ELS PEIXOS!!!

Els protagonistes d’aquesta setmana són els peixos.

Uns animals vertebrats aquàtics que respiren per brànquies situades en clivelles de la faringe. Els peixos neden ajudats pel moviment del seu cos hidrodinàmic i l’empenta de les seves aletes. N’hi ha de molts tipus, mides i colors… Els peixos són els protagonistes de molts contes. Espero que us agradin:

El pez que sonreía de Jimmy Liao publicat per Barbara Fiore

En aquest conte els protagonistes són un home i un peix. L’home està sol i te un peix en una peixera. El peix li fa companyia a tota hora i sempre li somriu. Fins que un dia en un somni l’home descobreix que el peix és presoner dins la peixera i decideix alliberar-lo. Quan ho fa se n’adona que tota la felicitat anterior era falsa igual que tota la fidelitat del peix i és llavors, dins del mar, quan els dos són realment lliures.

El Peix peixet de Guido Van Guenechten publicat per Simbol

En peixet ha perdut la seva mare i comença a buscar-la. Primer, es troba un cranc vermell, després una estrella de mar taronja, més tard un cargol groc, a continuació una tortuga verda, seguidament una balena blava i finalment un pop lila… aconseguirà trobar la mare?

 

Llibre d’experiències-experiment (dividides en dues parts) de Sonia Perez publicat per Thule

El grup d’investigació Els Salmó és molt peculiar. No només perquè els seus membres siguin salmons (ja és estrany, que aquests peixos tinguin vocació científica), sinó també perquè els apassiona investigar però no els agrada trobar solució a les seves investigacions. És clar, ells van contra corrent: experimenten pel plaer d’experimentar.

El Peix irisat de Marcus Pfister publicat per Beascoa.

Lluny a alta mar hi vivia un peix, però no era un peix com els altres. Era el peix més bonic del mar. El seu vestit era d’escates, tenia els colors de l’arc de Sant Martí. Als altres peixos els agradava molt el peix de les escates de colors. Li deien el peix irisat… Vine peix irisat! Vine a jugar amb nosaltres! Però el peix irisat passava sempre de llarg, callat i orgullós, feia lluir les seves escates…

Per als més grans… L’Aniol i el peix de Maria Dolors Alibés publicat per Alfaguara

L’Aniol és un noiet que no acaba de veure clar que un metge estiri les arrugues de la cara de la seva àvia. Tampoc no entén que a ell el deixin sol en una sala d’espera d’un hospital, al costat d’un peix mig adormit i abandonat. En poca estona el protagonista explica la seva vida i també la dels qui te més a la vora, al peix, que l’escolta molt atent…

Ulls de peix d’Oriol Cabrero publicat per La Galera

L’Hélix, el cargol de mar, se sent tan indefens que té enveja de molts dels seus amics. Grácies a un peix d’ulls grossos, troba la solució. Un conte per als que comenceu a llegir en lletra lligada.

 

Gat i peix de Joan Grant publicat per Albur

Què tenen en comú un gat i un peix? Vénen de móns diferents, però de ben segur que poden ser grans amics. Un llibre amb il·lustracions en blanc i negre que no us deixarà indiferents.

Neda que neda de Leo Lionni publicat per Kalandraka

En Neda-que-neda, així és com es diu el protagonista d’aquest conte és tan negre com la closca d’un musclo i nedava més de pressa que els seus germans i germanes. En Neda que neda, aconsegueix escapar-se d’una tonyina que es menja la resta de peixets que nedaven amb ell… en el seu solitari camí descobrirà moltes i meravelloses coses fins trobar un altre grup de peixets… tots de color vermell. Creieu que aconseguiran lliurar-se dels depredadors que viuen dins el mar? Llegiu aquest conte i ho descobrireu! RECORDEU

I per saber moltes coses sobre els peixos: El peix de Montse Ganges publicat per Combel…

BONA LECTURA!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s