La cabra que no es estaba: neix Fun readers

Fa un parell de setmanes vaig rebre un mail amb una gran noticia. Neixia una nova editorial!  Fun Readers. I no només això, era una editorial infantil i juvenil que es defineix així:

«Somos un sello editorial joven dirigido al público infantil. Creemos en la diversión como la mejor forma de acercar la literatura a los más pequeños. Por eso, buscamos textos originales y creamos una edición muy cuidada de aquellos libros que nos habría gustado leer cuando éramos pequeños»

978-84-944412-0-2-1-732x1024La meva emoció encara va augmentar més quan vaig veure que l’autor del seu primer llibre era Pablo Albo, un gran «domador de paraules» que vaig descobrir fa un temps a través dels seus còmics terrorífics de Thule, sempre amb aquest punt d’humor que el caracteritzen. A banda de seguir-lo per les xarxes (on sempre em despierta un somriure amb les seves entrades), el vaig entrevistar al programa de ràdio Més content que un gínjol que dirigeixo. Parlar de Pablo amb el Pablo et fa descobrir a un gran contador d’històries i un excepcional fomentador de la lectura.

Amb una presentació que comença així i amb un autor com Pablo Albo com a capità del seu primer vaixell, l’única cosa que set pot passar pel cap és: Tinc ganes de llegir!!

I us he de dir que la lectura ha complert  i superat totes les meves espectatives: La cabra que no estaba és el títol d’aquest primer llibre amb il·lustracions d’en Raul Nieto Guridi, conegut com a Guridi.

Comença un nou dia a la granja amb un gran badall del sol que desperta al gall. El cant del gall desperta una a una, a les cinc gallines que formen dalt d’un pal. L’escataineig de les gallines desperta al porc i el burro en escoltar-lo també es desperta just en el moment que disset ratolins surten del cau seguits d’un divuité que sempre va endarrerit (provocant grans moments).

ratones_Guridi

Aixi, poc a poc tots els animals es despierten, quan de sobte, senten un crit esfereidor: És de la cabra… però: On és la cabra??

A partir d’aquest punt els animals comencen a divagar amb què li deu haver passat a la cabra a través de narracions de cada un dels protagonistes i les seves aventures o situacions viscudes en les que intenten trobar explicacions d’aquest misteri: La no desaparició del burro, la oportunitat perduda del porc, arriba la gata, la aventura de les gallines… Les narracions flueixen una rere l’altra fins arribar a un fantàstic desenllaç que dona explicació als crits de la cabra (ja que després del primer en segueixen alguns més).

Feia temps que no reia tant amb un llibre. Una lectura amena i divertida amb molts diàlegs, carregats de grans dosis d’humor, que la fan molt lleugera.

Pablo Albo fa referència a alguns clàssics com ara Platero i jo de Juan Ramón Jiménez , Els músics de Bremen dels germans Grim i un darrer que no esmentaré per no fer cap spoiler ja que és justament el desenllaç del gran misteri que envolta la narració.

Marcapáginas-resizeLa cabra que no estaba m’ha recordat i aprofito l’entrada per també recomanar-la, una novela on les protagonistes tambés són animals (en aquest cas ovelles) que investiguen un misteri (l’assassinat del seu pastor): Las ovejas de Glenkill de Leonie Swann publicat per Salamandra fa uns anys.
Una altra novel·la amb protagonistes animals, aquesta sense el toc d’humor de les dues anteriors, és (ho he de confessar, el meu llibre preferit i de capçalera i per això no em puc estar de recomanar-lo) La colina de Watership de Richard Adams, aquesta amb uns conills com a protagonistes i una història que molt bé es podria extrapolar a situacions viscudes al món actual.

La cabra que no estaba, és un llibre amb el que passaran una bona estona grans i petits, amb unes il·lustracions senzilles a una sola tinta de traç gruixut, que acompanyen el text sense anar més enllà d’aquesta tasca però complimentant-la en justa mesura.

A més aquest llibre arriba amb contingut extra! Un punt de llibre biodegradable amb llavors de rosella per poder-lo plantar directament i tenir un record molt original…

Si he aconseguit picar la vostra curiositat no dubteu en clicar el següent enllaç on podeu llegir el primer capítol.

Bona lectura! I benvinguts al Vadellibres Fun Readers!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s