Esquirols

Aquesta setmana, els esquirols són els protagonistes al Més content que un gínjol… Aquí teniu unes quantes recomanacions:

  • No és fàcil petit esquirol. Elisa Ramón i Rosa Osuna. Pontevedra: Kalandraka, 2003.

El protagonista d’aquest conte és un petit esquirol que se sent molt trist per la mort de la seva mare. Està trist perquè la troba a faltar i pensa que no la tornarà a veure mai més. El seu pare li fa entendre que la seva mare sempre estarà amb ell i que mai l’abandonarà.

  • El Secret de l’esquirol de Josefina Iglesias. Barcelona : Cadí, 2004.

En Pol és un nen molt eixerit que viu en una casa prop del bosc. Pel bosc hi campa un esquirol maldestre, peró de molt bon cor, i una gallina lloca que vol tenir pollets. El nen i l’esquirol sumaran d’amagat els seus esforços perquè la gallina faci realitat el seu somni. Però no tot será bufar i fer ampolles: les emocions, els ensurts i les sorpreses estan garantits.

  • L’Esquirol poruc de Mélanie Watt. Barcelona : Castellnou, 2010.

MAI no abandono el meu roure, perquè l’exterior és molt perillós. Puc ensopegar amb  gèrmens, heura verinosa i taurons. Si es presenta qualsevol perill, estic preparat. Tinc  sabó bactericida, una tireta i un paracaigudes. Però, tal com explico en el llibre, les coses canvien quan un intrús ferotge m’obliga a abandonar l’arbre. Sobreviuré a aquesta prova? Suportaré una experiència que em pot canviar la vida? Descobriré com sóc realment? PER ESBRINAR-HO, LLEGEIX LES MEVES «GLANS» AVENTURES…

Amb el mateix protagonista també podeu llegir L’esquirol poruc fa un amic, una altra aventura d’aquest petit rosegador insegur, neuròtic i encantador que arriba del Canadà.

  • L’Any de l’Esquirol de Teresa Duran. Barcelona : Barcanova, 2005.

Ha arribat la tardor, el bosc és ple de fulles que cauen dels arbres i l’Esquirol ha de començar a pensar a alimentar-se i proveir d’aliments el rebost per poder passar un hivern tranquil al seu cau. Tanmateix, el bosc és ple d’humans que l’impedeixen menjar de gust i l’alerten del possible perill: nens, boletaires, llenyataires, caçadors, carboners, motoristes, etc. Però l’Esquirol és espavilat i no és deixa pas atrapar per ningú. I, un cop el rebost ben proveït, li comença a agafar una son…! Tanca els ulls i somia que és un cavall que corre més de pressa que el vent; una tortuga que s’amaga dins la closca; una truita que neda i neda; una aranya filadora;
un faisà capaç de volar més amunt que els núvols, o bé un nen per poder anar d’excursió…
Finalment, el Sol comença a enviar els primers raigs de Sol dins el niu de l’Esquirol. L’hivern ha passat i arriba la primavera!

  • Cartes de l’esquirol, de la formiga, de l’elefant, de l’ós… Toon Tellegen. Barcelona: Destino, 2001.

Una divertida història de cartes que van i venen i on els animals són els protagonistes…

  • L’Aniversari de l’esquirol de Ton Tellegen. Barcelona : Cruïlla, 2004.

S’acosta l’aniversari de l’esquirol i com que vol celebrar-ho amb tots els seus amics, envia invitacions a tots els animals. Però… què seria d’una festa sense pastís d’aniversari? Res, és clar, així que l’esquirol comença a fer pastissos per a tots els gustos fins que… arriba el dia de la festa! Hi hauran pensat? Li faran algun regal?

I per saber moltes coses dels esquirols:

  • El Petit esquirol de Mireille Fronty. Barcelona : Combel, 2008
  • L’Esquirol : quin pillet! de Stéphanie Ledu-Frattin. Barcelona : Cruïlla, 2005.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s