Les meves publicacions

NOVETATS/NOVEDADES 2016!!

Bip+Pol+señores+estrellas.inddPeix, Susana ; Cruz, Juan R. ; Moner, Guillem (il). Bip i Pol, els senyors de les estrelles. Sabadell: La pulga con gafas, 2016. ISBN: 9788494389696 (català) ;

Amb en Bip, el Senyor de les estrelles, en Pol podia ser el rei del món, viatjar fins a l’estrella polar o xerrar pels descosits amb el seu gat… Però també podia tancar-se a l’habitació i no sortir en tot el dia o pensar que tot ho feia del revés…
Un conte per entendre la malaltía des de la tendresa i des de la normalitat amb la que cal afrontar aquests tipus de trastorns mentals…

Fitxa del conte: Bip i Pol, els senyors de les estrelles

bip_y_polPeix, Susana ; Cruz, Juan R. ; Moner, Guillem (il). Bip y Pol, señores de las estrellas. Sabadell: La pulga con gafas, 2016. ISBN: 9788494623608 (castellano).

Con Bip, el Señor de las estrellas, Pol podía ser el rey del mundo, viajar hasta la estrella polar o hablar
por los codos con su gato…
Pero también podía encerrarse en su habitación y no salir en todo el día, o pensar que todo lo hacía del revés…
Un cuento para entender la enfermedad desde la ternura y desde la normalidad con la que se debe afrontar este tipo de trastornos mentales…

Ficha del cuento: Bip y Pol, señores de las estrellas

La bruixa i el tió Peix, Susana ; Julve, Òscar (il). Barcelona: Baula, 2016. (Nous i esbojarrats; 8)

Vet aquí una bruixa molt fredolica que, per no passar fred a l’hivern, va inventar un encanteri que convertia qualsevol objecte en fusta.

De vegades, però, els conjurs tenen conseqüències inesperades…

“Vet aquí una bruixa, vet aquí un tió, ja podeu preparar el bastó!”

DESCARREGA EL RETALLABLE DE LA BRUIXA PER FER EL TEU TIÓ

¡Ya vooooy! / Xa voooou! Peix, Susana; Martí, Romina (il). A Coruña: BululúPresentació1, 2016. (Carantoña).

Suit es un pececillo un poco despistado y ello le causa muchos problemas. Cada día alguien se enfada con él pues le piden alguna cosa y el contesta ¡Ya vooooy! pero luego se entretiene, y se le olvida. El lunes su mamá se enfada con él, el martes es la señora ostra, el miércoles su vecino…

¡Suerte que su amiga Nora le hace un gran regalo!

Gegants! Peix, Susana; Serra, Sebastià (il). Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2016. (Cercavila, 3).

Als gegants i gegantes els agrada molt anar a l’escola, allà aprenen tot el que cal saber per esdevenir uns bons representants de les seves viles tot i que de vegades és una mica complicat: els llibres son tan petits, que necessiten una lupa per poder llegir la lletra tan menuda, les cadires moltes vegades no suporten el seu pes, i és molt difícil utilitzar uns estris tan diminuts que se’ls escapen entre els dits, etc.

L’Helga, la protagonista, té un problema. És tan alta que quan comença a ballar perd l’equilibri. Com ho farà per sortir a la cercavila sense caure?

CATALÀ

CONTES

La bruixa i el tió Peix, Susana ; Julve, Òscar (il). Barcelona: Baula, 2016. (Nous i esbojarrats; 8)

Vet aquí una bruixa molt fredolica que, per no passar fred a l’hivern, va inventar un encanteri que convertia qualsevol objecte en fusta.

De vegades, però, els conjurs tenen conseqüències inesperades…

“Vet aquí una bruixa, vet aquí un tió, ja podeu preparar el bastó!”

Gegants! Peix, Susana; Serra, Sebastià (il). Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2016. (Cercavila, 3).

Als gegants i gegantes els agrada molt anar a l’escola, allà aprenen tot el que cal saber per esdevenir uns bons representants de les seves viles tot i que de vegades és una mica complicat: els llibres son tan petits, que necessiten una lupa per poder llegir la lletra tan menuda, les cadires moltes vegades no suporten el seu pes, i és molt difícil utilitzar uns estris tan diminuts que se’ls escapen entre els dits, etc.

L’Helga, la protagonista, té un problema. És tan alta que quan comença a ballar perd l’equilibri. Com ho farà per sortir a la cercavila sense caure?

59e458b610En Dolcet: quadern d’activitats. Peix, Susana ; Mariño, David. Vilanova i la Geltrú: El cep i la nansa edicions, 2016.

Un quadern amb activitats entorn la figura i la història d’En Doclet, el caramel que volia anar a la Comparsa. Aquest caramel és el protagonista del conte infantil que porta el seu nom, que celebra els 10 anys del seu neixement amb la publicació d’aquest quadern.

Activitats de relacionar, descobrir, pintar, esbrinar,… un seguit de propostes per a petits per aprendre amb en Dolcet!

unnamed-5

Un conte de festa major. Peix, Susana; Balada, Montserrat; Fort, Glòria (il). Vilanova i la Geltrú: Pabordes 2015 : Ajuntament de Vilanova i la Geltrú : El Cep i la Nansa, 2015.

En Tonet que vol escriure sobre la Festa Major i un dia mirant la seva font d’inspiració, la Lluna, decideix escriure un conte.
Però qui serà el protagonista? A la Festa Major hi ha molts personatges i moltes figures i balls que hi participen així que en Tonet decideix fer un càsting a casa seva per tal de escollir el protagonista de la seva història: els Diablesels Gegantsels Nansles Mulassesel Porró i la carpa Juanitaels Dracs i tots els balls de la cercavila i de la cercavila de l’Imaginari passen per casa seva i li expliquen les maravelles de la Festa Major, com la viuen, els vestits, qui els acompanya… i tots i casdascún d’ells creuen que seran els escollits.

b5c26648faDracs! Peix, Susana; Serra, Sebastià (il). Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2015. (Cercavila, 2).

Totes les bèsties allà reunides es miraven les unes a les altres emocionades. Com cada vespre, eren dins el cràter del volcà. Feia molts mesos que observaven com es covava aquell ou amb la calor de la lava. Per fi, i coincidint amb el solstici d’estiu, eclosionava. Però, què era aquella bestiola? No tenia escates ni urpes i les seves ales eren diminutes! 

-Sóc en Tro, i sóc un draaac! – va cridar de sobte. Un drac de festa major!

Una aventura per conèixer de prop el món dels dracs de la cercavila i descobrir el més gran dels seus secrets!

Cub EL XUMET DEL FANBABY

El xumet del Fanbaby. Peix, Susana; Vera, Luisa (il). Barcelona: VoxPrima, 2015.

En Tic i en Taqui eren uns talps bessons que vivien, com tots els talps, sota terra. No eren uns talps de bosc, ni de prat, ni de muntanya… Eren uns talps de cementiri que, com tots els talps, es passaven dia i nit excavant galeries i túnels subterranis.

Aventura al camp de la bota. Peix, Susana; Laperla, Artur (il). Barcelona: Vox Prima, 2014.Aventura al Camp de la Bota

La Carla es va despertar en sentir els cops. Era mitjanit i algú picava a la porta de la barraca amb insistència. Va sacsejar el seu germà que dormia profundament.

-Marc desperta! -li va dir.- Ha passat alguna cosa!

Els bessons van parar l’orella i van escoltar com un home amenaçava la seva mare de ser còmplice del pare.

Diables_Susana Peix_Sebastià SerraPeix Cruz, Susana; Serra, Sebastià (il). Diables! Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2014. (Cercavila, 1).

El protagonista, en Cueta, un diable molt petit, va sentir l’olor de sobre i la calor que feia abans d’obrir els ulls. De seguida va saber on era: allà on viuen tots els diables, dimonis i bèsties de foc! No sabia com hi havia arribat. Recordava que era festa major, que faltava molt poc per sortir a la seva primera cercavila i que tenia molta, molta por.

Una aventura per conèixer de prop el món dels diables de festa major i descobrir que els diables no fan por!
Arzur, el rellotge del tempsArzur, el rellotge del temps. Peix, Susana; Vera, Luisa (il). Barcelona: Vox Prima, 2014.
El cementiri era un lloc tranquil per a viure, potser massa tranquil i tot i en Filo, el zombi, ja estava fart de tanta quietud. Volia veure món i per això tenia l’esperança de trobar algun dia l’Arzur. Des de ben petit que havia escoltat moltes històries sobre aquell rellotge i corria el rumor que de tant en tant es deixava veure en un cementiri. L’Arzur no era un simple rellotge, era una màquina del temps que segons deien, et podia transportar a qualsevol lloc en un instant.

– Peix Cruz, Susana; Sunyer, Jordi (il). Saltironets. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2013 (Ginjoler, 15).

coberta_SaltironetsLa Saltironets era una nena que somiava arribar fins a la Lluna per regalar-li els seus contes. Estava convençuda que si saltava prou amunt aconseguiria arribar-hi i per això sempre anava saltironejant a tot arreu. Un bon matí la Saltironets va saltar tan i tant alt que va tocar un núvol… Un núvol blanc i esponjós que la va empènyer més amunt encara…

Al dvd que inclou el conte hi trobaràs: la interpretació del conte en LSC i veus en off, les il·lustracions animades i a més, aprendràs el vocabulari del conte. La peculiaritat dels contes Ginjoler és que van destinats a infants tant oients com sords.

 • Peix Cruz, Susana.
  En Dolcet, el caramel que volia anar a la comparsa (2a edició). Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2013. Dolcet2013(Mima, 2).

En Dolcet és un caramel que somia anar a la Comparsa. Aquesta és una festa del Carnaval de Vilanova i la Geltrú, on els caramels són els protagonistes. En Dolcet es posa molt trist quan descobreix que és diferent de la resta de caramels del seu món, el pot de caramels on viu. Però un dia canvia el seu futur quan un nen entra a comprar a la botiga de llaminadures.

Aquest conte, a més d’explicar des del punt de vista del caramel la festa de la Comparsa, afegeix diferents valors humans com la tolerància, l’amistat o la màgia i la il·lusió dels menuts de la família per Nadal.

SPECIAL OLYMPICS PORTADES.inddPeribáñez, Blanca; Peix Cruz, Susana (il). 20 anys després torna, Special Olympics. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa edicions, 2012.

Vilanova i la Geltrú acull 20 anys després els Jocs Special Olymics. A través dels seus protagonistes coneixerem què són aquests Jocs tan especials…

cobertaXamaePeix Cruz, Susana; Romina Marti (il).Xamae. Barcelona: Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2011. (Premi Mercè Llimona, 2011).

Aquesta és la història d’una misteriosa protagonista que és empesa, sense rumb, pel vent. Un matí d’estiu estava embadalida admirant el paisatge quan, de sobte, una ràfega de vent de migjorn li va fer perdre l’equilibri…

Peix Cruz, Susana; Anna Llenas (il).El Sol fa tard. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2011 (Ginjoler, 11).

El_sol_fa_tard_PeixUn dia de bon matí el sol estava tan cansat que va decidir quedar-se a dormir una estoneta més… però! ai! Quan es va despertar el cel era tot fosc i negre!! Com ho faria per arribar dalt de tot?

Aquest conte pertany a la col·lecció Ginjoler de contes adaptats a la Llengua de Signes Catalana i inclou una adaptació a aquesta llengua i un dvd amb el conte signat i animació de les il·lustracions.

I la cançó Sol solet en llengua de signes!

Balada Herra, Montse; Peix Cruz, Susana; Torres, Lorena (Il) . 7-ha-nascut-un-dracHa nascut un drac!. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2009. (Mima; 8).

Un dia d’estiu la Tulita va trobar un ou al carrer del Tigre, del barri de la Geltrú. Però era un ou molt especial.
– De què serà?
– Ràpid! El bagul de tres panys, el sac de borrissol i el llum verd, que la Tulita ha trobat un ou! Un ou de drac de festa major!- van exclamar amb emoció la Consol, la Maria i la Dolors.
Elles tres són les àvies més expertes en fer néixer dracs de festa major. Saben tot el que cal fer perquè surti bé.

Aquest conte ha guanyat el primer premi del concurs de contes infantils “Barrina que Barrinaràs”, convocat l’any 2009 per l’Associació d’Amics del Drac de la Geltrú, de Vilanova i la Geltrú. REPRESENTACIÓ TEATRAL

el-secret-de-la-lluna_-coberta– Peix Cruz, Susana; Capdet Montesinos, Víctor; Torres, Lorena (il). Ç
El secret de la lluna. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2008 (Ginjoler, 3).

La Guisla i el Roc observen el cel hores i hores cada dia, les estrelles, els núvols i la seva gran amiga, la Lluna. Amb fantasia i imaginació intentaran esbrinar….. Què li passa a la Lluna?

Conte infantil adreçat a nens i nenes majors de 5 anys. Podreu gaudir d’un alt nivell literari amb una història més complexa i d’una major riquesa de vocabulari. L’acompanya un dvd, amb l’explicació del conte, vocabulari i la cançó “La lluna la pruna” amb Llengua de Signes Catalana.

– Balada Herrera, Montse; Peix Cruz, Susana. trobat+barret+balada+peix+circ
He trobat un barret. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2008 (Mima, 4).

El circ ja ha arribat al poble! I amb ell, moltes sorpreses i aventures, com la divertida història que viurà en Joan quan es trobi el misteriós barret del genial i inigualable MAG PITAG. Aquell barret és màgic! I si demana que surti alguna cosa interessant?…Potser un drac? No, massa perillós… i un bosc encantat? no, es podria perdre. ah! ja sé! Un munt de ratolins, sí, de ratolins de color verd!!

 • Balada Herra, Montse, Peix Cruz, Susana. Un càsting Bestial. Dins: Omple’t de festa [programa de la Festa Major]. Vilanova i la Geltrú: Pabordes 2008 i Nyls Leroy, 2008. p. 10-31.

dolcet

En Dolcet és un caramel que somia anar a la Comparsa. Aquesta és una festa del Carnaval de Vilanova i la Geltrú, on els caramels són els protagonistes. En Dolcet es posa molt trist quan descobreix que és diferent de la resta de caramels del seu món, el pot de caramels on viu. Però un dia canvia el seu futur quan un nen entra a comprar a la botiga de llaminadures.

Aquest conte, a més d’explicar des del punt de vista del caramel la festa de la Comparsa, afegeix diferents valors humans com la tolerància, l’amistat o la màgia i la il·lusió dels menuts de la família per Nadal.

ARTICLES:

 • CARBONELL PUJOL, MARGARIDA; PEIX CRUZ, SUSANA. Deu anys de formació i d’animació lectora: Biblioteques públiques i escolars de Vilanova i la Geltrú. Dins: Guix, Elements d’Acció Educadora. Desembre 2009. num 360. p.57-62.


CASTELLANO

NOVELAS

 • Peix Cruz, Susana. Oniris. Vilanova i la Geltrú: Carambuco ediciones, 2012 (Carambuco Narrativas, 1).

na chica que todas las noches abandona su cuerpo al dormir… 
Un joven que se interna cada vez más en el peligroso mundo de los viajes astrales… 
Sus vidas se cruzarán por un misterioso secreto… 

Bertha es una estudiante de psicología que no pasa por un buen momento. Desde hace algún tiempo, cuando duerme, siente cómo algo en su interior tira de ella para trasladarla a un mundo paralelo. Por si fuera poco, su madre acaba de tener un accidente de coche, y Bertha descubre en uno de sus viajes que alguien la está buscando.
Víctor es un joven geólogo que vive en Johannesburgo, donde descubrirá los viajes astrales. La desaparición del padre de Julia, su instructora de bikram, desencadenará una ola de acontecimientos para los que tendrán que buscar una explicación.
Dos historias paralelas con varios nexos de unión que el lector irá descubriendo a lo largo de la lectura. La autora juega con lo que sabe cada uno de los personajes y lo que sabe el propio lector, logrando mantener la intriga y el misterio hasta el último instante…
¿Te imaginas poder viajar allá donde te lleve la mente? ¿Volar con solo imaginarlo? ¿Trasladarte a la velocidad del pensamiento? ¿Poder entrar en una nueva dimensión?
La respuesta está en una enigmática palabra: ONIRIS

CUENTOS

Bip i Pol (cover castellano).inddPeix, Susana ; Cruz, Juan R. ; Moner, Guillem (il). Bip y Pol, señores de las estrellas. Sabadell: la pulga con gafas, 2016.
ISBN: 9788494623608 (castellano).

Con Bip, el Señor de las estrellas, Pol podía ser el rey del mundo, viajar hasta la estrella polar o hablar por los codos con su gato… Pero también podía encerrarse en su habitación y no salir en todo el día, o pensar que todo lo hacía del revés…

Un cuento para entender el trastorno bipolar desde los ojos de un niño escrito a cuatro manos por Susana Peix, especialista en literatura infantil y Juan R. Cruz, afectado por este trastorno.

¡Ya vooooy! / Xa voooou! PYa voy+susana peixeix, Susana; Martí, Romina (il). A Coruña: Bululú, 2016. (Carantoña).

Suit es un pececillo un poco despistado y ello le causa muchos problemas. Cada día alguien se enfada con él pues le piden alguna cosa y el contesta ¡Ya vooooy! pero luego se entretiene, y se le olvida. El lunes su mamá se enfada con él, el martes es la señora ostra, el miércoles su vecino… ¡Suerte que su amiga Nora le hace un gran regalo!

09_Saltarina-500x500

 

Peix Cruz, Susana: Sunyer, Jordi (il). Saltarina. Vilanova i la Geltrú: Carambuco ediciones, 2013 (Carambuco, 6).
Saltarina era una niña que deseaba llegar hasta la Luna para contarle un cuento cada noche antes de ir a dormir. Un día, saltó tanto, que tocó una nube, y saltando de nube a nube, consiguió llegar a la casa de la señora Luna…

SPECIAL OLYMPICS PORTADES.inddPeribáñez, Blanca; Peix Susana (il). 20 años después vuelve Special Olympics. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa edicions, 2012.

 

 

secreto+luna+susana+peix
Peix Cruz, Susana; Capdet Montesinos, Víctor; Torres, Lorena (il). El secreto de la luna. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2010 (Carambuco cuentos, 2).

Guiomar y Martín observan el cielo horas y ho
ras, las estrellas, las nubes y su gran amiga, la Luna. Con fantasía y mucha imaginación intentarán descubrir… ¿qué le pasa a la Luna?

Algo le pasa a la luna y Guiomar y Martín descubrirán este misterio…
sol+tarde+susana+peixPeix Cruz, Susana; anna Llenas (il). El Sol llega tarde. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2011 (Carmbuco, 5).

¿Y si un día el Sol se durmiera?

Esta historia narra la aventura del Sol que un buen día se va a dormir y deja a la Tierra a oscuras. ¿Cómo conseguirá volver a iluminar el planeta Tierra? El sol trabajará duro para conseguir subir al cielo y resolver esta situación.


GALLEGO

Xa vou+susana peixXa voooou! Peix, Susana; Martí, Romina (il). A Coruña: Bululú, 2016. (Carantoña).

Suit es un pececillo un poco despistado y ello le causa muchos problemas. Cada día alguien se enfada con él pues le piden alguna cosa y el contesta ¡Ya vooooy! pero luego se entretiene, y se le olvida. El lunes su mamá se enfada con él, el martes es la señora ostra, el miércoles su vecino… ¡Suerte que su amiga Nora le hace un gran regalo!

Tambien disponible en castellano.

 


ARTÍCULOS:

– Peix Cruz, Susana. Lengua de signos, discapacidad y bibliotecas. En Biblogtecarios. [página web]. Publicada el 18 de octubre de 2016. http://www.biblogtecarios.es/susanapeix/lengua-de-signos-biblioteca/
Resumen:
Los niños y niñas sordos, con alguna discapacidad mental, problemas de aprendizaje o retrasos en el lenguaje utilizan la lengua de signos para comunicarse y los cuentos infantiles ordinarios, precisan ser adaptados para atender y cubrir sus necesidades lectoras y de aprendizaje.

La lectura, es uno de los canales habituales de acceso a la cultura y al conocimiento necesario para tener oportunidades de futuro. Y la lengua, es el vehículo esencial para la comunicación y para la adquisición de ese conocimiento.


– Peix Cruz, Susana. Lectura Fácil, discapacidad y bibliotecas. En Biblogtecarios. [página web]. Publicada el 13 de septiembre de 2016. http://www.biblogtecarios.es/susanapeix/lectura-facil-discapacidad/

Resumen:
La comprensión lectora, es la capacidad que tenemos las personas de entender un texto. La Lectura Fácil es una tipología de adaptación textual que permite su lectura y comprensión a personas con discapacidad.
La lectura es un proceso complicado que se inicia descifrando el código del lenguaje. Pasa por la identificación de las letras, las palabras, las frases y su significado, la comprensión de cada una de ellas y del texto en conjunto. Es un proceso de interacción entre el pensamiento y el lenguaje.


– Peix Cruz, Susana. Lenguaje pictográfico, discapacidad y bibliotecas. En Biblogtecarios. [página web]. Publicada el 13 de septiembre de 2016. http://www.biblogtecarios.es/susanapeix/lenguaje-pictografico-discapacidad/

Resumen:
El lenguaje pictográfico, ha sido utilizado por el ser  humano desde la Edad de Piedra y, a lo largo de la historia, por diferentes civilizaciones para comunicarse y transmitir conocimiento. Este tipo de lenguaje se considera una de las primeras manifestaciones de la expresión gráfica. Algunos ejemplos son la escritura cuneiforme utilizada por los sumerios, el IV milenio a. C., o los jeroglíficos, utilizados por antiguas civilizaciones como la egipcia, hihita o maya.
En España hay muy pocas editoriales que publiquen cuentos adaptados a estos sistemas de comunicación. En muchas ocasiones son las mismas asociaciones o escuelas las que generan materiales. Actualmente se pueden encontrar en el mercado los siguientes títulos publicados…


– Peix Cruz, Susana. Diversidad funcional y literatura infantil. En Biblogtecarios. [página web]. Publicada el 27 de junio de 2016. http://www.biblogtecarios.es/susanapeix/diversidad-funcional-y-lij/
Resumen:
La discapacidad o diversidad funcional, respecto al fomento lector y el acceso a la literatura infantil, se pone en evidencia cuando se pretende que todos los niños y niñas accedan en las mismas condiciones a la lectura. ¿Se puede trabajar la diversidad funcional desde la literatura infantil?


– Peix Cruz, Susana. Bibliotecas públicas accesibles e inclusivas. En Biblogtecarios. [página web]. Publicada el 28 de julio de 2015. http://www.biblogtecarios.es/firmasinvitadas/bibliotecas-publicas-accesible-e-inclusivas
Resumen:

Discapacidad es un término complejo que abarca diferentes limitaciones físicas, psíquicas o sensoriales, cada una de ellas con sus características, graduaciones y necesidades. Según la Organización Mundial de la Salud, es un “fenómeno complejo que refleja una interacción entre las características del organismo humano y las características…


– Peix Cruz, Susana. Carambuco: cuentos y actividades en lengua de signos. En Boletín 107 Asociación Andaluza de bibliotecarios [recurso electrónico]. Publicado en junio de 2015.
Descarga el artículo aquí
Resumen:
Los cuentos son una de las herramientas básicas en el desarrollo de la inteligencia,la imaginación, así como de las habilidades sociales y lingüísticas en las edades más tempranas.
Niños y niñas sordos, con alguna discapacidad mental, problemas de aprendizaje o retrasos en el lenguaje utilizan la lengua de signos para comunicarse y los cuentos infantiles ordinarios, precisan ser adaptados para atender y cubrir sus necesidades lectoras y de aprendizaje.
La colección Carambuco cumple los requisitos a la vez que colabora normalizando una lengua oficial desde 2007  y es la única de sus características en el mercado editorial actual.


– Peix Cruz, Susana. Bibliotecas inclusivas, bibliotecas para todos. En Boletín 107 Asociación Andaluza de bibliotecarios [recurso electrónico]. Publicado en junio de 2015.
Descarga el artículo aquí
Resumen:
Las bibliotecas públicas, según marcan las leyes, directrices y normativas, deberían estar exentas de barreras arquitectónicas, humanas y materiales. Unas barrerasque persisten en nuestros equipamientos y que impiden que colectivos de personascon discapacidad utilicen sus servicios y fondos bibliográficos con normalidad, y enlas mismas condiciones que el resto de ciudadanos.
Un análisis de los fondos documentales infantiles de las bibliotecas de Málaga y de Andalucía evidencia la escasa presencia de materiales adaptados que cubran susnecesidades lectoras y de acceso a la cultura.
Finaliza con unas pautas para conseguir que las bibliotecas públicas sean espacios accesibles e inclusivos.


– Carbonell Pujol, Margarida; Mestres Orriols, Francesca; Peix Cruz, Susana. La Biblioteca Pública: Actividades y cuentos adaptados a la lengua de signos. Dins: IV Congreso Nacional de Bibliotecas Públicas. [Madrid]: Ministerio de Educación, Cultura y Deporte. Subdirección General de Información y Publicaciones, Secretaria General Tècnica, 2008. pàg. 301-113.

PREMIS LITERARIS

 • 1r premi en el concurs XIV Mercè Llimona organitzat per la Regidoría de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb el conte Xamae. cobertaXamae
  Conte publicat per
   Edicions de l’Abadia de Montserrat.

Peix Cruz, Susana; Romina Marti (il).Xamae. Barcelona: Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2011. (Premi Mercè Llimona, 2011).

Aquesta és la història d’una misteriosa protagonista que és empesa, sense rumb, pel vent. Un matí d’estiu estava embadalida admirant el paisatge quan, de sobte, una ràfega de vent de migjorn li va fer perdre l’equilibri…

 • 1r finalista en el concurs de contes sobre bipolaritat organitzat per l‘Associació de Bipolars de Catalunya amb el conte En Bip i el Pol, els Reis de les estrelles.
  Conte publicat
  per La pulga con gafas (novembre 2016).

Bip+Pol+señores+estrellas.inddPeix, Susana ; Cruz, Juan R. ; Moner, Guillem (il). Bip i Pol, els senyors de les estrelles. Sabadell: La pulga con gafas, 2016. ISBN: 9788494389696 (català) ;

Amb en Bip, el Senyor de les estrelles, en Pol podia ser el rei del món, viatjar fins a l’estrella polar o xerrar pels descosits amb el seu gat… Però també podia tancar-se a l’habitació i no sortir en tot el dia o pensar que tot ho feia del revés…
Un conte per entendre la malaltía des de la tendresa i des de la normalitat amb la que cal afrontar aquests tipus de trastorns mentals…

Fitxa del conte: Bip i Pol, els senyors de les estrelles

bip_y_polPeix, Susana ; Cruz, Juan R. ; Moner, Guillem (il). Bip y Pol, señores de las estrellas. Sabadell: La pulga con gafas, 2016. ISBN: 9788494623608 (castellano).

Con Bip, el Señor de las estrellas, Pol podía ser el rey del mundo, viajar hasta la estrella polar o hablar
por los codos con su gato…
Pero también podía encerrarse en su habitación y no salir en todo el día, o pensar que todo lo hacía del revés…
Un cuento para entender la enfermedad desde la ternura y desde la normalidad con la que se debe afrontar este tipo de trastornos mentales…

 • 1r premi en el concurs de contes Barrina que barrinaràs organitzat pels Amics del Drac de la Geltrú amb el conte Ha nascut un drac.

Conte publicat per, El Cep i la Nansa (novembre de 2009).

Balada Herra, Montse; Peix Cruz, Susana; Torres, Lorena (Il) . 7-ha-nascut-un-dracHa nascut un drac!. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2009. (Mima; 8).

Un dia d’estiu la Tulita va trobar un ou al carrer del Tigre, del barri de la Geltrú. Però era un ou molt especial.
– De què serà?
– Ràpid! El bagul de tres panys, el sac de borrissol i el llum verd, que la Tulita ha trobat un ou! Un ou de drac de festa major!- van exclamar amb emoció la Consol, la Maria i la Dolors.
Elles tres són les àvies més expertes en fer néixer dracs de festa major. Saben tot el que cal fer perquè surti bé.

 • 2n premi en el concurs de Relats curts i monòlegs de terror organitzat per la Regidoria de promoció cultural de l’Ajuntament de Cubelles amb el conte L’ésser sense veu, conte no publicat (novembre de 2009).

ALTRES:

 • Responsable de l’adaptació a la Llengua de Signes Catalana i a la Llengua de Singes Espanyola dels llibres de les col·leccions Ginjoler i Carambuco.

 

3 thoughts on “Les meves publicacions

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s