Eriçó

  • Em desperto quan es fa fosc
  • Menjo insectes, cucs de terra i fruïts silvestres
  • No veig gaire bé, però l’olfacte i l’oïda són molt sensibles
  • Dormo tot l’hivern fins a la primavera
  • Si m’espanto em transformo en una bola, i vigila no t’acostis gaire que et punxaràs!!

Qui sóc?? Doncs sí… sóc l’eriçó!!!

Voleu conèixer alguns contes interessants on l’eriçó és el protagonista? doncs aquí van…

L’eriçó de Gustavo Roldan publicat per Thule.

El petit eriçó està famèlic, però l’únic que troba per menjar queda fora del seu abast, a dalt de tot d’una estranya palmera troba el que semblen uns saborosos fruits vermells així que decideix demanar ajuda, però sembla que els animals no tenen gaires ganes d’ajudar-lo: L’ocell i la girafa comencen a menjar-sel’s abans de marxar. Fins que arriba un elefant disposat a col·laborar… I és que els elefants són molt llestos i saben comptar a l’hora que salten!

El senyor sol i la senyora eriçó de Pep Molist publicat per L’Albi,

El senyor sol és gran i la senyora ericó és petita. Ell es desperta en el cel blau, i ella en seu mar blau. El sol s’emmiralla en el mar i la senyora eriçó s’emmiralla al cel. Penseu que algun dia es podran conèixer? Dons llegiu aquest llibre i ho esbrinareu…

Història d’un eriçó de Asun Balzola publicat per l’Associació de mestres Rosa Sensat.

Quan es desperta del seu son hivernal, l’eriçó surt del cau i busca amics.
Però ni el conill, ni l’esquirol, ni els ànecs, ni el ratolí de camp,
no en volen saber res, d’ell.

El erizo de mar de Iela Mari publicat per Anaya.

Un viatge des de la imaginació a través de la forma d’un eriçó… que era un porc espí, que era el cap d’un nen, que era un nap, que era una taronja…Un camí que comparteix el secret dels jocs d’infant

Los tres erizos de Javier Sáez Castán publicat per Ekaré.

Tres eriçons busquen menjar per passar l’hivern, entren dins un hort on troben unes pomes. Els camperols molt enfadats pel robatori decideixen capturar-los, però com que ha començat l’hivern no els troben per lloc i hauran d’esperar-se que arribi la primavera… Aquesta història donarà una volta de 180 raus i els lladregots acabaran convertits en uns herois… voleu saber perquè? Doncs llegiu aquest conte…

Pincho de Ragnhild Scamell publicat per Zendrera Zariquiey.

En Pinxo és un eriçó que acaba de fer el seu cau just a temps per a  l’hivern, però de sobte cau una poma d’un arbre i es queda atrapada a les punxes de la seva esquena. No hi ha manera de treure-la d’allà i per culpa de la poma ara no pot entrar al seu cau… ¿com passarà l’hivern?

I si voleu aprendre molta informació sobre el nostre protagonista podeu llegir un reportatge titulat l’Eriçó, visitant nocturn a la revista Reporter Doc número 114, on trobareu informació d’aquest petit animaló.

I en els llibres:

L’eriçó el coixinet d’agulles publicat per Cruïlla de la col·lecció Minizoo que ja hem recomanat moltes vegades al Més content que un gínjol o pels més petits de la casa de la col·lecció descobrim també de Cruïlla un llibre titulat l’Eriçó

Bona lectura!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s