Mussols

 

mussoletL’ou del mussolet, de Debi Gliori, il•lustrat per Alison Brown. La mare del Mussolet ha posat un ou. Però el Mussolet diu que la mare no necessita cap altre bebè mussol, ja hi és ell. Potser és un bebè pingüí… o cocodril… o drac? Però cap d’aquestes possibilitats el convenç. Potser, al capdavall un bebè mussol seria el millor. Una història amable i reconfortant sobre l’arribada d’un germanet. Ideal per a qualsevol petit lector!

Xot_TresquersEn Xot, el protagonista d’aquesta col·lecció amb textos de Gemma Àgueda i il·lustracions d’Agustí Comotto publicada per Els llibres dels Tresquers, 2016.

Un mussol que arriba per acostar als més menuts als animalons més propers. Perquè un dels objectius dels autors d’aquesta col·lecció és presentar de manera senzilla a través d’uns textos que juguen amb la rima de les paraules (i en lletra de pal) els animals que ens podem trobar a la nit, al bosc o a la granja, perquè aquests son els tres títols amb que s’inicia aquesta col·lecció:

  • En Xot i els amics de la nit.
  • En Xot i els amics del bosc.
  • En Xot a la Granja

El mussol que volia ser un gall de Mick Manning i il·lustracions de Brita Granström publicat per Artimer, 2007.

En Mussol, una nit de tempesta, va a raure en un galliner. Allí, enmig de les gallines, és assetjat i ridiculitzat per no ser com el gall que les gallines voldrien que fos; fins que un dia, fart de la situació, es reivindica com el mussol que és i troba l’ocasió de demostrar del que és capaç i guanyar-se el respecte de les gallines.

  • Las lechucitas de Martin Waddell publicat per Alfaguara, 2003.

Tres lechucitas despiertan una noche y al no encontrar a su mamá se preocupan. Una tiene miedo de que no regrese, otra Sara segura de que lo hará. Al paso del tiempo, cada una hace sus preguntas y deja conocerá a las demás de sus sentimientos.

  • El mussol adaptació de Teresa Duran i il·lustracions d’Alessandra D’Este publicat per La Galera, 2001.

Uhu, uhu! Mira, mira. A la branca d’un bedoll hi festeja una parella de mussols. És de nit i l’hivern ja s’acaba. El mussol només obre els ulls quan és fosc. Els ulls del mussol són molt rodons. El mussol pentina amb el bec les plomes de la seva parella, que fira el cap gairebé en rodó…

ALTRES CONTES SOBRE OCELLS…

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s