostrará las maravillas y los seres vivos que se esconden entre los tallos, bajo la sombra de las hojas y en el interior de la tierra.

La perruqueria del senyor Carbassó d’Oriol Toro i il·lustracions de Ricard Aranda publicat pel Cep i la Nansa, 2017.

En un racó amagat de l’hort s’hi amaga un carabassó. Ell, sempre va de vint-i-un botons i porta el tupé més ben engominat de tot l’hort. Cada nit, treu de sota una fulla unes estisores, una pinta i un assecador i penja el cartell d’obert a la seva perruqueria que s’amaga rere una pedra. Però el senyor Carabassó es feia un fart de criticar els seus  clients quan no hi eren. Una manía que li va portar molts problemes.

Un conte molt divertit amb el que segur que passareu una bona estona llegint!

L’hort d’en Simó de Rocío Alejandro publicat per Kalandraka, 2017.
Premi Compostela 2017.
En Simó va plantar moltes pastanagues i algú li va suggerir que també plantés enciam, tomàquets, albergínies…
I l’hort va créixer tant, que es va omplir d’hortalisses i d’agricultors atrafegats. Fins que apareix un amic i li diu que a banda de pastanagues podria plantar enciam, després un altre li proposa plantar tomàquets i un altre alberginies…

De manera que el seu hort es veu envaït per un munt d’hortalisses diferents que gairebé no li deixen lloc per a les seves pastanagues…

El meu hort de Gerda Muller publicat per Animallibres, 2017.

La Sofia viu a la ciutat, però passa les vacances a casa els avis, al camp. Tenen un magnífic hort amb verdures. Per primer cop podrà plantar el que més li agradi i tenir-ne cura. Sembrar, plantar, recollir…, els avis li ensenyaran tot el que fa falta per ser una bona jardinera. Així, la Sofia descobrirà els misteris de les plantes i els secrets que s’amaguen sota terra.

Vols conèixer-los tu també?

L’hort del senyor Puig de Maria Mercè Roca i Cristina Fernàndez (il) publicat per Barcanova, 2017.

El senyor Puig ha anat al casament d’una neboda i ha deixat l’hort tot sol. Avui fa molta calor i les plantes tenen molta i molta set.
Només el Ros, el gat de casa, les podria salvar, però no té prou força per obrir la resclosa.

Amb l’ajut de la Lilí, una gallina molt velleta, de la Teca, una tortuga de l’’Albera, del cargol Bover i de la Cèlia, una petita musaranya salvarà l’hort més bonic del poble.

L’hort del punxó eriçó de Marc Clamens i Laurence Jammes publicat per Combel, 2017.

Us agradaria aprendre a cultivar una hortalissa? Acompanya en Punxó l’eriçó al seu hort i juga amb els mecanismes de solapes i llengüetes per aprendre pas a pas com una llavor es transforma en una pastanaga boníssima!

Un llibre per als més petitons de la casa amb pàgines de cartró, que ajuden a desenvolupar la psicomotricitat fina…

I per conèixer moltes coses sobre els horts i les hortalisses uns quants títols de llibres de coneixements:

Si descobreixes algun altre conte amb un hort o hortalisses com a protagonistes fes-m’ho saber! suspeix@gmail.com