Cargols

  • El cargol Fredolic de Joan Pla i Cristina Durán publicat per Animallibres, 2013.cargol+fredolic+animallibres

Fredolic és un cargolet que sempre té fred i passa mil aventures per trobar l’escalforeta del sol: a dalt de tot d’un arbre, a la torre d’un castell, a la sortida del sol… No t’ho pots ni imaginar!

Joan Pla iCristina Durándonen vida a un cargol intrèpid que conquerirà els petits lectors. Un conte en lletra lligada ideal per als desxifradors del codi lector!
  • Banyeta va, banyeta ve de Pere Pons i Clar i Isabel Ferrer Riu. Barcelona: Cruïlla, 2011.

El cargolet està tip d’arrossegar-se per terra. El que vol és volar, igual que les papallones, les marietes o els escarbats. Un dia mentre mira embadalit un estol de gralles veu una que es separa del grup i s’acosta a ell. La gralla no s’hi veu bé i ha perdut les seves companyes de viatge.

Aleshores en cargolet s’ofereix a acompanyar-la fins a l’estol, se li enfila al capdamunt i comencen a volar… Així comença un viatge ple de peripècies i perills que portarà al cargolet molt lluny de casa seva…

Si un cargolet et demana on és casa seva, no dubtis en donar-li un cop de mà!

Conte infantil, adreçat a infants a partir de 3 anys. El text va acompanyat de la traducció a llengua de signes catalana. Al DVD, una intèrpret explica el conte amb signes, amb les il·lustracions, vocabulari i la cançó «Cargol treu banya

  • La casa més gran del món. Leo Lionni. Barcelona: Hipòtesi, 2008.

Un cargolet molt inquiet un dia va dir al seu pare que de de gran volia tenir la casa més gran del món. Quina vegenada! Li va contestar el seu pare, que era el cargol més savi de tots… aleshores el pare cargol li va explicar la història d’un altre cargolet que com ell un dia va desitjar tenir la casa més gran del món… Us imagineu un cargol amb una casa tan gran que no li permeti passejar pel jardí i les fulles més fresques?

  • Com sempre, un de clàssic… El cargol i l’herba de poniol una rondalla catalana.

El cargolet vol anar a veure el forat per on surt el sol i de tant caminar li agafa un mal de panxa molt fort, així que decideix buscar una herbeta de poniol per fer-se una sopa. Però aquella herba que ha trobat està massa arrelada al terra i no hi ha manera d’arrencar-la… poc a poc apareixeran diferents animalons que el voldran ajudar… un escarbat, un esquirol… molts… penseu que ho aconseguiran? Llegiu el conte i descobriu com acaba aquesta història!!

Altres contes que us vull recomanar amb cargols:

Llibres joc, per jugar per als més peques: ¿Un caracol? On haureu de descobrir qui s’amaga al darrera de cada imatge. Però tingueu en compte que no tot és el que sembla.

O el contes de la col•lecció ditets titolat: Cargol treu banya amb el que podreu cantar la cançó a l’hora que jugueu amb el conte posant els ditets als forats.

I per als que ja sabeu llegir:

Un cargol fabufantàstic d’Eulàlia Canal editat per Barcanova. El Cargol protagonista d’aquesta aventura viu al camp amb les seves amigues, la Vaca, l’Oca i la Cabra. La Vaca és amorosa i es preocupa per tothom. L’Oca i la Cabra són una mica esbojarrades, fan molt de xivarri i es fiquen pertot arreu i el cargol de vegades es troba una mica sol així que haurà de fer nous amics… si voleu esbrinar com ho aconsegueix ja sabeu el què heu de fer…

I acabem les recomanacions amb un llibre en castellà:

Don caracol detective de José Francisco Viso, editat per Bruño. Un cargol molt savi que amb l’ajuda del seu ajudant la “lobriz Eustaquio” han d’esbrinar qui està robant el menjar dels animals del bosc, un llibre de misteri i humor que us farà passar una bona estona.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s