TDAH

Aquí trobareu llibres adreçats a infants i també a pares i mares, mestres i educadors que necessitin un suport per a nens i nenes amb TDA, TDAH.

El Leo no és cap extraterrestre, un conte escrit a quatre mans amb David Gómez i il·lustrat per Carolina Luzón que mostra el Trastorn de l’Espectre Autista des del seu protagonista. Un nen que es diu Leo que viu a la Terra tot i que de vegades sembla que no hi sigui publicat per Editorial Libre Albedrío de la mà de Gema Sirvent, 2020.

Coberta del conte: un en abraçant una llibretaLeo és un nen amb TEA (trastorno de espectro de l’autisme), no sap expressar les seves emocions amb para u les, de manera que els seus pares es tan molt preocupada perquè no aconsegueixen comunicar-se amb ell. De vegades es comporta com un gorila que colpeja tot el que es posa al seu abast, al tres vegades com un tigre engabiat i en ocasions plora 1 mar. Però un dia Leo après a comunicar-se amb para u les, en cara que cap surt de la seva boca. Un preciós text poètic ple de sensibilitat i empatia. Les ilustraciones de Carolina luzón barrera de tècniques i collage mostrar una imatge poètica al mateix temps que realista per submergir-nos en l’univers metafòric de Leo.

También disponible en castellà: Leo no es un extraterrestre

 

Cubierta del cuento. Un niño abrazando una libreta

Resultat d'imatges de talpet terratremol

Talpet terratrèmol, d’Anna Llenas, publicat per Beascoa, 2017.

Quan en Talpet es lleva, s’acaba la calma! Amunt i avall, ho toca tot. Es distreu. Perd les coses. No para mai quiet. Li diuen: plom, hiperactiu, nerviós, pesat, impulsiu…. Els pares estan preocupats. Els mestres estan desesperats. I a sobre ha de presentar un treball de fi de curs…. Una història sobre la hiperactivitat i com aprendre a canalitzar aquesta energia lluminosa sense perjudicis i des de l’amor, per tal que els més menuts comencin a sentir-se bé amb ells mateixos.

Us recomano que llegiu l’entrada del blog que vaig fer a l’editorial La pulga con gafas, on us parlo de la col·lecció Chic & Trok. Uns contes que van més enllà de la lectura i que ajuden a nens i nenes amb déficit d’atenció i a les seves famílies a través del coach infantil de la Fada Chic i el Trol Trok.

La Mireia està molt enfadada, amb  text de Gemma Turmo i il.lustracions de Laura Mampel, publicat per La pulga con gafas, 2015.

A la Mireia, que avui s’ha aixecat de “mala lluna” tot li sembla malament i ho demostra amb la seva mare. El seu comportament no és l’adequat davant d’una mare que es preocupa per ella. Sort que la Fada Chic està al seu costat per ajudar-la a valorar i a reflexionar sobre els seus errors, ajudant-la a treballar el negativisme i el respecte. A través dels coaches d’aquesta col.lecció, la Fada Chic i el Trol Trok, es guia als infants cap a la reflexió i el raonament sobre les conseqüències dels seus actes d’una manera divertida i entretinguda.

Anem a la platja (CUBIERTA cas).inddLa Núria va a la platja de Rosanna Riu i il·lustracions de Laura Mampel, publicat per La pulga con gafas, 2015.

La Núria i la seva família han d’anar d’excursió a la platja. Ella es lleva molt avait i molt ansiosa per marxar i arribar. Però, si encara és de nit!
En aquest conte est treballen la impulsivitat i l’atenció. Ajudada pel Trok, la Núria reflexionarà i raonarà sonre les conseqüències dels seus actes d’una manera divertida i entretinguda.

A La classe dels petits artistes, amb text de Gemma Turmo i  il·lustracions de Laura Mampel, publicat per la Pulga con gafas, 2015.

Coneixerem a la Meritxell que tot i que és una bona nena, té un comportament impulsiu i per això, moltes vegades els seus actes tenen conseqüències negatives. La fada Chic està al seu costat per ajudar-la a valorar i a reflexionar sobre els seus errors.

La festa d’aniversari amb text de Gemma Turmo i il.lustracions de Laura cubierta-el-trol-trok-y-guilleMampel, publicat per La pulga con gafas, 2015.

En Guillem és un nen molt divertit. Però és així a casa, quan surt del seu entorn familiar es torna tímid i introvertit. Una simpàtica festa d’aniversari es pot convertit en un malson per a ell quan el seu millor amic no pot anar-hi. El trol Trok l’ajudarà a valorar i a reflexionar sobre els seus errors. La col.lecció Chic&Trok, a través dels coaches (la fada Chic i el trol Trok) té com a finalitat que els petits lectors s’identifiquin i aprenguin a raonar sobre les conseqüències dels seus actes d’una manera divertida i entetinguda.