Es tu turno Adrián

Suposo que ja sabeu com em deleixen les històries que parlen de la diferència i els llibres que parlen de llibres… Doncs avui us vull presentar un llibre en format còmic que uneix la lectura i la diferència.

Es tu turno Adrián amb text d’Helena Öberg i il·lustracions de Kristin Lidström va rebre una nominació als August Prize un premi literari que es lliura anualment des de 1989 per part de l’Associació Sueca d’editors i que ha publicat en castellà l’editorial Ekaré

L’Adrián és un nen diferent que viu en un món gris. Un nen a qui se li fa un nus a l’estòmac quan ha de llegir en veu alta perquè les lletres sembla que li volen fer una mala passada i es barregen entre elles.

Un nen assetjat pels companys pel fet de ser diferent, i és que l’Adrián viu en el seu propi món. Quan està sol imagina que és un artista de circ…
Però això canvia quan apareix a la seva vida la Niebla, una gossa que es troba per casualitat (o causalitat com m’agrada pensar a mí que sempre dic que les coses passen perquè han de passar). La Niebla l’acompanya a tot arreu i es fan amics inseparables, amb ella es sent segur i això es reflecteix en les pàgines del llibre que a partir d’aquest moment s’acoloreixen com ho fan els sentiments del nostre protagonista. Fins que un dia la Niebla desapareix de la seva vida i tot torna a ser gris…

Un còmic meravellós que narra la història a través de les imatges realitzades en traç de llapis i amb uns tocs de text per acabar d’arrodonir la lectura. El color juga un paper important en la narració reflectint com he comentat anteriorment els sentiments del protagonista.

I pareu atenció a les guardes que són part de la història… Diferència, discapacitat, circ i lectura en un mateix llibre. Excel·lent!

Voleu veure una petita  mostra?

Altres lectrues relacionades amb:

Discapacitat o necessitats especials

Circ

Biblioteques, bibliotecaris i llibres

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s