Ser pares i mares

Obro una nova secció: Racó de pares i mares, al blog amb llibres adreçats a pares i mares (avis, àvies, mestres…) per a ajudar en aquesta tasca tan difícil. Llibres i recursos per resoldre dubtes, conflictes o simplement per llegir i prendre nota de allò que pensem que ens pot interessar per a tirar endavant amb la canalla…

4106aj44myL._SX341_BO1,204,203,200_L’educació de l’empatia és possible: intel·ligència emocional per a un món millor d’Anna Carpena publicat per l’editorial Eumo, 2015.

L’empatia, el sentiment que hi ha en l’origen del comportament altruista, té una base biològica, sobre la qual podem aprendre a incidir per tal de desenvolupar aquesta capacitat, ens diu Anna Carpena, especialista en gestió de les emocions.

Per fer créixer l’empatia dels infants cal fer-ho des de l’empatia, tant a casa com a l’escola o en qualsevol àmbit educatiu. I el procés comença amb la construcció d’un entorn capaç de donar resposta a les necessitats de la infància.

Què és l’empatia i com s’educa. D’això ens parla l’autora, combinant l’aproximació interdisciplinària al tema amb les orientacions pràctiques, en aquest llibre destinat a les famílies, als educadors d’infants dels zero als dotze anys i a tothom qui cregui que l’educació emocional ens fa millors com a persones i com a societat.

Anna Carpena, mestra especialista en Educació Especial i socioemocional, és membre del comitè científic i assessor del Congrés Internacional d’Educació Emocional. A banda de mestra, és mare i àvia. Ha estat formadora de professorat, ha impartit diversos postgraus universitaris i ha assessorat equips docents. Actualment està jubilada i es dedica a fer conferències, assessoraments i a escriure.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s