Postgrau Llibreria…

El proper mes de novembre m’estreno com a formadora entre l’equip de professors del Postgrau de Llibreria que ofereix la Facultat de Biblioteconomia i Documentació. És un orgull estar entre tan grans professionals de la biblioteconomia i del llibre. Alguns d’ells han estat professors meus mentre estudiava la carrera i a d’altres els segueixo per la seva trajectoria professional.

L‘Escola de Llibreria proposa, com a primera iniciativa formativa, el diploma de postgrau de Llibreria, que s’adreça a qualsevol persona amb titulació universitària i a totes aquelles persones que, independentment de la seva formació inicial, tinguin un interès professional en l’àmbit de la llibreria.

Aquesta proposta de postgrau, la primera de l’Estat espanyol amb intenció de continuïtat i fruit de la relació empresa-universitat, és possible gràcies al Programa Llibreria Activa de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Tríptic postgrau

El diploma ofereix coneixements relacionats amb el negoci de la llibreria, el marc legal, administratiu i comptable, els aspectes tecnològics de la producció, la distribució i el circuit del llibre (imprès i digital), el sector econòmic i les estratègies empresarials i de màrqueting, la gestió de la llibreria quant al fons, la presentació i l’atenció al client, així com tots els recursos d’informació i localització bibliogràfica.

La meva sessió de formació gira entorn les necessitats lectores de les persones amb discapacitat i/o trastorns de l’aprenentatge i de comunicació, així com dels materials adaptats que existeixen i el mercat editorial actual. Aquí les dades i contingut:

MATERIAL LLIBRE ADREÇAT A PERSONES AMB NECESSITATS ESPECIALS
Data: 20 novembre de 2017
Durada: 1h
Hora: 17h a 18h
Lloc: Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB

CONTINGUTS:
La sessió es dividirà en tres blocs: públic, material llibre adaptat i panorama editorial.

 1.- A quin públic ens dirigim?

 • Persones amb discapacitat: discapacitat intel·lectual, discapacitat
  sensorial.
 • Trastorns en l’aprenentatge i comunicatius (dèficit d’atenció, dislèxia,
  autisme…)
 • Persones amb dificultats lectores transitòries (immigració, incorporació
  tardana a la lectura, escolarització deficient…)
 • Gent gran

2.- Materials adaptats i de recolzament a les necessitats lectores i cognitives.

 • Lectura Fàcil (LF)
 • Llenguatge pictogràfic i de comunicació (SPC)
 • Llengua de signes (LSC-LSE)
 • Braïlle
 • Lletra gran
 • Audiollibres
 • Altres materials

3.- Panorama editorial infantil i adult que publiquen materials adaptats a
diferents necessitats lectores.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s