Germans

 

Esperem un bebè de John Burningham i il·lustracions d’Helen Oxenbury publicat per Joventut, 2019.

Com es dirà el bebè? I què farà? I per a què necessitem un bebè?
Amb molta tendresa, subtilesa i humor, gràcies al talent de dos dels autors més icònics de la literatura infantil, aquesta història és ideal per a ser explicada a aquells nens que esperen al seu primer germanet.

El llibre està estructurat com una conversa entre un nen i la seva mare, que li explica que estan esperant un bebè. Al principi, el nen li fa les inevitables preguntes a la seva mare sobre el bebè: quan arribarà?, com es dirà?… Advertint la gelosia i temors del seu fill, la mare li exposa possibles professions o coses que podrien agradar-li al bebè: potser vol ser xef o li agradi pintar… La mamà espera que així el seu fill pugui simpatitzar amb la criatura que està per venir, i el petit no deixa d’imaginar-se el seu futur germanet vivint una infinitat d’aventures.

Gegantíssima de Bel Olid i Màriam Ben-Arab,  publicat perEstrella Polar, 2016.

Estem davant d’una història d’una nena que tindrà una germaneta petita, però abans de saber-ho, un malentès la fa creure que qui arribarà a casa serà… una geganteta! Un dolç relat que parla de fer-se gran i de la il·lusió de l’arribada d’un nou membre a la família. “Diuen que sóc petita i per això de vegades parllen de mi quan es pensen que no els sento. Però els espio i m’assabento de tot…”

L’arbre dels nadons, de Sophie Blackall, publicat per Kókinos, 2015.

D’una llavor, de l’arbre dels nadons, de l’hospital, d’un ou, els porta la cigonya… Diferents respostes per a la inevirable pregunta que, tard o d’hora, els infants faran als seus pares: D’on vénen els nadons? Amb text desenfadat i àgil, acompanyat de simpàtiques il.lustracions, els lectors tindran diversió i informació assegurada. Una informació que a vegades, resulta una mica difícil de transmetre als pares i en aquest àlbum il.lustrat trobaran al final una guia  amb les preguntes més freqüents i les seves respostes, per tal d’explicar amb la major claretat possible el misteri de la reproducció.

Tu i jo. El conte més bonic del món, amb text d’ Elisenda Roca i il.lustracions de Guridi publicat per Combel, 2015. Un àlbum il·lustrat que ens explica amb tendresa i humor els dubtes, els sentiments i l’emoció d’un nen quan arriba un bebè a casa. “Vull explicar-te un conte preciós. El que et diré, veuràs que és curiós. No és una faula. És de debó. Aquesta història va de tu i jo. El conte comença el dia que em van donar una alegria. Veia que la mare somreia i que el pare també ho feia. l que em volien explicar, no m’ho podia imaginar. I és que els pares, que m’estimen molt, diuen el millor regal del món!”. Per ajudar els nens i nenes a descobrir que tenir un germà pot ser molt divertit!

Esperant en Timoun. Geneviève Casterman. Barcelona: Flamboyant, 2011.

Timoun vol dir «nen» en crioll. Adoptar un nen és tota una aventura. Una llarga espera plena de somnis, d’esperances, de dubtes, de pors. I un bon dia arriba l’hora de marxar,
de conèixer-se…

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s