Un càsting Bestial

Tots els preparatius per a la Festa Major estaven pràcticament enllestits, ara només calia crear el cartell.

 

L’encarregat de fer-ho, el Nyls, per inspirar-se es va imaginar la festa com si en aquell precís moment, l’estigués veient: els Gegants, els nans, les mulasses, el Porró, la carpa Juanita… Va sentir la música de les gralles i els timbals, l’olor de la pólvora quan espetega i la calor del foc dels diables quan salten amunt i avall, acompanyats pel drac, fent tremolar a petits i grans. Tenia molt clar que volia reflectir tota la Festa Major al cartell, tan sols calia triar quin dels personatges seria el protagonista. Així que va decidir convocar un càsting a casa seva.

 

Els primers en arribar van ser els Gegants: la Guisla i el Gegant de la Porra anaven acompanyats dels gegants petits. El Nyls els va rebre al jardí, ja que a dins no hi cabien. Tots quatre li van explicar les seves experiències al llarg del temps: quan van néixer, la quantitat d’anys que fa que ballen a les festes de la vila… També li van parlar de la colla tan simpàtica de geganters que sempre els acompanyen. En acabar, es van acomiadar molt contents.

 

No va passar gaire estona, que van arribar els nans. A l’artista li va fer molta gracia veure’ls tan polits. Al començament era un guirigall, tots parlaven a l’hora, però de mica en mica van saber trobar el seu torn i li van explicar un munt de coses: qui els va construir, com van triar els vestits i com es diverteixen fent xalar als més petits a la cercavila.

Tot seguit van passar les mulasses, la gran, la mitjana i la petita, amb tot de xumets penjant de les orelles. Anaven d’una banda a l’altra mentre li explicaven el fart de riure que es fan empaitant a tothom pels carrers…

Finalment, el porró i la carpa Juanita van seure una estona amb ell i li van dir que encara es posen molt nerviosos abans de sortir a la Festa Major.

En marxar aquests últims, el Nyls es va adonar que ja era molt tard. Va pensar en preparar el sopar, quan de sobte, va sentir uns cops molt  forts a la porta. “POM-POM-POM”. En obrir-la es va quedar glaçat, hi havia un drac enorme palplantat al seu davant: era el Drac de Vilanova!!!

 

      Bona nit!- va dir amb veu profunda, vinc pel càsting…

 

Des del seu taller, l’artista va mirar per la finestra: va veure la lluna plena reflectida sobre el mar i la silueta de la Pasífae retallada al cel… Aleshores va cridar:

 

          senyor! Ja ho tinc! Ja tinc el cartell de la Festa Major 2008!

 

Dit i fet, aquella nit gairebé no va dormir: va començar a dibuixar, retallar i enganxar… va donar color per aquí i per allà. Volia omplir el cartell de festa i calia tenir-lo enllestit el més aviat possible…. En acabar, molt satisfet es va mirar el resultat:

 

El cartell reflectia tot l’entusiasme i l’orgull de la Festa Major: entre els esclats del foc, la lluna i el mar, apareixien tots els elements de la festa: els Gegants, els nans, les mulasses, el porró i la carpa Juanita, els castellers, els diables, els dracs, els balls i entremesos…Havia decidit que tothom hi fos present

 

Ho havia aconseguit…

 

OMPLIR DE FESTA LA CIUTAT!!!

 

Montse Balada i Susana Peix

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s