Un conte de Festa Major

Aquest estiu la Festa Major de Vilanova i la Geltrú compta amb un conte que recull la festa a través de la màgia de la lectura. Els Pabordes 2015 ens van encarregar fa uns quants mesos fer un conte sobre la Festa Major que pugués ser la inspiració d’un espectacle de dansa.

coberta-gloria-fort

Il·lustracions i fotografia de Glòria Fort

Amb la Montse Balada vam recuperar un text que havia quedat mig amagat a la Festa Major de l’any 2008 i que gràcies a aquesta iniciativa podria veure la llum com es mereixia… Així és com va néixer “Un conte de Festa Major”. Un conte que recull l’anhel d’un escriptor, en Tonet que vol escriure sobre la Festa Major i un dia mirant la seva font d’inspiració, la Lluna, decideix escriure un conte.

Però qui serà el protagonista? A la Festa Major hi ha molts personatges i moltes figures i balls que hi participen així que en Tonet decideix fer un càsting a casa seva per tal de escollir el protagonista de la seva història: els Diables, els Gegants, els Nans, les Mulasses, el Porró i la carpa Juanita, els Dracs i tots els balls de la cercavila i de la cercavila de l’Imaginari passen per casa seva i li expliquen les maravelles de la Festa Major, com la viuen, els vestits, qui els acompanya… i tots i casdascún d’ells creuen que seran els escollits.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Però qui serà el protagonista de la Festa Major? Cadrà que llegiu el conte si ho voleu esbrinar.

A més, per a les il·lustracions del conte hem tingut la gran sort de comptar amb la Glòria Fort. Personalment tenia moltes ganes de treballar amb ella i de tornar a veure els seus dibuixos en un conte infantil. La Glòria ens ha enamorat amb els seus personatges i amb un munt de curiositats que podeu llegir al seu blog on explica el com, el què i el qui dels seus dibuixos. I és que res no està triat a l’atzar…

A més ha fet uns videos que recullen en uns pocs segons el procés creatiu del contes… aquí us deixo un, però podeu veure un parell més des del blog de la Glòria!

Presentació – Un conte de Festa Major from Glòria Fort on Vimeo.

Tornar a treballar a quatre mans amb la Montse que a més d’autora és una gran amiga, i gaudir de la feina de la Glòria augura una gran Festa Major! Aquí us deixo unes fotos de la presentació del programa de la Festa Major amb els Pabordes 2015…

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

I el conte va més enllà. L’Estudi de Dansa Rosa Mari Gonzàlez i Carme Gatell representaran el conte amb ballet dins la programació de la Festa Major 2015,

– diumenge 2 d’agost al Teatre principal de Vilanova i la Geltrú, en dues sessions: a les 18h i a les 20h.

– dilluns 3 d’agost a les 12h al Museu del Ferrocarril, representació del conte a càrrec de Montse Panero.

Visca la Festa Major!!

One thought on “Un conte de Festa Major

  1. Retroenllaç: Un conte de Festa Major | glòria fort _ illustration & design

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s