Una biblioteca al cor d’Àfrica

biblio_nelsonmandela

Fa un any més o menys es va iniciar un projecte «Un llibre per al Senegal» que neixia amb la voluntad de col·laborar, amb la construcció d’una biblioteca infantil i juvenil, amb Fundació Lluís Llach  i el seu projecte Anem més lluny que vol incidir en els terrenys educatiu, pedagògic, en la comunicació social, la preparació professional i els serveis comunitaris a la Comunitat rural de Palmarin.

El proper mes d’abril i coincidint amb una data tan significativa com Sant Jordi, la Biblioteca Nelson Mandela s’haurà fet realitat, finalment com a biblioteca per a tots els públics donat que s’han aconseguit també documents adreçats a adults…

logoBIBLIOTHÈQUEHe tingut la gran sort de poder participar en aquest projecte aportant el meu granet de sorra. Col·laborant en l’elaboració del projecte de biblioteca, en la descripció de diferents tallers per a la realització d’activitats de foment a la lectura a les escoles (Bibliocharrette) i molt aviat viatjaré una setmana fins al cor de l’Àfrica a formar a les persones que han de portar la biblioteca i les activitats escolars.

Aquest projecte ha estat liderat per l’Àngels Navarro autora de més de 120 llibres infantils que ha fet un gran esforç i ha dedicat moltíssimes hores de les que sóc testimoni a tirar endavant aquest somni…

carte_palmarin4La Biblioteca Nelson Mandela, és un servei públic construit en uns terrenys cedits per les Associacions Nanoor i Faata Ngouss, que també ofererirà un servei de proximitat a les escoles de la zona amb un carro tirat per un cavall, Bibliocharrette que acostarà els libres i activitats de foment la lectura.

La seva funció principal de la Biblioteca serà donar accés a la informació, local i global, suport a la formació i promocionar la lectura i la cultura.

Està situada a la regió de Sine Saloum, en un delta de la costa atlàntica, a 130 km de Dakar; concretament a Ngallou, i donarà servei a les quatre poblacions que en formen part (Ngallou, Ngunuman, Ngjet, Najhamort) i també a Djifer, un port pesquer.

La biblioteca donarà servei a més de 6.500 persones i compta amb un fons inicial d’uns 4.000 documents, classificats i catalogats, així com amb accés a internet.

Per què una biblioteca a Palmarin?

– Perquè la comunitat no tenia cap biblioteca.
– Perquè les escoles de Palmarin disposen de molt pocs llibres.
– Perquè l’hàbit de la lectura és prácticamente inexistente.
– Perquè la lectura facilita l’accés igualitari al coneixement i a la cultura.

Objectius de la biblioteca Nelson Mandela:

– Garantir el dret a la lectura per a tothom i sobretot als infants com a valor de futur.
– Facilitar l’accés lliure al coneixement, a la cultura i a la informació per aconseguir un futur més digne.
– Oferir oportunitats per a un desenvolupament personal, estimulant la imaginació i la creativitat.
– Ser un espai de trobada, de relació i socialització.
– Crear i fomentar hàbits de lectura.
– Donar suport material i dinamitzador a les escoles.
– Crear i mantenir un fons local amb materials vinculats a la cultura autòctona.
– Potenciar el coneixement del llegat cultural.
– Donar suport a la tradició oral.
– Facilitar l’accés generalitzat a internet com a obertura al món.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

DONACIONS a la FUNDACIÓ LLUÍS LLACH.
al compte: 2100-0859-21-0200437787 (indicant Un llibre per al Senegal)

Poder formar part d’un projecte com aquest és un somni fet realitat! 

2 comentarios en “Una biblioteca al cor d’Àfrica

Deja un comentario