Gats i d’altres felins

MARRAMIAUUUUUUUU!!

MAI FACIS PESSIGOLLES AL TIGREMai facis pessigolles al tigre, signat per Pamela Butchart  i Marc Boutavant, està publicat per Libros del Zorro Rojo. 2016.

Què pot pssar si faig pessigolles al tigre? Quan ets una nena inquieta, curiosa, dinàmica, vital, o sigui, d’allò que els grans en diuen «hiperactiva», hi ha ordres impossibles de complir, per exemple: «Mai facis pessigolles a un tigre.» La protagonista d’aquesta divertida història comparteix la frescor de Salvatge, la rebel·lia de Madeline i la valentia de Malena Balena. Animals, humor i acció, en un conte sobre una nena remolí a qui no podrem deixar de seguir a través de la seqüència de les pàgines, fins a la sorpresa final.

Gatos blancos, gatos negros, d’Anna Cerasoli i Anna Laura Cantone publicat per Maeva, 2016.
Gatos blancos, gatos negros ens explica que hi ha un barri en algun lloc on només hi ha gats negres per desgràcia dels seus supersticiosos habitants, que viuen aterrats només de pensar en la possibilitat d’haver de sortir de casa. Tot canvia el dia que neix un gatet blanc…Dins de la col.lecció Aprende leyendo. Todos, ninguno, alguno, per tal que els menuts es familiaritzin amb els conceptes de quantitat, que a vegades pot resultar una mica confòs. Al final del liibre, trobareu una llista de consells pedagògics per als adults i propuestes d’activitats per seguir jugant amb lògica.

Aquest és en Pussy i No ho facis, Pussy! Aquest és en Pussyde Peyo publicat per Base, 2016.
En Pussy és un gatet que sempre se’n surt de les situacions més difícils, ja sigui amb els gossos del veïnat, les bèsties del zoo, de l’aquàrium… Només cal seguir-lo si no vols parar de riure! Peyo és conegut per ser l’autor de sèries clàssiques com Els Barrufets o Jan i Trencapins.

Max diu bona nit d’ Ed Vere publicat per Joventut, 2016.

En Max ja fa estona que hauria d’estar dormint. Està molt cansat. Abans d’anar a dormir només li cal dir bona nit a la Lluna… però on és la Lluna?

Potser la veurà si surt fora però la nit és fosca i silenciosa. S’enfila dalt d’un gos, dalt d’un arbre, dalt de les teulades, dalt dels edificis, dalt del turó però dalt del turó alt només xiula el vent . Trobarà la Lluna?

Roni, de Txabi Arnal i il·lustracions de Julio Antonio Blascopublicat per La guarida, 2015.

Roni, és un gat (el seu gat) rescatat d’una gossera una mica entremaliat tot i que el seu amo sempre diu que és molt mimós i cada dia li ho demostra. La historia es desenvolupa de manera seqüencial durant la setmana, convidant al lector a seguir amb la lectura.

El dilluns desfent el llit, el dimarts treu la pols de les làmpades… i així un dia rere l’altre fins arribar al diumenge. Set dies, set sorpreses!

Un exquisit àlbum il·lustrat per gaudir d’una divertida història. Un clar exemple del que anomenem àlbum il·lustrat on les il·lustracions tenen vida pròpia, i no només això, donen un missatge totalment contrari al que diu el text creant unes situacions carregades d’una gran dosi d’humor transformant el text en  ironia quan llegeixes les imatges. Es nota que autor i il·lustrador han treballat de la mà per aconseguir una fusió com la que desprèn el conte. Les il·lustracions combinen el traç a llapis i dibuix amb retocs digitals i inclou indicacions numèriques per ajudar a la lectura de la imatge (m’ha encantat!).

De tot això i molt més vam parlar a l’entrevista: Més content que un gínjol.

Ahhh i no cal que li doneu més voltes a quina és la botiga de la Sofia Ramos. A la entrevista ens ho explica!!

Més contes d’Humor

El gato de Matilda, àlbum il·lustrat creat per la sensibilitat d’Emily Gravett publicat per Picarona, 2015.

Matilda està convençuda que a ella i al seu gat els hi agraden les mateixes coses: jugar amb capdells de llana, anar en bicicleta, disfressar-se, els berenars, pujar als arbres, llegir contes abans d’anar a dormir…però sembla que el gat de la Matilda no gaudeix amb res de tot això, sinó just el contrari, sembla que fins i tot hi ha propostes que l’espanten. Com acabarà tot plegat?  L’autora utilitza la contraposició del discurs verbal i visual i a més, aquest contrast impregna les pàgines d’humor, introduint al lector en la ironia com a recurs expressiu. El text és ben senzill sota la fórmula de la repetició que manté expectant al lector i les il.lustracions a més a més de desdir constantment el text, narren tota una història paral.lela sobre Matilda i el seu gat en la que l’expressivitat de les cares i les gesticulacions es converteixen en un interessant recurs sobre la identificació d’emocions i l’alfabetització visual.

  • Si yo fuera un gato de Paloma Sánchez Ibarzábal i il·lustracions d’Anna Llenas publicat per OQO, 2012.

Moltes vegades en els contes ens trobem animals que actuen com a persones… però què passaria si fos al contrari? i si una persona actués com un animal? Si jo fora un gat ens proposa d’una manera divertida un intercanvi de rols perque la millor forma d’entendre a un altre és posar-se a la seva pell i potser si fóssim un gat no ens agradaria que ens posessin una llaçada sobre el cap, però ens encantaria que ens féssin pessigolles a la panxa!

  • A veces me gustaría ser Max de Rinhard Mich publicat per Lóguez, 2011.

A l’Alejandro moltes vegades li agradaria ser el seu gat Max: Quan s’ha de despertar per anar a l’escola, quan camina sota la pluja per anar a l’escola, quan ha de fer deures, quan ha de recollir l’habitació… En Max sempre fa el que vol… I sí, de vegades li agradaria ser en Max, excepte quan es fa de nit i a fora tot és fosc i negre, tant que li fa molta por… Aleshores vol ser l’Alejandro!

Per saber moltes coses de gats

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s