Va de números…

Us dic que quatre fan sis, i sis són tres, és provat, i a fe que això és veritat com dos i dos són sis.

Qui sóc?

Fixeu-vos que diu que quatre fan sis i es que aquesta paraula té sis lletres. Sis són tres (la s, la i i la s, tres lletres) i dos i dos són sis sumeu les lletres i veureu com sumen sis…  i ara unes endevinalles. A veure si esbrineu de quins números parla:

  • Quin és el número que si n’hi treus la meitat val zero?
  • Un número solitari que sempre està plantat com un soldat.
  • Quina cosa és aquella que mirada del dret i mirada del revés sempre un número és?

I per acabar…

  • Em vols endevinar? Mira la teva mà i comença a comptar…

Unes recomanacions…

Voleu descobrir un enigma matemàtic? Doncs llegiu el conte: L’ogre, el llop, la nena i el pastís de Philippe Corentin publicat per Corimbo.

Un ogre que ha tingut molt bon dia retorna al seu castell amb un llop, una nena i un deliciós pastís. A l’arribar al riu sorgeix el problema: la seva barqueta és molt petita i sols hi caben dos passatgers… si vol arribar al seu castell amb tot el seu botí haurà de rumiar bé com traspassar el riu perquè la nena no es mengi el pastís, el llop no es mengi la nena… ¿Com ho farà?

La guerra de los números de Juan Darién publicat per OQO.

En el món dels números ha esclatat la guerra. El número ú, tip de que ningú no li fes cas, accepta el regal del malvat rei menys qui li proporciona els plànols per a la construcció d’una arma que serà el terror per a la resta de números, el signe menys.

Els exèrcits de números ú, seguint les ordres del rei menys, ataquen amb les seves armes a la resta de números convertint-los en els seus esclaus. Però la força d’algun dels números farà que trenquin les seves cadenes però, aconseguiran frenar la revolució?

Números pares, impares e idiotas de Juan José Millàs publicat per SM.

En el regne dels numeros senars s’ha infiltrat un numero parell. El zero cansat de no ser res s’escapa del sistema métric decimal. Un matemàtic pervers gaudeix utilitzant la resta per anul·lar les seves víctimes numèriques fins a convertir-los en números negatius…

I per acabar un bonic conte per aprendre les hores a través dels números: Mentre es refreda el pastís de Claudia Rueda publicat per Serres.

És nit de festa i els pollets aniran tard a dormir. La mare gallina ha fet un pastís deliciós. Mentre es refreda, la mare gallina i els seus pollets preparen la festa… i al llegir-lo us submergireu en el món dels números.

BONA LECTURA!!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s