Noms

  • Em dic Carla de Joan de Déu Prats i il·lustracions de Susanna Martí editat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2012.

Publicacions de l’Abadia de Montserrat ha editat aquesta col·lecció que recull un munt de noms, Com et dius? Em dic…

Cada un dels llibres comença amb una petita història en format còmic i tot seguit l’origen i curiositats del nom, com es diu en altres llengües, variants més populars…

Sabies que la serp més petita del món fa 10 cm, no és verinosa, menja tèrmits i rep el nom de Carla? bé Leptotypholops Carlae, en honor a l’esposa del seu descobridor… Què el patró del vent és Sant Arnau? O que hi ha una sopa molt coneguda anomenada “Juliana”? i que Juliana és un nom derivat de Júlia i volia dir que pertanyia a la família Júlia?

Tot això i molt més a la col·lecció de còmics Com et dius? de Publicacions de l’Abadia de Montserrat. De moment hi ha editats Marc, Júlia, Àlex, Paula, Pau i Pol, Laia i Arnau…

  • Em dic Lila, basat en el personatge ideat per Eduard Estivill, Montse Domènech i Random House Mondadori ; il·lustracions: Purificación Hernández publicat per Beascoa, 2011.

La Lila ha de fer un treball per l’escola amb el seu nom, i està molt amoïnada. A escoltat els altres nens de la seva classe: el Nil te el nom d’un riu d’Egipte, i la Rita el mateix de la seva àvia… però perquè ella es diu Lila? Quan ho pregunta als pares no li han sabut explicar i per això ha decidit canviar-se el nom, a partir d’ara es dirà Rialletes!

I per saber moltes coses dels noms de nens i de nenes, podeu consultar aquests llibres:

  • El Llibre dels noms de nen : coneix tots els noms que pots triar per al teu fill recopilat per Pedro Gómez Carrizo publicat per La Magrana, 2001.

 

i de la mateixa editorial:

  • El llibre dels noms de nena.

També podeu consultar el:

  • El Gran llibre dels noms : el significat de tots els noms de noi i noia, la data onomàstica, el seu origen de Josep Maria Albaigès i Olivart publicat per Edicions 62, 2004.

3 comentarios en “Noms

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s