Los viajes de Gustavo

viajes+gustavo+lozano+rovira+destino Darrerament no paren de creuar-se davant meu contes amb aquell toc de màgia que tant m’agrada… Los viajes de Gustavo és un d’aquests contes. En vam parlar a l’entrevista que vaig fer al seu il·lustrador, Francesc Rovira, des del programa de ràdio que condueixo a Canal Blau FMMés content que un gínjol.

Amb Los viajes de Gustavo, Pilar Lozano i Francesc Rovira van guanyar el XXXII Premi Destino Infantil Apel·les mestres:  Un conte amb el que pots aconseguir quedar atrapat i descobrir el plaer per la lectura.

Entre tots els regals que reb el Gustavo pel seu aniversari hi ha un paquet extrany… De seguida li van agradar els colors del paper que l’envolcallava, el va tocar i tenia un tacte suau, el va olorar i es va enrecordar de les fulles seques del parc i el va escoltar: semblava aPilar+lozano+Francesc+roviradormit. Aleshores va començar a imaginar quin podia ser el seu contingut: un paraigües pels dies de pluja, un barret per quan sortís el sol, una escala per pujar molt alt, una caixa de bombons, un patinet, un cotxe, un tren… La seva és desbordant.

No us desvetllaré res del contingut del seu regal perquè vull que us el mireu, però només us diré que amb ell, el Gustavo va viatjar al país dels monstres i els dracs, al fons del mar o fins i tot va pujar fins a la Lluna.

Pilar Lozano, la seva autora ha sabut transmetre amb el seu text una cosa que és difícil per a un autor. Mantenir un toc d’intriga que et fa venir ganes de seguir llegint, assaborint les paraules i gaudint de la lectura. Un text escrit amb frases curtes i entenedores que conviden a una lectur compartida. El Francesc Rovira ha combinat pàgines amb molts blancs al principi del text quan el nen va investigant i imaginant què pot ser allò que te entre les mans, per passar a pàgines carregades de color en la part més fantasiosa del text, amb il·lustracions a doble pàgina, seguint amb el seu estil inconfundible de dibuix enmarcat en línia negre de tons suaus.

Una bona lectura per viatjar amb la imaginació aquest estiu!

2 comentarios en “Los viajes de Gustavo

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s