Janowitz: aventura, fantasia, misteri i ciència ficció

JANOWITZ, de Macip Garzón. Editorial Obscura, 2021.

Coberta llibre

Janowitz està en perill. Un seguit d’anomalies i desastres fa que la població consideri al govern culpable de tot aquest enrenou i les manifestacions multitudinàries esdevenen cada vegada més violentes.

Una batalla entre faccions contràries s’està produint i l’exèrcit pren posicions. Al mateix temps la Pagoda i el camp energètic que
l’envolta sembla que tindrà un protagonisme clau en el desenllaç final.
Ziggy, Alice, Wade, Hoenikker, Katniss, Flynn, Ender, Joshua i una nena, són els protagonistes d’aquest thriller tecnològic de ciència ficció, on ser conscient de quin és el seu paper en tota aquesta trama acabaran sent claus dins d’aquesta tragèdia.

Així doncs ens trobem a Janowitz, on sembla que ja res no té lògica i que tot està tenyit de caos. La realitat s’està transformant a un ritme vertiginós i previsiblement està abocada a la destrucció total.
Però tot ésser viu manté sempre l’instint de supervivència, encara que mai pot ser gestionat de la mateixa manera. I tampoc és igual si apliquem la lògica davant de situacions extremes ja que potser podem trobar multitud de lògiques diferents segons qui sigui capaç d’analitzar la realitat actual de Janowitz, doncs els paràmetres seran distints.

Una situació comuna, diferents maneres d’actuar davant de la crisi, diferents maneres d’entendre-la, diferents maneres de gestionar-ho, diferents creences, diferents esperances, diferents objectius, tot encaixat en un ritme trepidant i anant a contrarellotge.

Estem davant d’una novel.la que marca un ritme ferotge on es combina l’aventura, la fantasia, el misteri i la ciència ficció, on trobem una pandèmia incontrolable que fa perillar la realitat. Però quina realitat? On som de fet? A vegades res és el que sembla. Macip Garzón és el pseudònim literari dels escriptors catalans Salvador Macip i Ricard Ruiz Garzón.

Salvador Macip, nascut a Blanes l’any 1970, és doctor en medicina, investigador i escriptor i Ricard Ruiz Garzón, nascut a Barcelona l’any 1973, és escriptor i professor a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i al Màster en Prescripció de la UB, en tots dos casos especialitzat en gèneres fantàstics.

Aquest tàndem d’escriptors ens proposen ciència, tecnologia, matemàtiques, informàtica, vídeo jocs, ambient místic i revolucionari, descobrint al mateix temps la realitat de cada personatge, combinat amb una aproximació a la nostra realitat que mostra una trama intensa on el final no deixa de sorprendre.

Una ressenya de la col·laboradora del blog Montse López.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s