Xais

I començarem amb un embarbussament… o millor amb dos! a veure si us atreviu a repetir-los…

El xai xop s’aixopluga
eixerrancat sota un xop,
que de tant xuclar la pluja
ha quedat com el xai xop!

I l’altre, aquest una mica més difícil…

Una ovella, serella, merella, llanuda, llanada cap i coronada tenia sis corderets serells, merells, llanuts, llanats, cap i coronats. Si la ovella no haguera sigut serella, merella, llanuda, llanada cap i coronada, els seus corderets no haurien sigut serells, merells, llanuts, llanats, cap i coronats.

Ara uns refranys amb el nostre protagonista:

PER NADAL CADA OVELLA AL SEU CORRAL
EL BOU A L’ESTIU, I EL XAI QUAN EL FRED ÉS VIU
EL PASTOR FENT CAGARADA… OVELLA ESCAQUEJADA!

El ramat de Margarita del Mazo i il·lustracions de Guridi, 2014.
Ser ovella és molt fàcil. Només cal seguir el que diu el manual: passejar, menjar, dor- mir… passejar, menjar, dormir… i ajudar a dormir. No fa falta pensar, n’hi ha prou amb fer el que fa la resta del ramat. Però què passa quan una ovella no segueix el manual? Que es torna… una ovella negra! I què cal per fer que l’ovella número 4 ajudi en Miquel a dormir?

L’ovelleta que volia venir a sopar de Steve Smalmann editat per Beascoa.

A casa del vell llop afamat per sopar sempre hi ha una miserable sopa de verdures!!! Però una nit, truquen a la porta de la petita cabana i es tracta ni més ni menys que d’un pobre xaiet que s’ha perdut. El llop llavors comença a planificar l’estofat suculent amb què s’omplirà l’estómac… Però la història no acabarà com el llop havia planejat. Un conte molt tendre i dolç amb un parell d’amics inseparables.

Cuando los borregos no pueden dormir/ When sheep cannot sleep. Satoshi Kitamura. Madrid: Anaya english, 2011.

Está oscureciendo y Wooly no puede dormir. Decide dar un paseo y descubre que, aunque muchos animales ya están dormidos, para otros es la hora de levantarse. Wooly entra en una casa y allí pinta dibujos, cena y se da un baño. Finalmente, se acuesta ¿Conseguirá dormirse ahora?

Un conte en castellà i anglès que inclou un cd amb l’àudio…

Resultado de imagen de L’ovella anastàsiaL’ovella anastàsia de Montse Ginesta editat per Tàndem.

En una masia no molt lluny d’aquí vivia l’Anastàsia en una masia amb d’altres ovelles arrodonidetes i calentones com un cotó suau i esponjós. Totes llevat de l’Anastàsia, que cada any esperava impacient que li creixés la llana com a les altres ovelles del ramat. Però passaven els dies i la llana no li creixia i per això estava molt trista. Però la seva pastora, la Ramona va trobar una bona solució per a aquest problema…

El pastor Raül: una història d’ovelles d’Eva Muggenthaler

publicat per Kalandraka.

El pastor Raül està tip de la vida en el camp i marxa a la ciutat, on vol viure com un senyor elegant. Però les seves ovelles que l’enyoren molt el busquen fins que el troben i omplen el seu pis amb els seus rinxols esponjosos i suaus… quin enrenou!

Bruno: la oveja sin suerte de Victor Sylvain editat per Océano.

En bruno es pensa que te molt mala sort… però en realitat en te molta! En aquest conte les imatges són molt importants, a través d’elles descobrireu que allò que el Bruno es pensa que és mala sort, en realitat és tot el contrari! Un llibre ple d’humor…

Ovejita dame lana d’Isabel Minhós Martin, de la col·lecció libros para soñar editat per Kalandraka.

Un conte que és com una cançó on tothom demana llana a l’ovelleta: per fer-se un gersei i estar ben calentet, un barret per resguardar el cap, una bufanda per cobrir el coll o uns guants per donar calor als dits… descobriu com acaba aquesta historia escrita en forma de poemes…

I si voleu saber mooooltes coses sobre el nostre protagonista i la llana, trobareu força informació a la Petita enciclopèdia de la granja editat per Cruïlla.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s