Premi@s Literari@s

PREMIS LITERARIS i més…

La Nit de l’Àlbum 2017 organitzat per l’Associació Àlbum Barcelona, va ser una gran festa en la qual es van trobar tots els actors del sector (llibreters, periodistes, crítics, autors, il·lustradors, editors, distribuïdors…, més de 350 persones) i en la que es van atorgar els 1rs Premis ADIT (Premis A la Difusió de la Il·lustració Transgeneracionals) i un d’aquest premis va ser per a mi!!!

#agraidaiemocionada

Lletraferit: Premi a periodistes, bloggers, crítics o mitjans de comunicació, atorgat a Susana Peix, bibliotecària, periodista i autora.

1r premi en el concurs XIV Mercè Llimona organitzat per la Regidoría de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb el conte Xamae. cobertaXamaeConte publicat per  Edicions de l’Abadia de Montserrat.

Peix Cruz, Susana; Romina Marti (il). Xamae. Barcelona: Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2011. (Premi Mercè Llimona, 2011).

Aquesta és la història d’una misteriosa protagonista que és empesa, sense rumb, pel vent. Un matí d’estiu estava embadalida admirant el paisatge quan, de sobte, una ràfega de vent de migjorn li va fer perdre l’equilibri…

2n premi en el concurs de Relats curts i monòlegs de terror organitzat per la Regidoria de promoció cultural de l’Ajuntament de Cubelles amb el conte L’ésser sense veu, (novembre de 2009). Publicat per Barcanova l’any 2018.

Peix, Susana ; Zafra, Cristina. L’ésser sense veu. Barcelona: Barcanova, 2018.

A en Roc li encantaven els dies de pluja quan es reunia amb els seus amics per escoltar les històries que els explicava el seu avi. La que més li agradava, ja de ben petit, era la llegenda de l’Ésser sense veu.
Però les històries de l’avi es van acabar quan en Roc, amb sis anys, es va quedar sord… Aleshores no sabia que la sordesa el convertiria en un heroi.

1r finalista en el concurs de contes sobre bipolaritat organitzat per l‘Associació de Bipolars de Catalunya amb el conte En Bip i el Pol, els Reis de les estrelles.
Conte publicat
per La pulga con gafas (novembre 2016).

Bip+Pol+señores+estrellas.inddPeix, Susana ; Cruz, Juan R. ; Moner, Guillem (il). Bip i Pol, els senyors de les estrelles. Sabadell: La pulga con gafas, 2016. ISBN: 9788494389696 (català) ;

Amb en Bip, el Senyor de les estrelles, en Pol podia ser el rei del món, viatjar fins a l’estrella polar o xerrar pels descosits amb el seu gat… Però també podia tancar-se a l’habitació i no sortir en tot el dia o pensar que tot ho feia del revés…
Un conte per entendre la malaltía des de la tendresa i des de la normalitat amb la que cal afrontar aquests tipus de trastorns mentals…

Fitxa del conte: Bip i Pol, els senyors de les estrelles

bip_y_polPeix, Susana ; Cruz, Juan R. ; Moner, Guillem (il). Bip y Pol, señores de las estrellas. Sabadell: La pulga con gafas, 2016. ISBN: 9788494623608 (castellano).

Con Bip, el Señor de las estrellas, Pol podía ser el rey del mundo, viajar hasta la estrella polar o hablar por los codos con su gato… Pero también podía encerrarse en su habitación y no salir en todo el día, o pensar que todo lo hacía del revés…
Un cuento para entender la enfermedad desde la ternura y desde la normalidad con la que se debe afrontar este tipo de trastornos mentales…

1r premi en el concurs de contes Barrina que barrinaràs organitzat pels Amics del Drac de la Geltrú amb el conte Ha nascut un drac. Conte publicat per, El Cep i la Nansa (novembre de 2009).

Balada Herra, Montse; Peix Cruz, Susana; Torres, Lorena (Il) . 7-ha-nascut-un-dracHa nascut un drac!. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2009. (Mima; 8).

Un dia d’estiu la Tulita va trobar un ou al carrer del Tigre, del barri de la Geltrú. Però era un ou molt especial.
– De què serà?
– Ràpid! El bagul de tres panys, el sac de borrissol i el llum verd, que la Tulita ha trobat un ou! Un ou de drac de festa major!- van exclamar amb emoció la Consol, la Maria i la Dolors.
Elles tres són les àvies més expertes en fer néixer dracs de festa major. Saben tot el que cal fer perquè surti bé.