Fa uns mesos vaig publicar una entrada amb un recull de propostes adreçades a infants per entendre els virus i en concret el Covid19 que podeu llegir en aquest enllaç.
Avui us porto les darreres novetats que ens han arribat al Memòria de Peix que expliquen de manera molt clara i divertida què són els virus, els microbis o els bacteris, quins són bons i quins dolents, com ens afecten i com atacar-los quan són dolents. Una manera molt educativa d’ensenyar als infants i resoldre molts dubtes en aquesta situació que estem vivint.

Microbis monstruosos: tot sobre bacteris útils i virus dolents del professor Marc Van Ranst i Geert Bouckaert i il·lustracions de Sebatiaan Van Doninck publicat per Takatuka, 2020.
Per què m’haig de rentar les mans abans de dinar?
El coronavirus és el pitjor virus que existeix?
Hi ha bacteris masculins i bacteris femenins?
Quins virus ha aconseguit vèncer, la ciència?
Què són els antibiòtics?
Aquestes i moltes altres preguntes trobaran resposta en aquest llibre…

La vida secreta dels virus del col·lectiu Ellas educan i il·lustracions de Mariona Tolosa publicat per Zahorí Books, 2020.
Què és un virus? Quants n’hi ha al nostre voltant?
On viuen aquests microorganismes invisibles a l’ull humà? Les respostes, adaptades a lectors de totes les edats.
Després de les pupes i els mocs, és el torn dels virus, el tercer títol de l’exitosa col·lecció «La vida secreta de…». Les il·lustracions són també de la Mariona Tolosa Sisteré.
Una eina per familiaritzar els infants amb els virus, saber com protegir-se’n i descobrir que la majoria d’ells són inofensius!

No llepis aquest llibre: és ple de gérmens d’Idan Ben-Barak i Julian Frost publicat per Takatuka, 2020.
La Mina és un bacteri i viu en un llibre. Recull-la amb el dit i emporta-te-la d’excursió: un món microscòpic habitat per microbis us espera. Descobriràs com en són d’estranyes, les dents, si les mires de molt a prop. I el teu melic? I la teva samarreta? Què passaria si li fessis una foto i ampliessis la imatge 300 o 1000 vegades? Unes fotografies fetes amb un microscopi electrònic et donaran una visió completament nova i sorprenent d’aquests llocs aparentment tan coneguts. Una manera divertida de conèixer alguns dels microbis amb els quals convivim diàriament i, de pas, animar els més petits a mantenir uns hàbits d’higiene saludables.