El teléfono de las ardillas de Kazue Takahashi

teléfono+ardillas+takahashiA la 28ena reunió dels esquirols tenen un tema de discusió molt interessant: han descobert un instrument molt útil, el telèfon, que els permet comunicar-se amb amics a grans distàncies. I és clar, de seguida comencen a instal·lar-los per tot el bosc. Necessiten arbres ben alts i llargs fils telefònics que aconsegueixen amb lianes que recorren tot el bosc de punta a punta i dins de cada casa un aparell d’argila, un telèfon…

Una nit de lluna plena el petit esquirol decideix utilitzar aquell nou invent per parlar amb la seva àvia que viu a l’altra banda del bosc i intrigat intenta descobrir com funciona aquell nou aparell.

El teléfono de las ardillas explica de manera divertida perquè de tant en tant veiem esquirols recorrent els fils telefònics com experts funambulistes. Ens narra l’aventura d’un petit esquirol fins que pot parlar amb la seva àvia i de de la llarga conversa que mantenen. No amb el telèfon, sinó «sobre» el telèfon… Un fantàstic invent!

Una història ingeniosa sobre un aparell tan qüotidià per a nosaltres que ha evolucionat tant. I és que quan ens va instal·lar el telèfon a les nostres cases també es podien veure els fils que anàven de pal a pal recorrent pobles i ciutats per poder comunicar-nos.

Amb el temps aquests fils es van soterrar (potser ara són els talps o les formigues les que haurien de recórrer aquests fils). Ara i amb tots els avenços tecnològics i des de fa uns quants anys disposem de mil i un sistema de comunicacions i de  telèfons sense fils amb els que ja no truquem a les cases, sinó que truquem a les persones. Els intents de localitzar el teu amic o amiga per quedar resten en l’oblit, aquelles converses llargues amb tan poca intimitat que han donat lloc a converses extranyament teclejades a l’ordinador o al telèfon via xat o missatge.

És per això que aquesta història m’ha semblat tan tendre. Perquè m’ha fet pensar en com ha evolucionat la comunicació entre els humans, humanitzant uns petits esquirols que l’autora, seguint el seu estil, ens mostra amb unes dolces i simpàtiques il·lustracions pintades amb aqüarel·les de tons suaus.

Més llibres amb els ESQUIROLS com a protagonistes…

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s