Bip i Pol, els senyors de les estrelles

Bip i Pol (cover catala).inddEm fa molta il·lusió, per la càrrega emocional que comporta, presentar-vos aquest conte: Bip i Pol, els senyors de les estrelles.

Un conte escrit a quatre mans amb el meu tiet Juan Ramón (Juanito per als qui l’estimem) i il·lustrat per  Guillem Monerque està a punt de veure la llum de la mà de la Gemma Turmo, i l’editorial La pulga con gafas.

Un conte amb el que vam quedar Primers finalistes en el premi literari que va promoure l’Associació de Bipolars de Catalunya l’any 2010.

La Bipolaritat és un trastorn mental poc conegut, tot i que s’utilitza freqüentment per descriure comportaments que no tenen res a veure, que afecta al 2% de la població i que també es diagnostica en infants i joves.

Segons el psiquiatra J. M. Crespo que ha validat el projecte amb un escrit al final del conte:

El trastorn bipolar és una malaltia caracteritzada per l’aparició d’episodis d’alteració de l’estat d’ànim (eufòries o depressions) que s’alternen amb períodes, més o menys llargs, de normalitat clínica. En algunes ocasions, es poden barrejar símptomes depressius i símptomes d’exaltació alhora.

Un trastorn mental que quan et toca de prop te n’adones del desconeixement que hi ha al voltant d’aquest tipus de malalties. De la por que fa parlar-ne per les paraules que hi van associades: maniaco depresiu, psicosis… i de la necessitat que tens de saber com afrontar-les des de la família.

bippolpulga-con-gafasAixí és com va néixer Bip i Pol, els senyors de les estrelles i com, el meu tiet, a través de les seves vivències personals i jo, vam donar vida a aquest parell de protagonistes. Un conte amb el que hem volgut transmetre el que passa a una persona que pateix aquesta malaltía a través de la mirada d’un nen, en Pol, i el seu inseparable Bip amb qui viurà molt bons moments… i d’altres no tan bons.

Junts, són els Senyors de les estrelles!

El Guillem Moner ha estat l’encarregat de donar vida a aquests personatges i he de dir que ho ha fet meravellosament ja que ha sabut captar perfectament la part més emocional del conte i ho transmet amb un coet que representa la part de l’eufòria, i un submarí en la part de la depressió. Els colors, l’expressió corporal dels protagonites…

Un munt de detalls carregats de vida que reflecteixen molt bé l’essència del conte!

Amb en Bip, el Senyor de les estrelles, en Pol podia ser el rei del món, viatjar fins a l’estrella polar o xerrar pels descosits amb el seu gat… Però també podia tancar-se a l’habitació i no sortir en tot el dia o pensar que tot ho feia del revés…

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Bip i Pol, els senyors de les estrelles és un conte per entendre la malaltía des de la tendresa i des de la normalitat amb la que cal afrontar aquests tipus de trastorns mentals…

Bip i Pol (cover castellano).inddEl conte es publica en català i en castellà: Bip y Pol, señores de las estrellas i estarà disponible a finals de novembre… de fet, ja tenim data de presentació!

Dissabte 26 de novembre a les 12h a la biblioteca Armand Cardona de Vilanova i la Geltrú, així que si voleu conèixer els Senyors de les estrelles i que us el signem, reserveu la data a l’agenda!!

Peix, Susana ; Cruz, Juan R. ; Moner, Guillem (il). Bip i Pol, els senyors de les estrelles / Bip y Pol, señores de las estrellas.. Sabadell: la pulga con gafas, 2016. ISBN: 9788494389696 (català) ;  ISBN: 9788494623608 (castellano) 

Bip y Pol banner pulga

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s